Cum să-i arăți partenerului că îți pasă - Doza de Sănătate
 

Cum să-i arăți partenerului că îți pasă

Să nu crezi niciodată că totul ți se cuvine. Dragostea trebuie hrănită, iar rutina este cel mai mare dușman al ei. Așadar, trebuie să-i arăți în fiecare zi partenerului tău că îți pasă.
Cum să-i arăți partenerului că îți pasă
Bernardo Peña

Verificat și aprobat de psihologul Bernardo Peña.

Ultima actualizare: 21 decembrie, 2022

Te întrebi cum să-i arăți partenerului că îți pasă? Când a fost ultima dată când ai avut șansa să-ți demonstrezi interesul față de relația voastră? Din păcate, stresul și obligațiile din fiecare zi îi determină pe oameni să își neglijeze relațiile romantice. Cu toate acestea, dragostea trebuie să fie hrănită constant. Din acest motiv, am decis să împărtășim cinci moduri de a-i arăta partenerului că ești complet dedicat relației voastre.

Cum să-i arăți partenerului că îți pasă

Indiferent de situație, arată-ți dragostea față de partenerul tău. Una dintre cele mai frecvente greșeli într-o relație este să consideri că totul ți se cuvine indiferent ce ai face. Dovezile de iubire dispar treptat, iar cuplul ajunge să aibă o relație de rutină. În cazuri extreme, acest lucru duce la înstrăinare și despărțire.

Așadar, trebuie să îți alimentezi întotdeauna relația și să te asiguri că o păstrezi echilibrată și sănătoasă. În această privință, trebuie să îți ajuți partenerul să înțeleagă că ești într-o relație cu el pentru că asta îți dorești, nu pentru că așa te-ai obișnuit sau pentru că relația este confortabilă și nu vrei să se schimbe lucrurile.

Iată cum!

1. Respectă spațiul personal al partenerului tău

Prietene la terasă bând vin
Respectarea spațiului personal al celuilalt vă va împiedica pe amândoi să vă simțiți sufocați de relația pe care o aveți.

Deși alcătuiți un cuplu, sunteți două persoane independente cu nevoi diferite. Așadar, amândoi aveți nevoie de confidențialitate și timp pentru voi înșivă.

Prin urmare, este esențial să-i oferi partenerului spațiul necesar pentru ca acesta să facă lucrurile care îi plac de unul singur sau să petreacă timp cu grupul său de prieteni. În acest fel, ambii vă veți simți mult mai bine și veți aștepta cu nerăbdare momentele pe care le puteți petrece în cuplu.

2. Întrerupe rutina zilnică

Rutina este unul dintre cei mai mari dușmani ai unei relații amoroase. Prin urmare, este important să faci lucruri noi din când în când.

În această privință, surprizele pot face orice zi specială, deoarece sunt gesturi care arată că îți pasă și că vrei să-ți cultivi relația. Invită-ți partenerul la cină, pregătindu-i o masă specială acasă sau făcând o rezervare la restaurant. Surprinde-l cu un cadou, cu ceva ce îi place sau cu ceva ce puteți face împreună. Toate acestea sunt idei grozave. Micul dejun în pat este, de asemenea, o opțiune excelentă.

Nu este atât de complicat. Trebuie doar să fii creativ!

3. Spune da contactului fizic

Cum îi arăți partenerului că îți pasă prin contact fizic
Contactul fizic este foarte benefic atât pentru persoane, cât și pentru relații.

Contactul fizic are numeroase beneficii fizice și psihice, cum ar fi:

  • Scade nivelul cortizolului („hormonul stresului”).
  • Crește producția de serotonină, dopamină și oxitocină, oferind o stare de bine și bună dispoziție.
  • Reduce durerea.
  • Ajută la construirea de legături emoționale puternice.

Așadar, nu ezita să îți îmbrățișezi partenerul, să îl ții de mână și să profiți de beneficiile menționate mai sus în timp ce îți consolidezi relația de cuplu.

4. Fii recunoscător

Așa cum am menționat la începutul acestui articol, una dintre cele mai mari probleme în relațiile de cuplu este să consideri că totul ți se cuvine. Oamenii tind să creadă că partenerii lor va fi întotdeauna acolo și că vor face lucruri pentru ei deoarece este „obligația lor”.

Multe persoane consideră relațiile romantice o rutină, ceea ce îi determină să nu mai ia în considerare efortul pe care partenerii lor îl fac pentru ele. Dacă partenerul tău ți-a pregătit cina la fel ca în fiecare zi, o modalitate excelentă de a-i arăta că îți pasă de relația voastră este să-i mulțumești pentru acest frumos gest.

Acest lucru arată faptul că nu consideri acțiunile zilnice ale partenerului „obligații” și că ești recunoscător pentru tot ceea ce face pentru voi.

5. Ai încredere în partenerul tău

Femeie geloasă pe partenerul ei
Dacă nu există încredere între parteneri, stima de sine are de suferit și apar conflicte.

A avea încredere în partenerul tău implică existența anumitor factori, cum ar fi respectul de sine, încrederea în sine, onestitatea și o bună comunicare. Din acest motiv, pentru a avea încredere în partenerul tău, trebuie să găsești mai întâi o stare de echilibru mintal și psihologic.

Să ai încredere în partener este o modalitate excelentă de a-i arăta că îți pasă. În acest mod, îi poți arăta partenerului tău că îl consideri o ființă umană cu principii și valori și că respecți acest lucru. În plus, această încredere va spori și respectul de sine al partenerului, ceea ce va avea un impact pozitiv asupra relației voastre.

Acum ai aflat cum să-i arăți partenerului că îți pasă. Așa cum ai putut vedea, nu este vorba doar de a-i oferi partenerului cadouri de Ziua Îndrăgostiților. Dimpotrivă, ar trebui să-ți alimentezi relația în fiecare zi pentru a evita instalarea rutinei și plictiselii. Prin urmare, este important să-i arăți partenerului că relația voastră este o alegere conștientă. Acest lucru dovedește că ești în relație pentru că vrei, că îți iubești partenerul și că te simți norocos să îl ai în viața ta.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • Davis, P. K. (1993). El poder del tacto: el contacto físico en las relaciones humanas. Paidós Ibérica.
  • Hertenstein, M. J., Holmes, R., McCullough, M., & Keltner, D. (2009). The communication of emotion via touch. Emotion, 9(4), 566-573.

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.