4 sfaturi pentru pregătirea listei de invitați la nuntă - Doza de Sănătate
 

4 sfaturi pentru pregătirea listei de invitați la nuntă

Organizarea listei de invitați la nuntă poate fi foarte dificilă. Ce sfaturi putem lua în considerare pentru a face această sarcină cât mai ușoară posibil?
4 sfaturi pentru pregătirea listei de invitați la nuntă

Ultima actualizare: 22 decembrie, 2022

Pregătirea listei de invitați la nuntă nu este ușoară, mai ales dacă persoanele vizate sunt multe la număr. Nu îți faceți griji, deoarece te putem ajuta! Citește mai departe pentru a descoperi câteva sfaturi pentru a ușura totul!

Pentru ca acest lucru să funcționeze, este bine ca numai mirii să se ocupe de listă. Deși se pot baza pe un organizator de nunți, nu este o idee bună ca alte persoane să interfereze cu lista de invitați. Îți vom explica de ce mai târziu.

4 sfaturi pentru pregătirea listei de invitați la nuntă

Pentru a pregăti lista de invitați, cel mai bine este ca mirii să găsească timp să facă acest lucru fără să se grăbească. Puteți dedica acestei sarcini timp în weekend sau câteva ore în timpul săptămânii. Ce este important de reținut este faptul că acest lucru nu ar trebui să dureze prea mult.

1. Realizați împreună o schiță a listei de invitați

Pregăătirea listei de invitați la nuntă
O primă schiță vă va permite să aveți o idee despre numărul de invitați pe care îl aveți în minte.

Primul lucru pe care trebuie să-l facă mirii este să facă o schiță. Pentru a face acest lucru, fiecare poate lua o bucată de hârtie și se poate gândi la persoanele pe care dorește să le aibă pe lista de invitați. După acest pas, vor lua o a treia bucată de hârtie și vor nota toate numele pe care le-au pus pe listele lor.

În acest stadiu, nu se vor opri să analizeze fiecare invitat. Aceasta este doar prima fază a pregătirii listei de invitați, înainte de a o ajusta cât mai mult posibil.

2. Tăiați persoane de pe listă

Acum că mirii au o primă listă de invitați, este important să înceapă să o reducă. Să vedem câteva sfaturi care vă pot ajuta să faceți acest lucru și de ce terții nu ar trebui să fie implicați în această sarcină:

  • Invitații politicoase: persoane care nu se pot înțelege cu mirii, dar care sunt invitate din cauza unei obligații. Mirii trebuie să reflecteze la acest lucru, deoarece nunta poate deveni un moment ciudat în prezența anumitor persoane.
  • Oaspeți care nu vor putea participa: fie pentru că locuiesc într-o altă țară, fie că au un alt angajament sau din cauza oricărei alte circumstanțe. Va trebui să sunați acești invitați pentru a confirma prezența acestora.

3. Însoțitori și parteneri

Persoane la nuntă
De asemenea, trebuie să țineți cont de însoțitorii oaspeților la eveniment, deoarece acest lucru va dubla costurile.

Un alt aspect important de care mirii trebuie să țină cont atunci când pregătesc lista de invitați este reprezentat de însoțitori și parteneri. Motivul pentru care acest lucru este important este simplu: alegerea restaurantului și bugetul pe care îl au mirii.

În cazul în care bugetul mirilor nu poate face față unui număr mare de invitați, aceștia pot continua să reducă lista până când aceasta ajunge să fie în concordanță cu banii disponibili.

4. Alegerea locației

Ultimul sfat pentru pregătirea listei de invitați este alegerea locației restaurantului și celebrarea nunții. Trebuie să ții cont de locul în care locuiește în prezent fiecare oaspete.

La multe nunți, mirii acoperă costurile cheltuielilor de călătorie ale oaspeților care locuiesc departe. Dacă acest lucru nu este posibil, poate fi necesar să alegi ceva mai apropiat. Planifică întotdeauna în avans.

Pregătește lista de invitați și așază-i la mese

Masă aranjată pentru nuntă
Organizarea invitaților la mese este una dintre cele mai dificile sarcini. Prin urmare, fiți clari cu privire la așteptările voastre și organizați-vă.

Dacă pregătirea listei de invitați este o procedură plictisitoare, plasarea lor la mese este și mai frustrantă. Pentru a face acest lucru, mirii trebuie să treacă, de asemenea, printr-o altă fază organizatorică în care trebuie să se gândească la cine va sta lângă cine și la distribuția tuturor oaspeților.

După cum am menționat la început, deși nu este o idee bună ca părțile terțe să participe la organizare – deoarece pot fi invitați oaspeți neagreați de cuplu  – ajutorul profesional nu este o idee atât de proastă.

De fapt, a apela la o persoană specializată în planificarea nunților poate fi o adevărată ușurare pentru miri. Este important să țineți cont de acest lucru. Organizarea unei nunți poate provoca mult stres, disconfort și chiar furie.

Din acest motiv, dacă viața de zi cu zi a cuplului este plină de responsabilități, un profesionist poate face acest lucru mult mai ușor și mai bine. Nu uitați că această ceremonie, chiar și pregătirea ei, ar trebui să fie un moment de bucurie și fericire.

Ce resurse ați folosit pentru pregătirea listei de invitați la nuntă?


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • Botton Beja, Flora. (2017). Tendencias actuales en el matrimonio en China. Estudios de Asia y África, 52(3), 535-566. https://dx.doi.org/10.24201/eaa.v52i3.2301
  • Glantz, M. (1982). El día de tu boda (Vol. 6). Martín Casillas Editores.
  • Vivallos Espinoza, Carlos, & Mazzei de Grazia, Leonardo. (2007). La arquitectura del buen amar: Matrimonio, normas y transgresión en testamentos de mujeres. Concepción 1754-1809. Universum (Talca), 22(1), 236-250. https://dx.doi.org/10.4067/S0718-23762007000100015

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.