Logo image
Logo image

5 salate de avocado pe care trebuie să le încerci

5 minute
Avocado este bogat în grăsimi sănătoase care sunt benefice pentru corpul uman. Așadar, trebuie să-l incluzi în dieta ta și în cea a întregii familii! Citește mai departe pentru a afla cum să prepari câteva rețete de salată de avocado!
5 salate de avocado pe care trebuie să le încerci
Ultima actualizare: 09 august, 2022

Rețetele de salate de avocado sunt versatile și hrănitoare și ar trebui să le incluzi în dieta obișnuită. Așadar, astăzi vă vom împărtăși cinci rețete delicioase! Ești gata să le încerci pe toate?

Este posibil să nu fii conștient/ă de asta, dar salatele sunt un fel de mâncare minunat care poate fi servit ca antreu, garnitură sau fel principal. Citește mai departe pentru a vedea toate opțiunile pe care le ai când vine vorba de avocado. În plus, le poți adapta gusturilor și nevoilor tale individuale.

Beneficiile nutriționale ale fructului avocado

Știai că avocado este bogat în grăsimi mononesaturate, acid oleic și acid alfa-linolenic? De fapt, acesta contribuie și la scăderea nivelului de colesterol și la stabilizarea ritmului cardiac. De parcă nu ar fi suficient, este bogat în fibre și minerale, precum potasiul și zincul.

În plus, luteina, unul dintre compușii săi, acționează ca un antioxidant și ajută la prevenirea problemelor de vedere. După cum poți vedea, avocado are multe beneficii pentru sănătate. Cu siguranță ar trebui să mănânci mai mult!

5 salate de avocado pe care trebuie să le încerci

1. Salată de avocado cu fructe de mare

Some figure
Salata de fructe de mare oferă multe minerale esențiale corpului uman.

Iubitorii de fructe de mare se vor bucura cu adevărat de această idee. În plus, midiile oferă calciu, fier și iod, în timp ce oul oferă proteine. Aceste două ingrediente, în combinație cu proprietățile fructului avocado, fac din această salată un fel de mâncare unic.

Ingrediente

  • 2 avocado
  • 2 cutii de midii în saramură
  • 1 ou fiert
  • Sare și piper (după gust)
  • Busuioc (opțional)

Mod de preparare

  • În primul rând, curăță avocado și taie-l felii.
  • Taie ouăle cuburi.
  • Apoi, amestecă avocado și midiile.
  • Condimentează cu sare și piper după gust.
  • Apoi, ornează cu ou și adaugă frunze de busuioc.
  • În cele din urmă, adaugă midiile murate.

Îți recomandăm:

Rețete sănătoase cu avocado copt

2. Salată de avocado cu mozzarella

Ceea ce ne place cel mai mult la această rețetă este faptul că o poți realiza în doar cinci minute! Poate fi un antreu fabulos într-o zi fierbinte de vară. Există și alte posibilități? Da – o poți mânca pe pâine prăjită. Trebuie să încerci, va fi cu adevărat senzațională!

Ingrediente

  • 5 roșii
  • 450 g de mozzarella feliată
  • 2 avocado
  • Busuioc (după gust)
  • Sare după gust
  • Ulei de măsline extravirgin (după gust)

Mod de preparare

  • În primul rând, curăță avocado și taie-l felii.
  • De asemenea, taie roșiile felii.
  • Apoi, amestecă avocado, roșiile și mozzarella.
  • După aceea, condimentează și stropește totul cu ulei de măsline.
  • În cele din urmă, ornează cu frunze de busuioc.
  • Salata ta de avocado este gata!

3. Salată de avocado cu năut

Some figure
Adăugarea năutului în salate îți va crește aportul de proteine și fibre de calitate.

Leguminoasele sunt bogate în proteine. Știm cât de greu este să le incluzi în dietă, așa că această salată originală este o modalitate excelentă de a le consuma.

