Conectează-te și stimulează-ți partenerul cu tehnica plăcerii
 

Conectează-te și stimulează-ți partenerul cu tehnica plăcerii

De câte ori ai admirat corpul partenerului tău și l-ai sărutat fără să te grăbești către actul sexual? Descoperă tehnica plăcerii pentru a reaprinde pasiunea în cuplu!
Conectează-te și stimulează-ți partenerul cu tehnica plăcerii
Elena Sanz

Verificat și aprobat de psihologul Elena Sanz.

Ultima actualizare: 21 decembrie, 2022

În prezent, tehnica plăcerii primește o atenție deosebită. Este una dintre cele mai recomandate tehnici pentru cuplurile care merg la sexolog pentru ca și-au pierdut interesul pentru sex (lucru ce se poate întâmpla dacă partenerii sunt împreună de mulți ani). Prin urmare, vom descoperi care sunt secretele acestei tehnici și ce beneficii ne poate oferi.

Potrivit Statista, scăderea dorinței sexuale este tot mai des întâlnită în ultimii ani. Uneori, acest lucru poate avea de-a face cu stresul care afectează alte aspecte ale sexualității – de exemplu, disfuncția erectilă.

Cu toate acestea, puțini oameni merg la un profesionist pentru a găsi o soluție, începând prin a descoperi cauza. Tehnica plăcerii poate fi de mare ajutor.

În ce constă tehnica plăcerii?

Tehnica plăcerii constă în focalizarea pe mângâieri, în special pe acele părți ale corpului care nu sunt considerate erotice. Scopul este de a trezi dorința sexuală și a descoperi senzații noi.

Uneori, în ciuda faptului că suntem într-o relație de mulți ani, tehnica plăcerii ne permite să realizăm că nu știam atât de multe despre răspunsurile corpului la anumiți stimuli. Poate ne-am concentrat prea mult pe actul sexual.

Este foarte important să iei în serios această tehnică, să alegi un ulei care miroase grozav și să începi masezi corpul partenerului de la vârful degetelor până la coapse, gât, etc.

Dacă este aplicată conform instrucțiunilor, tehnica plăcerii va stârni dorința, va întări conexiunea și va crea o nouă experiență care întărește relația de cuplu.

Femeie ce aplică tehnica plăcerii

Rezervă o noapte sau o zi în care nu te grăbești să mergi la serviciu sau să duci copiii la școală. Telefoanele mobile trebuie oprite și nu trebuie să existe întreruperi. Mângâierile trebui făcute cu blândețe și urmând întocmai o serie de pași pe care îi vom prezenta mai jos.

Cele 3 părți ale tehnicii plăcerii

Există doar 3 părți ale tehnicii plăcerii care trebuie să fie executate conform instrucțiunilor. În acest fel, vom obține rezultate mai bune. Sunt foarte simple, iar senzațiile pe care le produc sunt foarte plăcute. Să vedem în ce constă!

Partea 1: descoperirea corpului fără cuvinte

În această primă etapă, partenerii trebuie să se mângâie pe rând. Corpul celeilalte persoane va fi explorat fără a atinge organele genitale sau zona pieptului (sâni, mameloane).

Această fază este destul de flexibilă și se poate face cu ochii închiși sau deschiși. Variază modul de execuție și cere partenerului să-ți spună la final ce i-a plăcut cel mai mult.

Partea 2: mângâierea tuturor părților corpului

În această a doua fază, poți deja să mângâi organele genitale și pieptul, deși trebuie să existe un anumit echilibru între părțile corpului. Dacă partenerul a spus că îi plac mângâierile pe ceafă, fă acest lucru.

Din nou, cel mai bine este să faci acest lucru în tăcere și abia la sfârșit să împărtășiți impresiile, senzațiile și solicitările pentru următoarea fază.

Partea 3: actul sexual

Faza 3 a tehnicii plăcerii va include părțile anterioare, dar acum urmează și actul sexual. Este esențial ca simțurile să rămână deschise și ca aceste mângâieri să continue, chiar și în timpul penetrării. Experiența este mult mai plăcută și ajută la întărirea legăturii cu partenerul.

Tânără care folosește tehnica plăcerii

A lua lucrurile în serios este partea cea mai importantă

Pentru ca tehnica plăcerii să funcționeze, este foarte important să o iei în serios. De multe ori, ignorăm pașii acestei tehnici pentru că vrem să simțim explozia pasiunii încă de la început. Însă, îngrijirea sexualității în cuplu necesită răbdare și timp. Trebuie să acorzi mai mult răgaz relației.

Poate fi interesant, pentru a alimenta și mai mult dorința, ca părțile tehnicii plăcerii să fie efectuate în zile diferite. În acest fel, organismul se va pregăti pentru data viitoare și emoția va fi mai intensă. Acest lucru este benefic pentru relația de cuplu.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • Abal, Y. N., & Rodríguez, J. A. C. (2013). A Propósito de un caso: Tratamiento cognitivo-conductual de un caso de trastorno de la erección adquirido. Cuadernos de medicina psicosomática y psiquiatria de enlace, (105), 9.
  • Flichman, A. (2013). Ansiedad, trastornos de ansiedad y sexualidad. La compleja interacción entre ansiedad y funcionamiento sexual. V Xerte, 291.

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.