8 semne că organismul tău are nevoie de sex - Doza de Sănătate
 

8 semne că organismul tău are nevoie de sex

Dacă faci sex cu regularitate, pielea ta este mai strălucitoare, petele sale se diminuează, iar porii se deschid și eliberează toxine. 
8 semne că organismul tău are nevoie de sex
Maricela Jiménez López

Verificat și aprobat de medicul Maricela Jiménez López.

Ultima actualizare: 22 decembrie, 2022

Nevoile tale fiziologice și sexuale se fac remarcate printr-o serie de simptome care reflectă dorința de a face sex și de a trăi experiențe noi și incitante. Descoperă 8 semne care arată că organismul tău are nevoie de sex!

Lipsa sexului are consecințe fizice și emoționale, indiferent dacă ești sau nu conștient/ă de ele. Această nevoie umană fundamentală este mult mai profundă decât plăcerea pe care o generează, întrucât joacă un rol important în sănătatea și bunăstarea individului.

Din diverse motive, unii oameni încearcă să își reprime dorința sexuală și se simt rușinați de prezența ei; alte persoane exprimă cu ușurință faptul că au nevoie de sex și profită întotdeauna de ocazia de a încerca noi lucruri incitante.

Indiferent de categoria în care te încadrezi, dacă trece o perioadă lungă de timp în care nu ai făcut sex, dorințele tale devin evidente datorită unui set de comportamente și semnale.

Semne care arată că organismul tău are nevoie de sex

1. Lipsa somnului

Fată care are nevoie de sex

Ai avut probleme cu somnul în ultima vreme? Când faci sex, secreți un hormon numit oxitocină ce te ajută să te bucuri de un somn odihnitor.

Când nu ești implicat în activități sexuale pe o perioadă lungă de timp, te poți confrunta cu dificultatea de a adormi.

2. Irascibilitate și stres

Nevoie de sex când ești stresat

Schimbările bruște de dispoziție și urcușurile și coborâșurile constante în starea de spirit, mai ales la serviciu sau între prieteni, pot fi un indiciu al nevoii de sex.

Bineînțeles că stresul și irascibilitatea pot avea și alte cauze. Dar, dacă au trecut mai multe săptămâni sau luni de la ultimul tău contact sexual, există un risc mai mare să resimți anumite emoții negative, cum ar fi nervozitate, pesimism și schimbări neașteptate de atitudine.

Este important să conștientizezi că sexul contribuie la buna dispoziție a individului și, chiar dacă încerci să o ignori, această nevoie fizică și emoțională nu poate fi înăbușită.

3. Înmulțirea fanteziilor

Bărbat care are nevoie de sex

Într-o anumită măsură, fiecare persoană are fantezii sau vise erotice; de obicei acestea se manifestă pe timp de noapte sau în urma unui anumit stimul.

Dar, atunci când aceste fantezii devin tot mai frecvente și pun stăpânire pe gândurile tale în mai multe momente ale zilei, acesta este un semn clar că, în realitate, corpul tău tânjește după activitate sexuală.

4. Pielea ta își pierde strălucirea

Pare ciudat, dar sexul îmbunătățește aspectul pielii. Când faci sex des, porii se deschid și eliberează impuritățile care pot duce la apariția petelor.

Desigur, există și tratamente cosmetice pentru această problemă, dar, la fel ca în cazul oricărui tip de activitate fizică, sexul ajută la eliminarea toxinelor prin transpirație și prin stimularea circulației sângelui.

Dacă observi că tenul tău și-a pierdut strălucirea naturală și că ți-au apărut mai multe coșuri decât de obicei, este posibil ca organismul tău să-ți semnaleze o acută nevoie de sex.

5. Activitate socială redusă

Nevoie de sex la tineri

Lipsa experiențelor sexuale poate duce la izolare socială. Acest lucru apare ca urmare a faptului că organismul tău produce mai puține endorfine, hormoni ce induc buna dispoziție și dorința de a petrece timp în compania altor persoane.

6. Disconfort fizic

Nevoie de sex la tinere

Resimți mai multe dureri în corp decât de obicei? Lipsa activității sexuale duce la scăderea producției de serotonină și endorfine – hormonii „fericirii” care ameliorează durerile.

7. Nesiguranță

Nevoie de sex la femei în vârstă

Este posibil ca atunci când încetezi să faci sex, să începi să te simți mai puțin sigur pe tine și pe deciziile tale. Sexul este o activitate care îmbunătățește stima de sine, permițând atât femeilor, cât și bărbaților, să se simtă doriți și apreciați.

Lipsa acestei experiențe poate cauza o nemulțumire personală care duce la depresie, anxietate sau la dificultatea de a lua decizii.

8. Singurătate

Nevoie de sex la femei

Ai grijă! Atunci când te simți singur/ă, ai tendința să iei hotărâri proaste, mai ales atunci când vine vorba de sex.

Dacă a trecut mult timp de când nu ai mai fost implicat/ă într-o activitate sexuală, sentimentul de singurătate îți poate umbri discernământul, moment în care se pot întâmpla următoarele:

  • Decizi să suni sau să te împaci cu un fost partener sau o fostă parteneră.
  • Încerci să faci sex cu o persoană apropiată – un prieten / o prietenă sau un coleg / o colegă de muncă.
  • Ajungi să faci sex cu un străin pe care l-ai întâlnit la o petrecere sau într-un bar, mai ales dacă ai servit și câteva pahare.

Toate acestea pot fi decizii proaste cu consecințe negative, dar nu se întâmplă întotdeauna la fel.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.