Beneficiile apei cu castravete – 9 motive să o bei zilnic - Doza de Sănătate
 

Beneficiile apei cu castravete – 9 motive să o bei zilnic

Dacă îți este greu să bei cantitatea zilnică recomandată de lichide, nu ezita să încerci apa cu castravete. Această băutură oferă mai multe beneficii decât apa simplă.
Beneficiile apei cu castravete – 9 motive să o bei zilnic
Carlos Fabián Avila

Verificat și aprobat de medicul Carlos Fabián Avila.

Ultima actualizare: 21 decembrie, 2022

În articolul de azi îți prezentăm beneficiile apei cu castravete incluse în dieta ta zilnică. Suntem siguri că vei adora această băutură!

Castravetele este o legumă bogată în vitamina C, un antioxidant natural incredibil. În plus, acesta nu conține grăsimi și este foarte sărac în calorii, drept pentru care oferă numeroase beneficii pentru sănătate. Nu ai nevoie decât de câteva minute pentru a putea profita de beneficiile apei cu castravete și nu va trebui să cheltuiești mulți bani.

Cum se prepară apa cu castravete?

Ingrediente

 • ½ cană de apă
 • ½ castravete
 • Zeama unei lămâi
 • 3 frunze de mentă
 • Gheață

Instrucțiuni

Beneficiile apei cu castravete și mere verzi

Procesează toate ingredientele enumerate cu ajutorul unui robot de bucătărie și băutura va fi gata. Este foarte simplu! Pentru a putea profita de toate beneficiile apei cu castravete (pe care le vom detalia în cele ce urmează), servește această băutură proaspătă.

9 beneficii ale apei cu castravete

1. Arde grăsimea

Beneficiile apei cu castravete includ slăbirea

Această băutură naturală stimulează arderea grăsimii acumulate la nivelul regiunilor problematice, precum coapsele și abdomenul. Datorită proprietăților sale de curățare și purificare, vei elimina toxinele și „grăsimea moartă” depozitată în aceste locuri. Rezultatele dorite nu vor întârzia să apară.

2. Este hidratantă

Beneficiile apei cu castravete includ hidratarea

Așa cum am menționat anterior, dacă întâmpini dificultăți în a-ți satisface necesarul zilnic de lichide, te sfătuim să bei apă cu castravete. Gustul său este mai plăcut decât cel al apei obișnuite și aceasta poate hidrata organismul într-un mod optim. Mai mult, apa cu castravete nu conține aproape deloc calorii.

Nu în ultimul rând, această băutură aprovizionează organismul cu un plus de vitamine și minerale. Spre deosebire de băuturile răcoritoare din comerț, apa cu castravete nu conține zaharuri adăugate.

3. Reduce tensiunea arterială

Stetoscop medical

Hipertensiunea arterială poate afecta negativ rinichii, inima și chiar vederea. Apa cu castravete este ideală pentru a-ți menține tensiunea arterială la un nivel optim. Datorită conținutului său de potasiu, aceasta poate stabiliza tensiunea arterială în doar câteva zile. Bea apă cu castravete în mod regulat și te vei simți mai bine.

4. Este benefică pentru piele

Fată frumoasă cu piele radiantă

Dacă suferi de deshidratare, apa cu castravete îți va hidrata pielea.

Vei fi convins de beneficiile apei cu castravete de îndată ce observi că pielea ta devine din nou fină. În plus, datorită siliconului natural din componența sa, apa cu castravete menține pielea lipsită de imperfecțiuni.

5. Reduce pofta de mâncare

Apă cu castravete în pahar

Dacă îți este foame permanent, încearcă apa cu castravete. Deseori senzația de gol pe care o confundăm cu foamea ne avertizează de fapt că ne este sete. Așadar, nu ezita să bei un pahar de apă cu castravete data viitoare când simți că îți este foame. Această băutură te va hidrata și îți va alunga senzația de gol în stomac.

6. Este benefică pentru mușchi

Masă musculară la femei și bărbați

Apa cu castravete reprezintă un aliat de nădejde când vine vorba de menținerea musculaturii în formă. Siliconul din castraveți este foarte benefic pentru mușchi. Orice sesiune de antrenament ar trebui încheiată cu un pahar de apă cu castravete.

Dacă servești această băutură după ce te antrenezi, te vei simți incredibil, iar mușchii tăi vor fi mai sănătoși și mai puternici.

7. Spune ADIO pungilor de sub ochi

Beneficiile apei cu castravete pentru ten

Castravetele este un veritabil aliat când vine vorba de îmbunătățirea aspectului feței. Datorită proprietăților sale antiinflamatoare, acesta poate elimina pungile de sub ochi și cearcănele. Din acest motiv, apa cu castravete este un remediu naturist indispensabil.

8. Îmbunătățește sănătatea gingivală

Beneficiile apei cu castravete pentru dinți

Apa cu castravete are abilitatea de a vindeca și revigora gingiile bolnave. Datorită fitochimicalelor din componența castravetelui, apa preparată cu acest ingredient te ajută să ai o respirație proaspătă și plăcută. Un alt motiv pentru care ar trebui să bei această băutură în fiecare zi este faptul că ea reprezintă un „elixir” incredibil.

Te sfătuim să citești și:

Limonadă cu ghimbir, castravete și mentă

9. Îți îngrijește părul și unghiile

Beneficiile apei cu castravete pentru părul uscat

Pe lângă faptul că îi stimulează creșterea, sulful și siliconul din castravete te ajută să ai un păr mai puternic, sănătos și lucios.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


 • Mukherjee, P. K., Nema, N. K., Maity, N., & Sarkar, B. K. (2013, January). Phytochemical and therapeutic potential of cucumber. Fitoterapia. https://doi.org/10.1016/j.fitote.2012.10.003
 • Dennis EA, Dengo AL, Comber DL, et al. Water consumption increases weight loss during a hypocaloric diet intervention in middle-aged and older adults. Obesity (Silver Spring). 2010;18(2):300–307. doi:10.1038/oby.2009.235
 • Kumar, D., Kumar, S., Singh, J., Narender, Rashmi, Vashistha, B. D., & Singh, N. (2010). Free radical scavenging and analgesic activities of Cucumis sativus L. fruit extract. Journal of Young Pharmacists, 2(4), 365–368. https://doi.org/10.4103/0975-1483.71627
 • Khan N, Syed DN, Ahmad N, Mukhtar H. Fisetin: a dietary antioxidant for health promotion. Antioxid Redox Signal. 2013;19(2):151–162. doi:10.1089/ars.2012.4901
 • Nema, N. K., Maity, N., Sarkar, B., & Mukherjee, P. K. (2011). Cucumis sativus fruit-potential antioxidant, anti-hyaluronidase, and anti-elastase agent. Archives of Dermatological Research, 303(4), 247–252. https://doi.org/10.1007/s00403-010-1103-y
 • Ríos, J. L. (2010, March). Effects of triterpenes on the immune system. Journal of Ethnopharmacology. https://doi.org/10.1016/j.jep.2009.12.045
 • Pertami, S. B., Rahayu, D. Y. S., & Budiono, B. (2017). EFFECT OF CUCUMBER (CUCUMIS SATIVUS) JUICE ON LOWERING BLOOD PRESSURE IN ELDERLY. Public Health of Indonesia3(1), 30–36. https://doi.org/10.36685/phi.v3i1.93
 • Popkin BM, D’Anci KE, Rosenberg IH. Water, hydration, and health. Nutr Rev. 2010;68(8):439–458. doi:10.1111/j.1753-4887.2010.00304.x

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.