8 moduri de înfrumusețare cu bicarbonat de sodiu - Doza de Sănătate
 

8 moduri de înfrumusețare cu bicarbonat de sodiu

Dinții vi-i puteți albi cu bicarbonat de sodiu dar nu-l folosiți în exces deoarece este o substanță abrazivă și poate strica smalțul.
8 moduri de înfrumusețare cu bicarbonat de sodiu

Ultima actualizare: 22 decembrie, 2022

Metode de înfrumusețare cu bicarbonat de sodiu. Nu-i așa că v-am făcut curioase? Toate femeile își doresc să fie mereu frumoase, să arate și să se simtă bine, eventual să mai întoarcă și capete după ele din când în când.

Multă lume crede că trebuie să cheltuim foarte mulți bani pe cosmetice și pe tratamente de înfrumusețare ca să arătăm bine. Dar ei nu-și dau seama că avem deja acasă cea mai bună metodă de înfrumusețare pentru păr, piele, chiar și dinți.

Unul dintre cele mai uimitoare produse se poate găsi aproape în orice casă: sigur aveți bicarbonat de sodiu sau praf de copt. Știți deja în câte moduri poate fi folosit în bucătărie și ca remediu pentru diferite afecțiuni. Însă poate nu știți încă ce beneficii aduce frumuseții.

Unul dintre cele mai mari avantaje ale bicarbonatului de sodiu este prețul economic. Mai mult, îl puteți găsi aproape în orice magazin sau supermarket. Vreți să știți ce beneficii aduce bicarbonatul în rutina zilnică de înfrumusețare?

Exfoliază

Experții în înfrumusețare recomandă exfolierea regulată a pielii pentru a îndepărta celulele moarte și praful acumulat de la o zi la alta.

Când e vorba de exfoliere, nu există aliat mai bun decât praful de bicarbonat de sodiu. Trebuie doar să amestecați o parte apă și trei părți de bicarbonat și să masați ușor cu mișcări circulare. Clătiți cu apă călduță, apoi dați cu cremă emolientă.

Înfrumusețare cu bicarbonat de sodiu a părului

Înfrumusețare cu bicarbonat de sodiu pentru păr

În părul nostru se acumulează grăsime și impurități în fiecare zi, dându-i un aspect unsuros și făcându-ne să nu ne simțim bine.

Puneți o lingură cu bicarbonat de sodiu în șampon și masați ușor părul cu acest amestec, după care lăsați-l să acționeze timp de 10 minute. După ce vă limpeziți, părul va radia de curățenie și prospețime.

Hidratează genunchii și coatele

Genunchii și coatele sunt două zone predispuse mereu la uscăciune. Pentru a le hidrata, adăugați puțin praf de bicarbonat de sodiu în crema hidratantă și masați aceste zone mai aspre.

Catifelează mâinile

Înfrumusețare cu bicarbonat de sodiu a mâinilor

Pentru a avea mâinile și unghiile îngrijite și sănătoase, faceți o pastă din puțină apă cu bicarbonat de sodiu și masați-le ușor. Veți îndepărta celulele moarte și alte impurități iar mâinile vor deveni moi, catifelate.

Înfrumusețare cu bicarbonat de sodiu: albirea dinților

Bicarbonatul de sodiu este un mod foarte eficient și natural pentru albirea dinților. Datorită puterii de albire este folosit și în componența unor paste de dinți. Ca să aveți dinții albi în mod natural, trebuie să amestecați puțin praf de bicarbonat cu puțină apă și un pic de sare.

Omogenizați, iar pasta care rezultă o puteți folosi în loc de pastă de dinți, pentru îndepărtarea petelor. Ca să combateți respirația urât mirositoare puteți face gargară cu apă și bicarbonat.

Odorizează în mod natural

Puteți folosi bicarbonat ca ingredient pentru îndepărtarea mirosurilor neplăcute. Acesta este foarte eficient în îndepărtarea mirosurilor cauzate de transpirație.

Puteți să aplicați, pur și simplu, acest praf la subraț sau să adăugați o jumătate de cană în apa de baie. Se poate folosi și ca exfoliant pentru pielea subrațului. Bicarbonatul este eficient în îndepărtarea petelor provocate de deodorantele și antiperspirantele din comerț.

Înfrumusețare cu bicarbonat de sodiu: tratement pentru acnee

Bicarbonatul de sodiu este un bun remediu și pentru tratamentul coșurilor și punctelor negre. De asemenea, este un bun remediu și pentru îndepărtarea grăsimii în exces.

Amestecați puțin praf de bicarbonat cu zeamă de lămâie și aplicați pasta care rezultă pe zona afectată. Vă sfătuim să faceți acest tratament noaptea. Din cauza amestecului, pielea se poate păta în urma expunerii la soare.

Relaxează și catifelează picioarele obosite

Înfrumusețare cu bicarbonat de sodiu a picioarelor

Și picioarele noastre au nevoie de o îngrijire specială, mai ales ca să se relaxeze după o zi lungă de muncă sau pentru îndepărtarea celulelor moarte. Cu bicarbonat de sodiu puteți avea picioare frumoase și sănătoase. Trebuie doar să adăugați trei linguri cu acest praf într-un vas cu apă călduță și să vă relaxați picioarele acolo timp de 10 minute.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • Buronzo, A. (2011). Las increíbles propiedades del bicarbonato de sodio. Obelisco.
  • Aschner, J. L., & Poland, R. L. (2008). Sodium Bicarbonate: Basically Useless Therapy. PEDIATRICS. https://doi.org/10.1542/peds.2007-2400
  • Lookabill, S. K., Dulaney, A. R., Shepherd, G., & Kerns, W. P. (2017). Sodium bicarbonate. In Critical Care Toxicology: Diagnosis and Management of the Critically Poisoned Patient. https://doi.org/10.1007/978-3-319-17900-1_169

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.