3 tipuri de întinderi pentru flexibilitatea picioarelor - Doza de Sănătate
 

3 tipuri de întinderi pentru flexibilitatea picioarelor

Pentru a-ți îmbunătăți flexibilitatea picioarelor, practică în mod constant aceste exerciții fizice. Acestea îți garantează rezultate excelente și îți îmbunătățesc starea de spirit.
3 tipuri de întinderi pentru flexibilitatea picioarelor
Carlos Fabián Avila

Verificat și aprobat de medicul Carlos Fabián Avila.

Ultima actualizare: 07 ianuarie, 2023

Există numeroase tipuri de întinderi pentru flexibilitatea picioarelor care îți garantează tonifierea și întărirea mușchilor acestora. În acest articol, am selectat trei astfel de exerciții despre care vom discuta mai amănunțit.

Antrenamentul fizic te ajută să arăți mai bine și să-ți menții picioarele active și sănătoase. Punerea în mișcare a corpului ajută la prevenirea apariției stărilor de slăbiciune, a balonării și a retenției de apă în această zonă.

Ce este flexibilitatea?

Întinderi pentru flexibilitatea picioarelor în aer liber

Flexibilitatea reprezintă alungirea și adaptarea mușchilor corpului la diferite unghiuri ale mișcării articulațiilor. Fiecare organism are limitele sale și anumite abilități.

Avantajul de a avea un corp flexibil

Flexibilitatea picioarelor este o abilitate ce poate fi dezvoltată, nu este ceva magic care va apărea dacă tot ce faci este să stai în fotoliu și să te uiți la TV. Este destul de dificil să o dobândești, dar nu imposibil!

Exercițiile de întindere te vor ajuta să îți îmbunătățești puterea mușchilor, circulația sângelui, postura, echilibrul și coordonarea. În plus, efectuarea acestora reduce riscul de accidentări la nivelul ligamentelor și al țesutului conjunctiv.

Elasticitatea la nivelul picioarelor îi ajută pe atleți să-și crească viteza și rezistența. De asemenea, aceasta ajută la obținerea unor mișcări mai precise, la cunoașterea mai amănunțită a corpului și la atingerea mai rapidă a stării de relaxare.

3 tipuri de întinderi pentru flexibilitatea picioarelor

În cele ce urmează, îți vom prezenta trei tipuri de întinderi pentru flexibilitatea picioarelor ușor de executat și foarte eficiente.

1. Atinge-ți picioarele fără a-ți îndoi genunchii

Cele mai bune întinderi pentru flexibilitatea picioarelor
 • Respiră adânc. Stai în picioare cu corpul drept și apropie călcâiele. Dacă preferi, le poți ține ușor depărtate, în funcție de ce este mai confortabil pentru tine.
 • Apoi, încordează mușchii abdominali. Trage aer pe nas și întinde brațele vertical către cer. Arcuiește-ți cu grijă spatele.
 • Îndreptă-ți spatele și expiră pe nas în timp ce te apleci în față. Încearcă să-ți atingi labele picioarelor cu mâinile, în timp ce îți ții genunchii drepți. Dacă nu poți face acest lucru, nu-ți face griji. Vei reuși după mai multe antrenamente să-ți îmbunătățești flexibilitatea.
 • Menține această poziție timp de cel puțin 30 de secunde, timp în care lucrezi la partea de respirație. Trage din nou aer pe nas și revino la poziția de start. Repetă acest exercițiu de întindere de 20 de ori.

2. Întinde-ți picioarele cu exercițiul fluture

 • Stai pe podea, de preferat pe o saltea pentru yoga sau pe un prosop moale și gros. Apropie călcâiele în fața ta și folosește-ți ambele mâini pentru a le menține în această poziție.
 • Desfă-ți picioarele ușor, asemenea mișcărilor aripilor de fluture. Stai cu spatele drept și folosește-te în continuare de mâini pentru a-ți menține călcâiele lipite.
 • Depărtează genunchii timp de 5 secunde și respiră. Dacă te simți incomod, poți apleca capul în față ori de câte ori îți desfaci picioarele. Încearcă să-ți apropii cât de mult poți fruntea de labele picioarelor. Repetă de cel puțin 5 ori acest exercițiu de întindere pentru picioare.

3. Întinde-ți picioarele în timp ce stai pe podea

Femeie care execută exerciții de întindere
 • Acest exercițiu se execută pe podea. Primul lucru pe care trebuie să-l faci este să depărtezi picioarele pe lateral cât de mult poți și să le întinzi bine.
 • Întinde-te și încearcă să-ți atingi laba piciorului. Este important să nu-ți îndoi genunchii sau capul.
 • Trage aer în piept cu trupul în poziție verticală și întinde brațele în sus pe lângă urechi. Apoi, expiră în timp ce îți apleci corpul către unul dintre picioare.
 • Respiră adânc și revino la poziția de start. Acum, repetă exercițiul de întindere și pentru celălalt picior.
 • Pentru a începe să vezi rezultate concrete, este necesar să execuți acest exercițiu de cel puțin 20 de ori cu fiecare picior.

După cum ai putut observa, aceste tipuri de întinderi pentru flexibilitatea picioarelor sunt foarte simple și inspirate de diverse poziții de yoga. Pe lângă faptul că îmbunătățesc flexibilitatea picioarelor, acestea te ajută să te relaxezi într-un mod foarte plăcut și sănătos.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.