5 trucuri pentru înfrumusețarea feței - Doza de Sănătate
 

5 trucuri pentru înfrumusețarea feței

Rozmarinul îmbunătățește circulația sanguină și tonifică pielea, oferindu-i vitalitate. Poți aplica acest tratament atât dimineața, cât și seara. 
5 trucuri pentru înfrumusețarea feței

Ultima actualizare: 22 ianuarie, 2019

În acest articol îți oferim o serie de remedii naturale simple care să te ajute să obții toate aceste lucruri. Ai nevoie doar de puțină răbdare și perseverență. Încearcă aceste trucuri pentru înfrumusețarea feței și vei observa că nu dau greș niciodată!

Trucuri pentru înfrumusețarea feței și întinerirea pielii

Pentru a obține un ten frumos, întinerit, trandafiriu și radiant, trebuie să apelezi la o plantă medicinală excelentă care este folosită de zeci de ani în numeroase remedii de înfrumusețare: rozmarinul.

Această plantă îmbunătățește circulația sanguină, ajutând astfel la tonificarea pielii și oferindu-i vitalitate.

Cum se folosește?

 • Poți cumpăra ulei esențial de rozmarin de la plafar (ai grijă să nu fie o esență artificială, ci ulei extras din această plantă). Adaugă 15 picături de ulei în 50 ml de apă. Amestecă bine și aplică lichidul pe față cu un pulverizator sau cu o dischetă demachiantă umezită.
 • O altă opțiune este să culegi rozmarin proaspăt, să-l pui în oțet de mere și să-l lași la macerat timp de minim 15 zile. După încheierea acestui interval, strecoară amestecul, adaugă o cantitate egală de apă și aplică-l pe ten.
 • Cea de-a treia și ultima alternativă este să prepari o infuzie concentrată de rozmarin proaspăt sau uscat. Poți să folosești această infuzie timp de cel mult o săptămână, dacă o depozitezi în frigider.

Aplică apa de rozmarin preparată în aceste moduri pe față de două ori pe zi, o dată dimineața și o dată seara, înainte de culcare. Aplic-o înainte de folosirea oricărei alte creme și așteaptă ca pielea să o absoarbă complet. Este unul dintre cele mai eficiente trucuri de înfrumusețare a pielii.

Trucuri pentru înfrumusețarea feței cu rozmarin

Trucuri pentru înfrumusețarea feței și gene lungi și groase

Genele lungi și groase schimbă complet aspectul ochilor. Acestea par mai feminine și mai atrăgătoare și îți scot ochii în evidență, chiar și în absența machiajului.

Remediul de înfrumusețare folosit de bunicile noastre pentru întărirea genelor este pe bază de ulei de ricin, un ulei dens și hrănitor pe care trebuie să îl aplici pe gene în fiecare seară înainte de culcare.

Cel mai practic mod de a face acest lucru este cu ajutorul unei periuțe de la un rimel mai vechi. Nu folosi o cantitate mare pentru a evita ca uleiul să-ți pătrundă în ochi și să-i irite.

Trucuri pentru înfrumusețarea feței și buze voluminoase

Multe femei apelează la chirurgia plastică pentru a-și mări volumul buzelor, dar acestea nu știu că există anumite trucuri de înfrumusețare care fac buzele mai mari și mai seducătoare.

Trebuie să îți menții buzele mereu hidratate și să le masezi într-un anume fel pentru a le oferi volum și culoare în doar câteva minute.

Cum se procedează?

 • Aplică puțin ulei vegetal pe buze.
 • Acoperă întreaga gură cu o mână și mișc-o în linie orizontală spre exterior, masând nu numai buzele, dar și zona din jurul lor, în care se acumulează tensiunea și apar ridurile.
 • Repetă apoi procedeul cu cealaltă mână, masând în cealaltă direcție.
 • Repetă masajul de 10 ori cu fiecare mână.
Trucuri pentru înfrumusețarea feței și a buzelor

Trucuri pentru înfrumusețarea feței și ochi mai mari

Tensiunea facială și problemele cu vederea pot îngusta ochii și pot cauza apariția ridurilor. Pentru a evita acest lucru, trebuie să te supui unui control oftalmologic pentru a te asigura că folosești ochelarii sau lentilele adecvate. În plus, poți apela la o serie de exerciții ce relaxează mușchii oculari.

Mai întâi freacă-ți mâinile una de cealaltă pentru a le încălzi, iar apoi pune-ți palmele peste ochi și lasă-le să stea timp de câteva minute. Vei observa că ochii și pielea din jurul lor s-au calmat considerabil.

Mai mult, poți să strângi și să relaxezi ochii de mai multe ori pe zi, pentru a preveni acumularea tensiunii în această zonă.

Nu ezita să apelezi la aceste trucuri de înfrumusețare a ochilor pentru a obține o privire radiantă.

Trucuri pentru înfrumusețarea feței și a ochilor

Piele hidratată

O condiție esențială a sănătății și a strălucirii pielii este să o menții mereu hidratată. Cea mai bună opțiune este folosirea unui ulei vegetal adecvat tipului tău de piele:

 • Ulei de măceșe sau ulei de măsline pentru pielea uscată.
 • Ulei de jojoba pentru pielea mixtă.
 • Ulei de cocos amestecat cu aloe vera pentru pielea grasă.

Poți să folosești și coji de fructe sau de legume cu care să te ștergi pe față în timp ce gătești. Îți recomandăm în special coaja de măr, de castravete, de dovlecel sau de avocado.

Sursa fotografiilor: net-efekt, TMBlue și neuroticcamel.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


 • Alonso, J. R. (2004). Tratado de Fitofármacos y nutracéuticos. Buenos Aires: Corpus.
 • Drake, R. L.  (2006). Gray’s Anatomy para Estudiantes. Madrid: Elsevier
 • Muñoz López de Bustamante, F. (2003). Plantas medicinales y aromáticas (estudio, cultivo y procesado). Madrid: Mundi Prensa.
 • Surjushe, A., Vasani, R., & Saple, D. (2008). Aloe vera: A short review. In Indian Journal of Dermatology. https://doi.org/10.4103/0019-5154.44785
 • Mármol, I., Sánchez-De-Diego, C., Jiménez-Moreno, N., Ancín-Azpilicueta, C., & Rodríguez-Yoldi, M. (2017). Therapeutic applications of rose hips from different Rosa species. In International Journal of Molecular Sciences. https://doi.org/10.3390/ijms18061137
 • Nobile, V., Michelotti, A., Cestone, E., Caturla, N., Castillo, J., Benavente-García, O., Pérez-Sánchez, A., & Micol, V. (2016). Skin photoprotective and antiageing effects of a combination of rosemary (Rosmarinus officinalis) and grapefruit (Citrus paradisi) polyphenols. Food and Nutrition Research. https://doi.org/10.3402/fnr.v60.31871
 • Sundelin, T., Lekander, M., Kecklund, G., Van Someren, E. J. W., Olsson, A., & Axelsson, J. (2013). Cues of Fatigue: Effects of Sleep Deprivation on Facial Appearance. Sleep. https://doi.org/10.5665/sleep.2964

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.