Ingrediente

  • 200 g năut gătit
  • 1 avocado
  • 2 roșii
  • Salată verde (după gust)
  • Frunze de coriandru (după gust)
  • Ulei de măsline extravirgin (după gust)
  • Oțet (după gust)
  • Sare (după gust)

Mod de preparare

  • În primul rând, taie salata verde și folosește-o pentru a face un pat în partea de jos a unui castron.
  • Apoi curăță și taie felii fructul avocado.
  • Taie roșiile felii sau cuburi.
  • Ulterior, aranjează roșiile, avocado și năutul deasupra salatei pe care ai pus-o anterior în castron.
  • În cele din urmă, sărează după gust și condimentează cu ulei de măsline și oțet. Ornează cu coriandru proaspăt tocat.

4. Salată de avocado și ton

Peștele ar trebui să facă parte din meniul tău săptămânal, așa că încearcă să-l consumi de cel puțin două ori pe săptămână. Următoarea salată este o alegere excelentă pentru cel puțin una dintre aceste mese.

Ingrediente

  • 1 castravete
  • 2 avocado
  • 1 cutie mare de ton
  • 1 ceapă
  • Sare și piper (după gust)
  • Ulei de măsline (după gust)

Mod de preparare

  • În primul rând, spală și taie castraveții.
  • Apoi, curăță și taie avocado.
  • Curăță ceapă și taie-o julienne.
  • Apoi, scurge tonul.
  • În cele din urmă, amestecă toate ingredientele și condimentează după gust.

Îți recomandăm:

Rețetă de sos cremos de avocado

5. Salată picantă de avocado

Some figure
Poți da o notă picantă salatei pentru a-ți surprinde oaspeții.

Această salată de avocado este extrem de originală. Poate fi felul de mâncare perfect pentru a surprinde pe toată lumea, în special pe oaspeții care se bucură de mâncarea picantă. Nu ezita să o prepari!

Ingrediente

  • 2 avocado
  • 1 ceapă roșie
  • 6 ridichi
  • 1 ou
  • 100 g somon afumat
  • Sucul a 2 lămâi
  • 4 linguri de ulei de măsline extravirgin
  • Sare după gust
  • Cilantro (după gust)
  • 2 ardei iuți (opțional)

Mod de preparare

  • În primul rând, fierbe oul, curăță-l, sfărâmă-l și pune-l de-o parte.
  • Apoi, curăță fructele de avocado și scoate-le sâmburii; taie-le felii sau cuburi.
  • Ulterior, curăță ceapa și taie-o julienne.
  • Apoi, taie ridichile.
  • Taie somonul afumat în cuburi mici.
  • Apoi, combină toate ingredientele într-un castron și condimentează-le cu sare, suc de lămâie și ulei de măsline.
  • În cele din urmă, toacă ardeii iuți (fără semințe) și pune-i deasupra împreună cu puțin coriandru tocat pentru o aromă picantă.

După cum poți vedea, acesta este un fruct extrem de versatil, așa că nu ezita să-l adaugi în toate felurile de mâncare. Astfel, poți crea tot felul de salate de avocado amestecând și potrivind ingrediente precum peștele, fructele de mare, ouăle, leguminoasele, etc. Poți adăuga aproape orice!


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • Fulgoni, V. L., Dreher, M., & Davenport, A. J. (2013). Avocado consumption is associated with better diet quality and nutrient intake, and lower metabolic syndrome risk in US adults: Results from the National Health and Nutrition Examination Survey (NHANES) 2001-2008. Nutrition Journal. https://doi.org/10.1186/1475-2891-12-1
  • Duarte, P. F., Chaves, M. A., Borges, C. D., & Mendonça, C. R. B. (2017). Avocado: Characteristics, health benefits, and uses. International News on Fats, Oils and Related Materials. https://doi.org/10.1590/0103-8478cr20141516
  • Ding, H., Chin, Y. W., Kinghorn, A. D., & D’Ambrosio, S. M. (2007). Chemopreventive characteristics of avocado fruit. Seminars in Cancer Biology. https://doi.org/10.1016/j.semcancer.2007.04.003

 


Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.