Accesoriile esențiale în bucătărie
 

Accesoriile esențiale în bucătărie

Articolele de bucătărie includ elemente pentru prepararea și servirea mesei. Să vedem care sunt ustensilele ce nu ar trebui să lipsească din nicio bucătărie!
Accesoriile esențiale în bucătărie

Ultima actualizare: 22 decembrie, 2022

A avea o bucătărie supradotată, cu accesorii și ustensile moderne schimbate de fiecare dată când pe piață apare un model nou, nu este necesar. De fapt, ajungem să strângem obiecte pe care nu le folosim și care nu au nicio legătură cu stilul nostru de gătit. Accesoriile esențiale în bucătărie sunt cele cu care gătim și servim masa.

Știm că fiecare familie este diferită și că fiecare bucătărie răspunde nevoilor proprii. Cu toate acestea, există câteva ustensile vitale în orice casă, care pot varia ca model sau dimensiune.

Accesoriile esențiale în bucătărie

Oale din oțel inoxidabil și tigăi din teflon

Vom începe cu acele elemente de care avem nevoie pentru prepararea mâncării. Oalele din oțel inoxidabil sunt esențiale pentru gătit sănătos. Sunt bune pentru ciorbe, tocănițe, sosuri, carne, legume înăbușite și multe alte feluri de mâncare.

Alegeți materialul inoxidabil care, pe lângă faptul că oferă durabilitate și rezistență, favorizează gătirea alimentelor. În ceea ce privește dimensiunile, sunt necesare mai multe variante.

Cât despre tigăi, recomandarea noastră este ca acestea să fie din teflon sau din orice alt material care este antiaderent. Sunt folosite pentru a face omlete, clătite și alte preparate care tind să se lipească de fund. Poate că două oale de dimensiuni diferite și o tigaie medie este o modalitate bună de a începe utilarea bucătăriei.

Oalele și tigăile sunt accesoriile esențiale în bucătărie

Diverse ustensile

Ustensilele de bucătărie alcătuiesc un univers al lor, în care este foarte ușor să ne pierdem. Ajungem să cumpărăm obiecte foarte drăguțe, dar care nu sunt necesare sau practice. Din acest motiv, vă vom împărtăși mai jos lista noastră de ustensile care nu pot lipsi din bucătărie:

  • Cuțit: un cuțit bun este suficient. Există cuțite pentru o mulțime de lucruri, dar majoritatea oamenilor nu știu să le folosească. Alegeți și un cuțit mai mic pentru anumite alimente.
  • Răzătoare: poate fi din plastic sau oțel inoxidabil. Aceste materiale sunt recomandate datorită rezistenței. Alegeți o răzătoare cu diferite forme pentru brânză și legume (precum morcovii).
  • Spatule: una sau două spatule dintr-un material care nu deteriorează suprafața vaselor este mai mult decât suficient. Nu uitați de lingura din lemn.
  • Diverse: o mașină de tocat, un dispozitiv de curățat cartofi, un deschizător de vin și conserve, recipiente pentru congelare din plastic, boluri, etc. Mărimea și numărul depind de fiecare familie.

Veselă

Vesela înseamnă o gamă largă de posibilități. Există modele și materiale pentru toată lumea. O vom împărți în pahare, căni, farfurii și tacâmuri.

Căni și pahare

De obicei, începem cu un set de pahare care, în timp, se sparge. Prin înlocuirea pieselor, pierdem uniformitatea designului. A avea diferite modele de pahare pe masă nu este atât de grav, deoarece mesele informale și moderne predomină în zilele noastre. De fapt, există pahare care anterior au fost borcane de gem și acest lucru este acceptabil.

Cănile și paharele mari sunt multifuncționale. Dacă trebuie să cumpărați articole noi, optați pentru modele clasice care sunt ușor de înlocuit. Este necesar să cumpărați pahare de diverse tipuri? Da și nu; totul va depinde de tipul de masă servit acasă. La cine informale cu familia și prietenii, puteți folosi orice pahare.

Dacă vă plac mesele cu mai multe feluri și degustările de vinuri, cel mai bine este să aveți cel puțin 3 tipuri de pahare: vin, apă și vin spumant. Alegeți modele clasice pe care le puteți înlocui ușor.

În ceea ce privește cănile, alegeți modele clasice și câteva căni de cafea.

Farfurii

În cazul farfuriilor, cel mai bine este să alegeți un set care să includă toate dimensiunile: aperitiv (care funcționează și pentru desert), fel principal și boluri. Modelele sunt foarte atractive și variate. Dacă alegeți un model prea exclusivist, vă va fi dificil să înlocuiți piesele sparte.

Tacâmuri

Tacâmurile sunt formate din cuțite, furculițe și linguri. Încă o dată, cel mai bun lucru pe care îl puteți face este să simplificați problema. De exemplu, alegeți cuțite zimțate care sunt folosite de obicei pentru carne, dar care pot tăia și legume.

Dacă mâncați pește în mod regulat, cumpărați cuțite pentru pește. Dacă peștele nu face parte din meniul zilnic, nu are rost să faceți această achiziție.

Cât despre linguri, există modele pentru supă, desert și ceai. Materialul cel mai bun este otelul inoxidabil, iar numărul de piese va varia în funcție de fiecare familie.

Accesorii textile pentru masă

Sugestia noastră este să aveți o față de masă din material textil pentru ocazii speciale și altele pentru uz zilnic. Pot fi realizate din PVC, bambus, ratan sau stofă.

Prosoapele de bucătărie sunt importante pentru curățarea și uscarea suprafețelor din bucătărie.

Masă aranjată pentru cină
În funcție de tipul de masă pe care urmează să-l avem, elegant sau informal, vom alege accesoriile potrivite.

Accesoriile esențiale în bucătărie depind de nevoi și gusturi

Sperăm că v-am oferit o imagine de ansamblu asupra obiectelor de bază în bucătărie. Am menționat doar elementele de bază, adică acele ustensile care nu pot lipsi. Înțelegem însă că este tentant să cumpărați articole care, chiar dacă nu sunt folosite zilnic, pot fi foarte utile într-un anumit moment: tăvi cu forme neregulate, carafe, organizatoare, printre altele.

Sugestia noastră este să vă îndepliniți dorințele, dar fără a exagera. Alegeți articolele care provoacă mai puține daune mediului!


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • Burg, Dale; Maryo Ellen, Pinkhan: La casa perfecta: consejos prácticos para el hogar, Random House, 2002.
  • Parada Rivera, M. E. Hogar Ekonic, menaje desechable biodegradable gourmet.
  • Torviso, I. G. B. (2002). El menaje del hogar. In Memoria de Sefarad: Toledo, Centro Cultural San Marcos, octubre 2002-enero 2003(pp. 131-157). Sociedad Estatal para la Acción Cultural Exterior.
  • Venegas Venegas, J., Raj Aryal, D., & Pinto RuÃz, R. (2019). Barato cena cubertería de acero inoxidable cuchara tenedor cubiertos con nuevos diseños (SM062). Aná lisis económico34(85), 169-187.
  • González, J. R. (1976). Porcelana china de exportación. Artes de México, (190), 61-71.
  • de Bogotá, C. D. C., & Exporta, B. (2010). México Decoración para el hogar.

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.