Logo image
Logo image

3 rețete cu banane plantain simple și originale

3 minute
Află mai multe informații despre bananele plantain și cum să prepari rețete delicioase la tine acasă. Descoperă în rândurile ce urmează ce poți face cu aceste fructe.
3 rețete cu banane plantain simple și originale
Renata Sylwia Kosierb Fernández

Verificat și aprobat de nutriționistul Renata Sylwia Kosierb Fernández

Ultima actualizare: 21 decembrie, 2022

Bananele plantain sunt, fără nici un dubiu, un ingredient de bază în numeroase rețete tradiționale străine. În special în Statele Unite, există o mare varietate de rețete cu banane plantain. Este o idee excelentă dacă vrei să pregătești ceva delicios, ușor și rapid.

Este important de știut cât de important este consumul acestui ingredient pentru sănătate. Nu contează forma în care bananele sunt consumate. Acestea sunt o excelentă sursă de potasiu și acid folic și un important rezervor de vitamine și minerale, precum zincul și seleniul.

Descoperă cum le poți prepara!

Rețete cu banane plantain

1. Banane coapte

Some figure

Prima dintre cele trei rețete cu banane plantain ți se potrivește dacă ești una dintre acele persoane care preferă dulciurile, în locul gustărilor sărate. Ai ajuns în locul potrivit!

Ingrediente

  • 4 banane plantain ceva mai coapte (850 g)
  • 5 folii de aluminiu
  • 3 linguri de margarină fără sare (45 g)
  • 2 căni de brânză proaspătă de vaci (300 g)
  • 1/2 lingură de ulei vegetal (8 ml)

Mod de preparare

  • Mai întâi, îndepărtează coaja bananelor și pune-le într-o tavă, fără a le felia.
  • Ajustează temperatura cuptorului la 400°C.
  • Lasă cuptorul să se încălzească cel puțin pentru 5 minute înainte de a găti.
  • Amestecă margarina cu uleiul și întinde pe fiecare banană în parte, pentru un aspect auriu și apetisant la exterior și un interior moale și bine gătit.
  • Pune bananele în cuptor timp de 35 de minute și întoarce-le din când în când, pentru a se găti uniform.
  • După răcire, servește cu plăcere cu brânză proaspătă de vaci!

2. Tostones din banane plantain

Some figure

Această rețetă este preparată foarte des în regiunile de coastă ale Americii latine, cu precădere în Venezuela, Ecuador, Peru și Brazilia și conține banane plantain verzi, crude, în combinație cu ulei vegetal și sare.

De regulă se servește cu feluri principale, pește sau carne, în combinație cu salată sau cartofi piure. Simplitatea acestui preparat este dată de bananele verzi, un ingredient deosebit de versatil.

Ingrediente

  • 1 cană de ulei vegetal (110 ml)
  • 2 banane plantain verzi (400 g)
  • 2 linguri de sare (30 g)

Mod de preparare

  • Pune uleiul într-o tigaie și lasă focul mediu.
  • Îndepărtează coaja de pe banane.
  • Ai grijă ca, în timp ce decojești bananele, să nu-ți atingi mâinile de îmbrăcăminte.
  • Taie bananele felii.
  • Adaugă feliile de banană în uleiul încins și lasă-le la rumenit. Când culoarea este galben aurie, le poți lua din tigaie și așeza pe un șervețel pentru a scurge excesul de ulei.
  • Cu ajutorul unei furculițe, aplatizează cât de mult poți feliile astfel prăjite, pentru a le face mai subțiri.
  • Pune-le din nou în tigaie pentru 2-3 minute, apoi le poți scoate definitiv.
  • Servește pe un platou cu sare după gust.

3. Banane plantain dulci și coapte

Some figure

Iată încă una dintre cele câteva rețete cu banane plantain pe care le poți încerca. Cu toate că este o rețetă simplă, este și foarte gustoasă, un excelent mod de a te bucura de aceste fructe. Combină dulceața naturală din fructele coapte cu zahărul brun și consumă acest desert alături de vin roșu.

Ingrediente

  • 4 banane plantain, mari și zemoase (700 g)
  • 1 cană de zahăr brun (100 g)
  • 1/2 cană de ulei vegetal (60 ml)
  • 1 cană de vin roșu (110 ml)

Mod de preparare

  • Curăță bananele de coajă și taie-le în felii de 2 cm grosime.
  • Apoi prăjește-le foarte bine pe ambele părți.
  • Scoate-le într-un bol pentru a scurge grăsimea.
  • Amestecă zahărul și vinul cu feliile prăjite.
  • Pune-le iarăși în tigaie și lasă-le pe foc 20 de minute.
  • Decorează după preferință și servește.

Poftă bună!

 


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • Singh, B., Singh, J. P., Kaur, A., & Singh, N. (2016). Bioactive compounds in banana and their associated health benefits – A review. Food Chemistry. https://doi.org/10.1016/j.foodchem.2016.03.033

  • Fahrasmane, L., Parfait, B., & Aurore, G. (2014). Bananas, a source of compounds with health properties. In Acta Horticulturae. https://doi.org/10.17660/ActaHortic.2014.1040.9

  • Vu, H. T., Scarlett, C. J., & Vuong, Q. V. (2018). Phenolic compounds within banana peel and their potential uses: A review. Journal of Functional Foods. https://doi.org/10.1016/j.jff.2017.11.006


Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.