70, poziția sexuală ideală în loc de 69
 

70, poziția sexuală ideală în loc de 69

Inovația și creativitatea sunt cheia pentru a menține aprinsă flacăra dorinței sexuale. Deși 69 este o poziție clasică, poziția 70 este o alternativă mai incitantă care propune același lucru, dar în picioare.
70, poziția sexuală ideală în loc de 69
Vanesa Evangelina Buffa

Scris și verificat de medicul stomatolog Vanesa Evangelina Buffa.

Ultima actualizare: 18 martie, 2024

69 a fost mult timp una dintre cele mai cunoscute poziții sexuale. Plăcerea împărtășită o face preferata multor cupluri. Dar poziția 70 este tot mai apreciată. Ea susține plăcerea reciprocă, sfidând gravitația.

În timp ce 69 implică un schimb simultan de plăcere cu ambii parteneri întinși, poziția 70 introduce o dimensiune verticală în actul sexual. În această poziție, pasiunea este trăită în picioare, ceea ce o face o provocare fizică.

Cum se face poziția 70?

Executarea poziției 70 poate necesita anumite abilități și coordonare. În plus, comunicarea este esențială pentru ca ambii participanți să fie mulțumiți de practicarea acesteia.

Urmați acești pentru a stăpâni această poziție și a vă maximiza plăcerea:

  1. Bărbatul începe într-o poziție în genunchi, în timp ce femeia stă în fața lui.
  2. Femeia își înfășoară picioarele în jurul gâtului bărbatului, de parcă ar fi fost pe cale să facă o capotaie înainte. Este esențial ca capul bărbatului să fie între picioarele femeii pentru a facilita accesul oral.
  3. Bărbatul ar trebui să se ridice treptat și cu grijă. Trebuie să vă asigurați că femeia se poate sprijini pe podea cu mâinile pentru a-și susține greutatea.
  4. În același timp, bărbatul ar trebui să-și pună brațele în jurul taliei femeii pentru a o menține pe loc.
  5. Poate că trebuie să-și arcuiască spatele pentru a ajunge cu gura la bărbăția partenerului ei.
  6. Odată ce sunteți amândoi în poziție verticală, organele genitale vor fi aliniate și puteți începe stimularea orală reciprocă.

O altă variantă este să începeți cu femeia care face o așteptare cu mâinile pe un perete și apoi partenerul ei se apropie, îmbrățișând-o. Odată aproape, trebuie să se aranjeze astfel încât ambii să poată practica sexul oral simultan.

Sfaturi pentru a profita la maximum de această poziție

Poziția „70” poate deveni una dintre cele mai bune poziții pentru a practica sexul oral. Este adevărat că este nevoie de puțină practică și răbdare pentru a-l stăpâni pe deplin. Alocarea timpului pentru a explora și ajusta poziția ajută la îmbunătățirea experienței.

Echilibrul, flexibilitatea, îndemânarea și practica sunt aspecte foarte importante pentru a putea îndeplini această poziție.

A fi în formă și a practica echilibrul poate îmbunătăți rezultatele în pat. Obținerea de forță și flexibilitate cu exerciții sau antrenamente specifice te va ajuta să fii confortabil și să te bucuri de această postură.

Pentru a face experiența mai lină, mai plăcută și mai interesantă, luați în considerare utilizarea lubrifianților intimi speciali. Menta si furnicaturile pot intensifica senzatiile si faciliteaza miscarea armonioasa a corpurilor.

A avea o zonă sigură și confortabilă pentru a practica poziția este, de asemenea, benefică. Primele ori, cauta un spatiu mare, cu o suprafata care sa ofere siguranta, cum ar fi o saltea pe podea sau un covor moale, in cazul in care echilibrul tau nu iti cade.

Ca în orice practică sexuală, este important ca ambii să se simtă confortabil și să se bucure de moment. Respectarea limitelor și preferințelor fiecărei persoane va face experiența plăcută și sigură.

A vorbi și a exprima ceea ce simt ajută la perfecționarea tehnicii și la găsirea mișcărilor care aduc cea mai mare plăcere. Cu o bună comunicare, practică și consecvență, amândoi veți obține acel sentiment de extaz pe care îl căutați.

Beneficiile poziției sexuale „70”.

Deși această poziție poate fi puțin descurajantă la început, punerea ei în practică poate aduce multe beneficii cuplului.

Pe de o parte, este o modalitate diferită pentru amândoi de a obține plăcere orală în același timp. A oferi și a primi poate crește excitația și satisfacția sexuală.

Deoarece este o poziție provocatoare care necesită o anumită tehnică și efort, poate deveni o scuză pentru a face sex mai des. Practicarea și îmbunătățirea „70” poate fi motivul perfect pentru a fi cu partenerul tău din nou și din nou.

Verticalitatea poziției permite o conexiune vizuală directă. Dacă îți place să te uiți la partenerul tău în timp ce îl stimulezi, această poziție este pentru tine. Văzând ceea ce faci poate intensifica senzațiile intime și te poate duce la alte niveluri.

În plus, poziția adaugă un nivel de emoție, adrenalină și uneori distracție actului sexual. Tot acest set poate alimenta pasiunea și conexiunea cu partenerul tău.

Încercați poziția 70!

Primele ori când încercați poziția „70”, s-ar putea să vi se pară puțin incomodă și nu atât de plăcută. Indiferent, continuând să încerci și să perfecționezi tehnica te va ajuta să profiti la maximum de ea și să te distrezi în acest proces.

Pe lângă plăcere și senzații incitante, va aduce râsul în pat și vă va ajuta să comunicați și să vă cunoașteți mai bine partenerul. Nu rata provocarea și începe să exersezi această poziție alături de partenerul tău, care câștigă din ce în ce mai mulți adepți.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • Frederick, D. A., Lever, J., Gillespie, B. J., & Garcia, J. R. (2017). What keeps passion alive? Sexual satisfaction is associated with sexual communication, mood setting, sexual variety, oral sex, orgasm, and sex frequency in a national US study. The Journal of Sex Research54(2), 186-201. https://www.tandfonline.com/doi/abs/10.1080/00224499.2015.1137854
  • Lewis, R., & Marston, C. (2016). Oral sex, young people, and gendered narratives of reciprocity. The Journal of Sex Research53(7), 776-787.  https://www.tandfonline.com/

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.