4 obiceiuri care încurajează dragostea de sine - Doza de Sănătate
 

4 obiceiuri care încurajează dragostea de sine

De multe secole, femeile militează pentru un rol egal în societate. Cu toate acestea, mai este încă mult de lucru. Dintr-o perspectivă individuală, obiceiurile ce promovează dragostea și stima de sine sunt un început minunat.
4 obiceiuri care încurajează dragostea de sine

Ultima actualizare: 12 decembrie, 2022

Obiceiurile care încurajează dragostea de sine promovează o conexiune profundă cu nevoile și dorințele tale. Aceste obiceiuri sunt dezvoltate lucrând la ele în fiecare zi.

A te iubi pe tine înseamnă să știi ce vrei și să lupți pentru asta. Să te iubești nu este un act egoist. Este o formă de respect de bază.

Ce este iubirea de sine?

Timp de secole, femeile și dorințele lor au fost victimele societăților patriarhale. Femeile au ajuns să creadă că a fi „mamă și soție bună” înseamnă a se iubi pe ele însele. Ele au crezut că acceptarea abuzurilor, suferința în tăcere și satisfacerea nevoilor celorlalți înseamnă a se iubi pe sine.

Din fericire, vremurile se schimbă puțin câte puțin. În realitate, există încă un decalaj mare în egalitatea dintre femei și bărbați. Cu toate acestea, în sfera personală, fiecare femeie poate susține schimbarea iubindu-se pe sine și prioritizându-și visele și dorințele.

Pentru emanciparea femeilor, aceste obiceiuri de iubire de sine sunt foarte benefice. Printre acestea se numără să-ți permiți să visezi, să realizezi acele vise, să ai un corp natural și sănătos și să-ți permiți să ieși sau să stai acasă oricând dorești.

Pe scurt, este vorba despre a învăța să-ți urmezi propriile dorințe și sentimente, a ști ce este și ce nu este sănătos pentru tine și a stabili limite pentru a te asigura că viața ta este cât mai împlinită posibil (așa cum tu îți dorești, nu cum ți se spune).

4 obiceiuri care încurajează dragostea de sine

Pentru a atinge obiectivul unei vieți pline și fericite, este important să adaugi aceste obiceiuri care încurajează dragostea de sine în rutina zilnică:

Ascultă-te

Femeie care se iubește pe sine
Urmează-ți visele pentru a atinge obiectivele pe care ți le propui ca femeie.

Poate părea evident, dar femeile au fost condiționate istoric de opiniile sociale. Majoritatea culturilor au considerat faptul că femeile sunt bunuri comerciale sau menajere. Creșterea copiilor, indiferent dacă erau ai tăi sau ai altora, a fost considerată o sarcină feminină.

Nu a fost ușor ca femeile să obțină nici măcar drepturile de bază și, în multe țări, acestora li se refuză în continuare multe lucruri normale. Cu toate acestea, în Occident, femeile își pot alege stilul de viață cu o relativă libertate. Din păcate, dacă o femeie nu își dorește copii sau soț, va fi adesea judecată de o anumită parte a societății și de multe ori de propria familie.

Ascultarea propriilor dorințe este cel mai important obicei care încurajează dragostea de sine. Fie că alegi cariera, un partener sau ce haine să porți mâine, este important să-ți asculți doar propriile dorințe.

Așa cum a spus Simone de Beauvoir: „Femeile sunt făcute, nu născute”. Nimic nu este stabilit dinainte în viața ta. Tu ești viața ta.

Spune-ți „da” ție

În mod evident, obiceiurile de iubire de sine sunt interconectate. Acceptarea defectelor proprii este cel mai frumos lucru pe care o femeie îl poate face pentru ea însăși.

Imaginea fetei zâmbitoare, supuse, materne și mulțumite poate rămâne gravată pe statui și picturi vechi. Nimeni nu poate defini ce înseamnă să fii femeie și nici nu poți compara o femeie cu alta.

Permite-ți să fii fericită

Obiceiuri care încurajează dragostea de sine
Nu lăsa pe nimeni să-ți ia fericirea. Bucură-te de viață ca femeie!

Multe femei rămân în relații nefericite și nu realizează că le este deschisă ușa pentru a pleca. Pentru femei, distanțarea de suferință este mult mai dificilă decât pentru bărbați. Bărbații, de când se nasc, sunt învățați să fie liberi și independenți.

Știind acest lucru – și știind că, în patriarhat, fericirea nu este neapărat destinată femeilor – este imposibil să nu reacționezi. Trebuie să faci acest pas către respectul de sine în relațiile cu partenerul, prietenii, colegii de serviciu sau familia.

Depinde de tine să-ți satisfaci propriile nevoi și să trăiești viața viselor tale.

Lucrează la dezvoltarea ta personală

Trebuie să ai idei mărețe în toate sensurile, dar și personal. Trebuie să lucrezi asupra ta și a pasiunilor și viselor tale. Trebuie să trăiești cu pasiune.

Ar trebui să lucrezi la formarea de noi prietenii și la dezvoltarea în toate modurile pe care le consideri împlinitoare. Acest lucru nu înseamnă că trebuie să faci schimbări uriașe peste noapte. Cuvântul „muncă” implică răbdare și dăruire.

Să lucrezi asupra ta înseamnă să-ți stabilești obiective. În acest fel, îți poți crea o viață care este întotdeauna înfloritoare, fericită și împlinită. Obiceiurile care încurajează dragostea de sine sunt semințe pe care le plantăm pentru fericirea noastră viitoare. Unde există iubire, există fericire. Unde există obiceiuri, există speranță.

Pe scurt, realizând că meriți dragoste și iubindu-te, ai făcut deja primul pas. Ai pornit deja pe drumul către îndeplinirea dorințelor tale. Câteva obiceiuri simple de iubire de sine vor fi suficiente pentru a ajunge acolo unde îți dorești.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.