Cum să faci o jardinieră suspendată - Doza de Sănătate
 

Cum să faci o jardinieră suspendată

Decorarea spațiilor interioare sau exterioare ale casei nu a fost niciodată mai ușoară! În acest articol, vei afla cum să faci o jardinieră suspendată!
Cum să faci o jardinieră suspendată

Ultima actualizare: 21 decembrie, 2022

Cu siguranță ar trebui să cumperi câteva plante pentru casă, deoarece acestea oferă viață spațiilor și dau culoare. La fel de important este să ai un loc unde să le pui astfel încât să arate bine. Află cum să faci o jardinieră suspendată!

Nu vei avea nevoie de multe materiale sau experiență pentru a-ți crea propriile jardiniere. De fapt, le poți face chiar și din materiale reciclate! Unul dintre cele mai mari avantaje este faptul că nu vei cheltui prea mulți bani. Folosind câteva materiale, îți vei putea crea propriile jardiniere suspendate pentru orice zonă a casei, fie în interior, fie în aer liber.

Cum să faci o jardinieră suspendată frumoasă

Cum să faci o jardinieră suspendată
Poți așeza jardiniere suspendate în diferite locuri pentru un aspect mai plăcut.

Realizarea propriilor jardiniere suspendate este ocazia perfectă pentru a-ți lăsa imaginația să zburde. Găsește elemente pe care le poți recicla și începe să lucrezi!

Materialele de care ai nevoie

 • Recipiente reciclabile, cum ar fi borcanele de sticlă, de iaurt, recipientele de plastic, etc.
 • Frânghie sau sfoară din bumbac, nailon sau cânepă
 • Plante
 • Nisip pentru sistemul de drenaj al plantelor
 • Pământ fertil
 • Foarfecă
 • 1 cârlig

Instrucțiuni

 • Ia sfoara și taie-o în 8 bucăți de aceeași lungime. Acestea trebuie să aibă între 23 și 33 cm lungime. Totul depinde de mărimea vasului.
 • Leagă toate capetele sforilor, până când vei avea un nod mare la un capăt.
 • Pune frânghiile pe o suprafață plană și împarte cele 8 bucăți în 4 perechi.
 • Notează fiecare pereche la 3 cm de bază.
 • Ia cele două capete (dreapta și stânga) și leagă-le pentru a completa cercul.
 • Continuă să înnozi 5 până 10 cm deasupra primului rând de noduri. Distanța va depinde de dimensiunea vasului folosit.
 • Continuă procedura. Înnoadă 2 frânghii de pe rânduri alternante, astfel încât al doilea rând de noduri să fie format din perechea opusă de frânghii.
 • Nu uita să iei cele două capete rămase și să le înnozi după fiecare rând pentru a completa cercul.
 • Testează dimensiunea jardinierei suspendate. Pentru a face acest lucru, folosește vasul.
 • Poți adăuga mai multe noduri dacă vrei.
 • Acum este momentul să începi să plantezi! Pentru a face acest lucru, pune un strat de nisip pe fundul vasului și apoi adaugă un strat de pământ fertil.
 • Așază planta pe care ai selectat-o ​​în interior și termină de umplut cu pământ.
 • Așază vasul cu planta în interiorul jardinierei pe care tocmai ai făcut-o. Trage ușor vertical.
 • Leagă un ultim nod la celălalt capăt al jardinierei.
 • Montează un cârlig, astfel încât să poți agăța jardiniera oriunde vrei.

Cum să faci o jardinieră suspendată din materiale reciclate: 6 idei

Odată ce îndrăznești să încerci aceste idei, vei vedea cât de ușor este! De fapt, poți experimenta cu tot felul de materiale. De exemplu, aceasta este ocazia perfectă pentru a recicla haine, țesături sau obiecte pe care nu le mai folosești.

Îți vom arăta acum o listă cu câteva idei de jardiniere din materiale reciclate. Alege ideea care îți place cel mai mult sau care se potrivește stilului tău!

Cum să faci o jardinieră suspendată din materiale reciclate
Reutilizează cutii, borcane și orice alte materiale pe care le ai acasă pentru a face jardiniere suspendate.

