Care sunt cele mai utile ustensile de bucătărie?
Bucătăria este sanctuarul unei case, locul unde sunt preparate mâncăruri delicioase. Pentru a mulțumi pe toată lumea la masă, trebuie să aveți cele mai utile ustensile de bucătărie. Din acest motiv, am făcut o listă a instrumentelor esențiale pentru a ieși în evidență în arta culinară!
Care sunt cele mai utile ustensile de bucătărie?
1. Tel
Când nu avem acest instrument, apelăm la tacâmuri. Cu toate acestea, pentru ca un amestec să fie omogen, ca în cazul clătitelor, este necesară această ustensilă.
Ceva similar se întâmplă atunci când facem o omletă franțuzească. Credeți sau nu, diferența dintre o omletă bună și una proastă o poate instrumentul care a fost folosit pentru a bate ouăle.
2. Cuțite
Trebuie să aveți un set de cuțite rezistente. Amintiți-vă că există diferite tipuri și că fiecare are un scop.
Știind pentru ce sunt folosite, veți economisi energie la tăiere și veți face o treabă mai bună. Bucătăria ar trebui să aibă cel puțin un cuțit universal, precum și unul pentru tăierea pâinii, unul pentru dezosare și unul pentru friptură.
3. Foarfecă de bucătărie
Aceasta este o ustensilă care nu trebuie să lipsească în bucătărie. Este foarte utilă pentru tăierea legumelor, a puiului și a țesuturilor animale grase. Anumite modele sunt concepute pentru a deschide nuci sau recipiente. Vă recomandăm să achiziționați o foarfecă din oțel.
4. Tocător
Pe lângă prevenirea zgârieturilor de pe blat, tocătorul protejează lamele cuțitelor. Deși există multe materiale din care puteți alege, lemnul este unul dintre cele mai recomandate.
Desigur, tocătoarele trebuie curățate frecvent pentru a preveni acumularea bacteriilor. De asemenea, se recomandă să aveți mai multe bucăți și neapărat unul pentru carne și pește și altul pentru legume.
Descoperiți: 7 riscuri în bucătărie și sfaturi de siguranță
5. Tigaie antiaderentă
Tigăile antiaderente sunt mari aliați. Mâncarea nu se va lipi de suprafață și sunt mult mai ușor de curățat. Un sfat este să optați pentru o tigaie acoperită cu ceramică.
6. Lingură de lemn
Un bucătar bun are nevoie de o lingură de lemn. Lemnul este superior altor materiale, deoarece nu afectează gustul alimentelor, așa cum se întâmplă cu metalul. Cu toate acestea,trebuie spălat frecvent și manual.
7. Spatulă
Indiferent de materialul din care sunt confecționate, spatulele au fost create pentru a facilita sarcina greoaie de a amesteca și scoate mâncarea din oale și tigăi. Desigur, dacă vă place să coaceți, puteți alege o spatulă din silicon.
8. Răzătoare
Rețineți că nu este nevoie să aveți mai multe tipuri. Puteți opta pentru o răzătoare tip cutie, care include patru tipuri de lame.
9. Strecurătoare
Când gătiți, strecurătoarea este foarte utilă, dar fiecare aliment poate necesita un tip special.
Dacă este vorba de cafea, trebuie să folosiți una din pânză. Dacă este vorba de paste sau orez, alegeți una din plastic sau oțel inoxidabil. Pentru sosuri și piureuri, cea mai bună opțiune este presa chinezească.
10. Dispozitiv de curățat legume
Dacă aveți o familie numeroasă sau gătiți pentru întreaga săptămână, este important să aveți un dispozitiv de curățare. Acesta va facilita sarcina dificilă de a curăța coaja legumelor.
11. Pensetă sau clește
Cleștele funcționează ca o extensie a mâinii, permițându-vă să țineți și să mutați mâncarea. În funcție de tip, puteți efectua diferite acțiuni. Un exemplu în acest sens este cleștele din oțel inoxidabil, ideal pentru sotarea, etanșarea și prăjirea alimentelor.
12. Oale
Fără oală, pregătirea unei supe ar fi o sarcină imposibilă. Alegeți diverse dimensiuni din oțel inoxidabil.
13. Deschizător de conserve
Deoarece unele conserve vin fără inel de deschidere, acesta este unul dintre cele mai utile ustensile de bucătărie. Există multe tipuri. Puteți alege variante manuale sau electrice.
14. Tirbușon
La fel ca deschizătorul de conserve, această ustensilă nu poate lipsi din sertarele bucătăriei. Deși există versiuni electrice, mulți preferă tirbușonul clasic grație costului redus și eficienței ridicate.
15. Veselă
Din bucătărie nu poate lipsi vesela. Deși este adevărat că ideal este să cumpărați un set de calitate, puteți cumpăra și piese separate.
Totul depinde de situația în care vă aflați. De asemenea, dacă aveți o mașină de spălat vase, cel mai bine este să optați pentru recipiente din oțel inoxidabil.
16. Tavă de copt
Deși funcția sa principală este coacerea, utilizarea unei tăvi poate avea și alte avantaje. Pentru început, este perfectă pentru prezentarea mâncării pe masă. De asemenea, poate să mențină temperatura alimentelor mai mult timp.
17. Mănușă pentru cuptor
Vorbind despre cuptor, nu am putea să nu menționăm mănușa necesară pentru a manipula vasele și tăvile fierbinți. Mănușa pentru cuptor este necesară pentru a preveni arsurile, deci trebuie să vă asigurați că este realizată din material ignifug.
18. Șorț
Protejarea hainelor este foarte importantă. Din acest motiv, puneți șorțul lângă intrarea în bucătărie, astfel încât să nu uitați să îl folosiți de fiecare dată când vă pregătiți de gătit.
Descoperiți: 9 avantaje și dezavantaje ale bucătăriilor în aer liber
19. Prosoape
Prosoapele de bucătărie sunt considerate esențiale. Acestea vă permit să curățați blaturile și să colectați resturile alimentare. În plus, puteți alege dintr-o mulțime de materiale.
20. Casolete
Casolete sunt ideale pentru depozitarea resturilor și mai ales dacă vă place să gătiți pentru întreaga săptămână. Cu puțină creativitate, puteți organiza în frigider ceea ce ați pregătit.
Pregătiți ustensilele de bucătărie necesare pentru acțiune!
Pentru a servi delicatese, trebuie să aveți la îndemână cele mai utile ustensile de bucătărie, de la cuțite, foarfece și tocătoare până la mănuși, șorț și prosoape. Ce am face fără oricare dintre aceste elemente esențiale?
Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.