Comportament sexist de netolerat în timpul sexului - Doza de Sănătate
 

Comportament sexist de netolerat în timpul sexului

Este nevoie de doi pentru a face sex. Scopul este ca ambii pateneri să se simtă mulțumiți. Cu toate acestea, comportamentele sexiste pot fi o problemă în timpul sexului.
Comportament sexist de netolerat în timpul sexului
Bernardo Peña

Verificat și aprobat de psihologul Bernardo Peña.

Ultima actualizare: 22 decembrie, 2022

Neplăcutul comportament sexist poate apărea în multe locuri. Îl poți vedea la muncă, la școală, pe stradă și în alte locuri. Din păcate, dormitorul nu face excepție. Un bărbat sexist va manifesta această personalitate în toate aspectele vieții sale, inclusiv în timpul sexului.

Ce este un comportament sexist?

Definiția dicționarului Merriam-Webster are două părți:

Conform ambelor definiții, este un mod de a gândi, de a acționa și de a te comporta, care se bazează pe mitul conform căruia bărbatul este superior și ar trebui să fie întotdeauna mai important.

Bărbat cu compotament sexist agresiv

Comportamentul sexist nu se va manifesta doar într-un aspect al vieții. De fapt, îl putem vedea la muncă, în familie, în societate, în artă și chiar în legislație. Uneori, este atât de subtil încât s-ar putea să nu-l observăm.

Prin urmare, sexul nu este o excepție. Dacă un bărbat este sexist, va fi așa și în relațiile intime. Aceasta înseamnă că, chiar și în timpul sexului, el va manifesta acest comportament sexist deranjant.

La fel cum nu ar trebui să-l tolerăm nicăieri altundeva, nu ar trebui să tolerăm acest comportament în timpul sexului. Cum îl putem identifica? Care sunt tiparele de comportament sexist în timpul sexului pe care nu ar trebui să le tolerăm?

Comportament sexist de netolerat în timpul sexului

A crede că „nu” înseamnă de fapt „da”

Bărbat agresiv cu partenera

Să începem cu cel mai evident aspect: a crede că „nu” înseamnă „da”. Unii bărbați cred că „nu” înseamnă de fapt „da”. Aceștia insistă până când femeia cedează.

Este un lucru foarte răspândit, chiar și în zilele noastre. Unele bloguri chiar spun lucruri de genul „femeile sunt așa” și le place să „îngreuneze lucrurile”, dar în realitate le doresc. De fapt, există scene de genul acesta și în filme.

Ei bine, este timpul să clarificăm că „nu” înseamnă „nu” și nimic mai mult decât „nu”. Punct.

Ambele persoane trebuie să fie de acord atunci când fac sex. Dacă unul dintre parteneri spune nu, nu ar trebui să existe sex. Sexul nu trebuie niciodată să fie forțat, nici fizic, nici psihologic.

Chiar dacă există sărutări pasionale și fierbinți și lucrurile par să se îndrepte spre sex, dar apoi, în ultimul moment, nu mai vrei asta, atunci nu trebuie să faci nimic. Nimeni nu te poate obliga. În mod similar, nimeni nu are dreptul să te jignească pentru că ai refuzat sexul.

„Nu port prezervativ”

Un alt comportament clasic sexist este refuzul bărbatului de a folosi prezervativ. El poate folosi expresia clasică „Sunt sănătos” sau „Dacă vrei, poți folosi tu ceva”.

Acest tip de atitudine macho arată aroganța bărbatului care crede că orice consecință a sexului (cum ar fi infecțiile cu transmitere sexuală) nu este responsabilitatea sa. În schimb, din punctul lui de vedere, este treaba femeii. Deci, orice consecință a sexului este vina femeii.

Ei bine, asta nu este adevărat. Sexul este o activitate în care participă două persoane și două persoane sunt responsabile de tot ce se întâmplă. Nici unul nu este mai responsabil decât celălalt. Prin urmare, ai dreptul să soliciți protecție și ca și cealaltă persoană să își asume responsabilitatea. Desigur, nu trebuie să accepți niciun tip de relație sexuală fără o protecție adecvată.

Doar femeile fac sex oral

Femeie care îndură un comportament sexist

Desigur, pentru un bărbat macho, sexul se învârte în jurul plăcerii sale, iar plăcerea femeii este un aspect neimportant. Din acest motiv, bărbatul sexist va refuza să facă sex oral partenerei, dar va dori să primească.

Acești bărbați tind să uite că și femeile au nevoie de stimulare și că au preferințe și nevoi. Uită că nu totul este legat de actul sexual sau de orgasmul masculin. De fapt, pentru mulți bărbați șoviniști care ating orgasmul, sexul s-a încheiat.

Ei bine, nu este așa. Sexul este mult mai mult decât atât. Sexul are preludiu, care include lucruri precum sărutul, atingerea, mângâierea, etc. Ar trebui să fie satisfăcător pentru amândoi și nu doar pentru un partener. Amândoi ar trebui să vă bucurați de sex.

Sexul oral este important pentru femei, astfel încât acestea să se poată bucura de orgasmele clitoridiene. Cu toate acestea, bărbații sexiști vor crede că este o „pierdere de timp” sau chiar un lucru „degradant”.

Concluzie

Comportamentele sexiste din timpul sexului fac ca femeile să fie tratate ca obiecte pentru plăcerea bărbaților. Pentru acești bărbați, fanteziile și dorințele tale nu contează. Sexul începe cu și se termină cu bărbatul, urmărind satisfacția lui.

Din păcate, acest lucru nu numai că este înrădăcinat în creierul multor bărbați, ci are și consecințe grave pentru femei. Adesea, femeile cred că dacă nu cedează, nu vor fi pe placul bărbatului.

Prin urmare, trebuie să fim conștienți de faptul că este important ca femeile să fie tratate egal. De asemenea, trebuie să înțelegem că sexul se face în doi și că trebuie să fie plăcut pentru ambele persoane.


Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.