1. Jardinieră suspendată cu cămăși vechi

Acesta este unul dintre cele mai simple moduri de a-ți crea propria jardinieră suspendată, deoarece vei folosi materiale pe care le ai deja acasă. Tot ce trebuie să faci este să alegi o cămașă pe care nu o mai porți și să o tăi în mai multe benzi.

Începe să faci noduri cu benzile, așa cum am explicat mai sus. Ia în considerare amestecarea și potrivirea benzilor de diferite culori pentru a obține un design mult mai interesant.

2. Jardinieră suspendată din lemn și frânghie

Dacă ai acasă un buștean din lemn, îl poți folosi pentru a face o jardinieră suspendată. Ideea aici este să folosești bușteanul ca bază și să-l agăți cu o serie de frânghii.

Fă găuri mici în buștean și trece sforile prin ele. După aceea, leagă un nod în partea de jos. Agață jardiniera și pune planta dorită deasupra.

3. Jardinieră suspendată cu cerc de broderie

Un alt obiect pe care îl poți avea acasă este un cerc de broderie. Tot ce trebuie să faci este să găsești un cerc cu dimensiunea dorită și apoi un vas care să se potrivească în interior. Lipește vasul de cerc pentru a nu cădea. După aceea, așază planta dorită în interior și agață jardiniera. Simplu și subtil, dar frumos!

4. Jardinieră suspendată realizate cu anvelope reciclate

Aceasta este una dintre cele mai bune opțiuni de jardinieră pentru exterior. Dacă grădina ta este lipsită de viață sau vrei să o faci să pară mai creativă, încearcă această jardinieră din anvelope reciclate.

Vezi dacă ai vreo anvelopă veche în garaj și agaț-o de un copac. După aceea, pune în interior plantele preferate. În plus, poți așeza un obiect de decor în interiorul anvelopei pentru a face jardiniera să iasă în evidență.

5. Jardinieră suspendată cu glob disco

Da, știm că nu toată lumea are un glob disco vechi acasă. Dar, dacă ai norocul să ai așa ceva, trebuie să faci o jardinieră suspendată. Aceasta este cu siguranță o idee excelentă pentru cei care iubesc decorul neconvențional.

În primul rând, împarte globul în jumătate. Ia una dintre jumătăți și fă două găuri în lateral pentru a lega sforile. După ce ai adăugat sforile, agață-ți creația și pune în interior orice plantă dorești. Este un concept foarte creativ, care va arăta grozav atât în interior, cât și în exterior.

6. O jardinieră suspendată cu scânduri de lemn

Nu în ultimul rând, poți face o jardinieră suspendată dintr-o scândură lungă de lemn. Dacă ai una la dispoziție, folosește-o pentru ca grădina ta să prindă viață.

Pur și simplu fă un cerc pe scândura de lemn în funcție de dimensiunea vasului. Apoi, decupează această formă pentru a face o gaură. Utilizarea unei scânduri lungi de lemn îți permite să faci diferite găuri și să introduci o plantă în fiecare.

Fă două găuri la capete pentru a lega sforile, astfel încât să poți agăța jardiniera oriunde dorești.

Treci la treabă

După cum poți vedea, realizarea unei jardiniere suspendate este mai ușoară decât ai putea crede. Cu puțină imaginație, creativitate și răbdare, poți să faci jardiniere suspendate originale. Alege articole reciclabile pentru a vedea cât de distractiv este să le oferi o viață nouă! La urma urmei, este bine pentru planetă și pentru decorul casei tale. Ce mai aștepți?


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


 • Escuelas idea sana Eroski. La importancia de reciclar. Fundación EROSKI (2006).
 • Plantas L. Clasificación de las plantas. (2011).
 • Barrionuevo V, Planchuelo A, Fuentes E. Evaluación de plantas nativas para decorar nuestros jardines. Agro Sur (2006).
 • Cabrera R. Propiedades, uso y manejo de sustratos de cultivo para la producción de plantas en maceta. Revista Chapingo Serie Horticultura (1999).

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.