8 semne că organismul tău are nevoie de sex

20 mai 2016
Dacă faci sex cu regularitate, pielea ta este mai strălucitoare, petele sale se diminuează, iar porii se deschid și eliberează toxine. 

Nevoile tale fiziologice și sexuale se fac remarcate printr-o serie de simptome care reflectă dorința ta de a face sex și de a trăi experiențe noi și incitante.

Lipsa sexului are consecințe fizice și emoționale, indiferent dacă ești sau nu conștient/ă de ele. Această nevoie umană fundamentală este mult mai profundă decât plăcerea pe care o generează, întrucât joacă un rol important în sănătatea și bunăstarea individului.

Din diverse motive, unii oameni încearcă să își reprime dorința sexuală și se simt rușinați de prezența ei; alte persoane o exprimă cu ușurință și profită întotdeauna de ocazia de a încerca noi experiențe incitante.

Indiferent de categoria în care te încadrezi, dacă trece o perioadă lungă de timp în care nu ai făcut sex, dorințele tale devin evidente datorită unui set de comportamente și semnale.

Semne care arată că organismul tău are nevoie de sex

1. Lipsa somnului

Nevoia de sex poate provoca insomnie

Ai avut probleme cu somnul în ultima vreme? Când faci sex, secreți un hormon numit oxitocină ce te ajută să te bucuri de un somn odihnitor.

Când nu ești implicat în activități sexuale pe o perioadă lungă de timp, te poți confrunta cu dificultatea de a adormi.

2. Irascibilitate și stres

Nevoia de sex îți afectează dispoziția

Schimbările bruște de dispoziție și urcușurile și coborâșurile constante în starea de spirit, mai ales la serviciu sau între prieteni, pot fi un indiciu al nevoii de sex.

Bineînțeles că stresul și irascibilitatea pot avea și alte cauze. Dar, dacă au trecut mai multe săptămâni sau luni de la ultimul tău contact sexual, există un risc mai mare să resimți anumite emoții negative, cum ar fi nervozitate, pesimism și schimbări neașteptate de atitudine.

Este important să conștientizezi că sexul contribuie la buna dispoziție a individului și, chiar dacă încerci să o ignori, această nevoie fizică și emoțională nu poate fi înăbușită.

3. Înmulțirea fanteziilor

Înmulțirea fanteziilor trădează nevoia de sex

Într-o anumită măsură, fiecare persoană are fantezii sau vise erotice; de obicei acestea se manifestă pe timp de noapte sau în urma unui anumit stimul.

Dar, atunci când aceste fantezii devin tot mai frecvente și pun stăpânire pe gândurile tale în mai multe momente ale zilei, acesta este un semn clar că, în realitate, corpul tău tânjește după activitate sexuală.

4. Pielea ta își pierde strălucirea

Pare ciudat, dar sexul îmbunătățește aspectul pielii. Când faci sex des, porii se deschid și eliberează impuritățile care pot duce la apariția petelor. 

Desigur, există și tratamente cosmetice pentru această problemă, dar, la fel ca în cazul oricărui tip de activitate fizică, sexul ajută la eliminarea toxinelor prin transpirație și prin stimularea circulației sângelui.

Dacă observi că tenul tău și-a pierdut strălucirea naturală și că ți-au apărut mai multe coșuri decât de obicei, este posibil ca organismul tău să-ți semnaleze pofta de sex. 

5. Activitate socială redusă

Lipsa de sex te poate face mai antisocial

Lipsa experiențelor sexuale poate duce la izolare socială. Acest lucru apare ca urmare a faptului că organismul tău produce mai puține endorfine, hormoni ce induc buna dispoziție și dorința de a petrece timp în compania altor persoane.

6. Disconfort fizic

Când nu faci sex, simți mai multe dureri în corp

Resimți mai multe dureri în corp decât de obicei? Lipsa activității sexuale duce la scăderea producției de serotonină și endorfine – hormonii „fericirii” care ameliorează durerile.

7. Nesiguranță

Lipsa de sex îți provoacă nesiguranță

Este posibil ca atunci când încetezi să faci sex, să începi să te simți mai puțin sigur pe tine și pe deciziile tale.

Sexul este o activitate care îmbunătățește stima de sine, permițând atât femeilor, cât și bărbaților, să se simtă doriți și apreciați.

Lipsa acestei experiențe poate cauza o nemulțumire personală care duce la depresie, anxietate sau la dificultatea de a lua decizii. 

8. Singurătate

Când nu faci sex. te simți mai singur

Ai grijă! Atunci când te simți singur/ă, ai tendința să iei hotărâri proaste, mai ales atunci când vine vorba de sex.

Dacă a trecut mult timp de când nu ai mai fost implicat/ă într-o activitate sexuală, sentimentul de singurătate îți poate umbri discernământul, moment în care se pot întâmpla următoarele:

  • Decizi să suni sau să te împaci cu un fost partener sau o fostă parteneră.
  • Încerci să faci sex cu o persoană apropiată – un prieten / o prietenă sau un coleg / o colegă de muncă.
  • Ajungi să faci sex cu un străin pe care l-ai întâlnit la o petrecere sau într-un bar, mai ales dacă ai servit și câteva pahare.

Toate acestea pot fi decizii proaste cu consecințe negative, dar nu se întâmplă întotdeauna la fel.

Te-ar mai putea interesa