Cazuri noi de coronavirus în sport

22 Mai, 2020
În fiecare zi aflăm despre cazuri noi de coronavirus în sport. Persoanele infectate provin din diverse discipline și țări. În acest articol, vom discuta despre cele mai noi cazuri confirmate în rândul sportivilor.

Acest virus nu face nici o distincție. Poate infecta pe oricine, indiferent de profesia sau ocupația sa. Lista de cazuri noi de coronavirus în sport crește zilnic. Astăzi, vom discuta despre sportivii care s-au infectat recent.

Deși se pare că virusul afectează doar persoanele în vârstă, adevărul este că toți ne putem infecta. Lumea sportului nu este o excepție; în fiecare zi sunt confirmate noi cazuri de infectare cu coronavirus în rândul sportivilor.

Într-un articol anterior, am discutat despre primii sportivi confirmați cu COVID-19. Unii dintre ei sunt jucătorii de fotbal din Calcio, Daniele Rugani (Juventus) și Manolo Gabbialdini (Sampdoria) și jucătorii de baschet Trey Thompkins (Real Madrid), Gudy Robert și Donovan Mitchel (NBA Utah Jazz).

Din acest motiv și respectând, de asemenea, regulile de izolare la domiciliu, jocurile celor mai multe ligi sportive au fost suspendate pe termen nedefinit. Există chiar și evenimente majore, precum Formula 1, Turneul Celor Șase Națiuni sau Cupa Mondială de Atletism care au fost amânate.

Chiar și așa, continuăm să primim noutăți despre noi cazuri de coronavirus în sport, în diferite țări și din diferite discipline.

Cazuri noi de coronavirus în sport

Probabil ai auzit deja că jucătorul Cristiano Ronaldo a decis să părăsească Italia până când se va încheia carantina echipei sale, Juventus. Recent, și francezul Blaise Matuidi a fost confirmat pozitiv cu COVID-19.

În Italia, pe lângă Gabbiandini, și alți sportivi au testat pozitiv. Vorbim despre Antonio La Gumina, Morten Thorsby, Omar Coller și Albin Ekdal. Au existat cazuri de infectare și la Fiorentina: Patrick Cutrone, Dusan Vlahovic și German Pezzella.

Continuând pe tărâmul fotbalului, dar de această dată în Bundesliga, trebuie să-l numim pe Timo Hubers de la Hanovra 96, din divizia a doua. Clubul a decis să testeze întreaga echipă și a descoperit încă un jucător pozitiv: James Horn.

Citește mai mult:

Atleții fac donații pentru lupta contra coronavirusului

Stetoscop și mască medicinală

În Anglia, managerul echipei Arsenal, Mikel Arteta și fotbalistul lui Chelsea, Callum Hudson Odoi, au fost confirmați pozitiv pentru COVID-19. Până în acel moment, competiția Premier League nu fusese suspendată, dar decizia a fost luată la câteva ore după ce aceste cazuri au devenit publice.

În ceea ce privește Spania, echipa de fotbal din Valencia a confirmat faptul că există cazuri noi de COVID-19 în rândul personalului său. Reprezentanții echipei cred că persoanele infectate au contractat boala în timpul călătoriei lor în Milano, pentru competiția Champions League.

Trei jucători de fotbal care au testat pozitiv pentru coronavirus sunt Ezequiel Garay, José Luis Gayá și Eliaquim Mangala. În plus, și Jonathan de Jesús, un jucător care aparține echipei Elche, a fost declarat infectat.

Cazuri noi de coronavirus în sport în afara fotbalului

În ciclism, trebuie să-l menționăm pe columbianul Fernando Gaviria, aflat în izolare în Abu Dhabi, unde concura în Turul Emiratelor Arabe. Alți cicliști infectați cu coronavirus sunt Dimitry Strakhov (rus) și Maximiliano Richeze (argentinian).

Alte cazuri noi de coronavirus în sport provin din handbalul spaniol. Mai exact, din echipa diviziei a doua Trops Málaga, care are patru jucători infectați. Federația Regală Spaniolă a suspendat întâlnirile clubului din Málaga.

În baschet, antrenorul echipei din Cleveland, Chris Kielsmeier este și el bolnav de COVID-19, precum și Christian Wood de la echipa Detroit Pistons. Kevin Durant (în imagine), un star al echipei Brooklyn Nets, este un alt caz pozitiv, alături de alți trei coechipieri cu identitate necunoscută.

Îți recomandăm:

Prevenirea coronavirusului în timpul sportului

Vedete cu coronavirus în sport

În Formula 1, există cazul unui lucrător al echipei McLaren. Există, de asemenea, o persoană confirmată cu coronavirus în judo, un membru al Federației Spaniole, dar nu îi știm încă numele.

Lista de sportivi infectați cu coronavirus crește zilnic

În acest moment, cazurile de coronavirus în sport sunt în continuă creștere. În ritmul în care situația progresează, există știri despre acest subiect la fiecare câteva ore.

În acest context, îndemnul general de izolare trimis de numeroși sportivi contribuie la conștientizarea situației în întreaga lume. Este responsabilitatea tuturor să combată virusul și să oprească curba infectărilor!

  • Jugadores de Juventus y Espanyol de Barcelona dan positivo al coronavirus. CNN en Español. https://cnnespanol.cnn.com/video/cnne-depo-pkg-coronavirus-matuidi-espanyol-futbol-kevin-durant-nba/#0
  • Todos los deportistas que han dado positivo en coronavirus. Sport. https://www.sport.es/es/noticias/deportes/deportistas-que-han-dado-positivo-coronavirus-7887595
  • López, C – Este fue el mensaje de Cristiano Ronaldo sobre el coronavirus – CNN Español – Marzo 2020 – https://cnnespanol.cnn.com/2020/03/13/este-fue-el-mensaje-de-cristiano-ronaldo-sobre-el-coronavirus/
  • AS – Los deportistas que se han contagiado por el coronavirus – Marzo 2020 – https://as.com/masdeporte/2020/03/12/polideportivo/1584012900_759639.html