Cele mai frecvente 8 greșeli de stil vestimentar - Doza de Sănătate
 

Cele mai frecvente 8 greșeli de stil vestimentar

Chiar dacă îți place să fii la modă și să ții pasul cu trendurile cele mai recente, reține că anumite haine pur și simplu nu îți vin bine. Evită următoarele greșeli frecvente de stil!
Cele mai frecvente 8 greșeli de stil vestimentar

Ultima actualizare: 21 decembrie, 2022

Majoritatea femeilor doresc să arate bine din toate punctele de vedere, inclusiv în ceea ce privește vestimentația. Problemele survin atunci când nu alegem hainele potrivite pentru corpul nostru. Una dintre consecințele acestei greșeli de stil vestimentar este faptul că putem părea mai plinuțe decât suntem în realitate.

Evident, ești liberă să te îmbraci așa cum vrei. Câteodată însă, este bine să ții seama de anumite sfaturi, astfel încât să arăți cât mai bine posibil. În articolul de azi vrem să îți prezentăm 8 greșeli de stil frecvente, pe care ar trebui să le eviți când îți alegi vestimentația. Bănuiești despre ce este vorba?

8 greșeli de stil vestimentar frecvente

1. Colanți semitransparenți sau exagerat de strâmți

Colanții semitransparenți sunt greșeli de stil vestimentar

Colanții au devenit unul dintre cele mai populare obiecte vestimentare feminine. Aceștia sunt confortabili, se asortează cu diverse feluri de încălțăminte și ne ajută să obținem o mare varietate de look-uri informale.

Te-ar putea interesa și:

A revenit moda blugilor evazați

Problema este că anumiți colanți sunt fabricați din materiale exagerat de transparente, prin care ni se poate vedea lenjeria intimă atunci când stăm în lumină. Pe lângă faptul că acest look nu este la modă, ne va face să părem vulgare.

Multe tipuri de colanți sunt, de asemenea, excesiv de strâmți, scoțând în relief celebri „colăcei” și făcându-ne să părem mai grase. Așadar, te sfătuim să achiziționezi doar colanți de calitate superioară și de mărime potrivită.

2. Fuste scurte, spatele gol și decolteurile adânci

Ca să ai un look impresionat, frumos și elegant, ai două variante la dispoziție. Etalează-ți picioarele și optează pentru un decolteu modest sau poartă pantaloni sau o fustă lungă și optează pentru un decolteu adânc.

Să porți haine țipătoare din cap până în picioare este una dintre cele mai grave greșeli de stil vestimentar pe care o poți comite. În plus, această decizie nu te va ajuta să pari atractivă. Nu uita, nu este bine ca o femeie să dezvăluie prea mult.

3. Purtarea excesivă a imprimeurilor animale

Imprimeurile animale în exces sunt greșeli de stil vestimentar

Imprimeurile animale sunt încă la modă și reprezintă o variantă ideală pentru femeile care doresc să aibă un look unic și provocator. Un imprimeu în stil leopard, zebră sau piele de șarpe te poate ajuta să fii mai seducătoare.

Dar evită să porți imprimeuri animale din cap până în picioare. Greșeli de stil ca aceasta nu numai că vor strica efectul pe care speri să îl obții, dar creează un look vulgar. Poți să optezi pentru o geantă, o bluză sau o jachetă cu imprimeu animal, dar nu le purta pe toate trei în același timp.

4. Colanții lucioși sau cu sclipici

Anumite trenduri se pot transforma ușor în greșeli de stil. Colanții lucioși și cu sclipici sunt în prezent la modă, dar nu prea sunt eleganți. Unul dintre cele mai mari dezavantaje ale acestora este faptul că, atunci când îi purtăm, tind să scoată în evidență toate defectele picioarelor noastre, inclusiv varicele și celulita.

5. Exploziile de modele și imprimeuri

Exploziile de culori sunt greșeli de stil vestimentar

Hainele foarte creponate sau cu multe falduri par mai mari cu cel puțin două numere. Imprimeurile și modelele excesive adaugă volum siluetei noastre și sunt inestetice. Ca să eviți aceste greșeli de stil vestimentar, optează pentru bluze cu imprimeu și pantaloni sau fuste simple.

6. Blugii fără buzunare

Purtarea blugilor fără buzunare poate fi un act de curaj. Aceștia ne scot în evidență fesele și câteodată sunt foarte sexy. Însă nu toate femeile arată bine purtând acest obiect vestimentar. În plus, anumiți experți în modă susțin că aceștia nu arată la fel de bine ca blugii tradiționali cu buzunare.

Deși majoritatea blugilor fără buzunare sunt din materiale cu push, femeilor cu mai puține curbe le stă mai bine în blugi normali.

7. Blugii strâmți cu talie joasă

Blugii strâmți cu talie joasă sunt greșeli de stil vestimentar

Blugii foarte strâmți și cu talie joasă nu sunt doar incomozi, ci și inestetici. Deși au fost la modă, ei nu sunt șic și, de fapt, îți reduc volumul feselor. În plus, acest obiect vestimentar scoate în evidență „colăceii”.

8. Materialele semitransparente în timpul zilei

Mulți experți în frumusețe și modă susțin că nu este bine să purtăm haine semitransparente în timpul zilei. Acestea tind să ne scoată în relief lenjeria intimă. Pe lângă faptul că nu este șic, acest look este și puțin vulgar.

Atât timp cât lenjeria ta intimă nu iese prea mult în evidență, poți să porți haine semitransparente noaptea, când ieși în oraș.

Dacă ai comis oricare dintre cele 8 greșeli de stil vestimentar prezentate în acest articol, fă-ți ordine în șifonier și ia măsurile necesare pentru a remedia problema. Acestea fiind spuse, cel mai important aspect este să te simți bine în hainele pe care le porți și să ai încredere în tine.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.