Cum să implementezi stilul shaker acasă?
 

Cum să implementezi stilul shaker acasă?

Ordinea, simplitatea și funcționalitatea merg mână în mână cu stilul shaker. Această modalitate de decorare mizează pe tradițional.
Cum să implementezi stilul shaker acasă?

Ultima actualizare: 25 decembrie, 2022

Eleganța, măiestria și simplitatea sunt secretele stilului shaker. Stilul este orientat către încorporarea unor piese funcționale care, dincolo de aspect, sunt confortabile și utile. Cum să implementezi stilul shaker acasă?

Fără a se preda pe deplin austerității, așa cum a fost cazul la începuturile sale, stilul shaker și-a făcut loc în tendințele actuale, folosind doar ceea ce este necesar pentru a construi cămine calde și frumoase.

Curentul își mărește constant numărul de adepți datorită transformării tradiționalului în ceva distins. Cum s-a născut această modă și cum se potrivește ea în casa ta?

Ce este stilul shaker?

Societatea Unită a Credincioșilor în a Doua Apariție a lui Hristos a dat naștere comunității Shaker. Povestea capătă amploare în 1747, când liderul grupului, Ann Lee, a emigrat cu un grup de adepți din Anglia în Statele Unite.

Acolo s-a dedicat vieții în comun, promovând simplitatea mediului care astăzi se remarcă drept unul dintre cele mai iubite stiluri de design interior. Asociația non-profit Hispania Nostra (HN) susține că mișcarea creștină a avut baze solide.

Stilul shaker se referă la minimalism, puritate și afabilitate, fără ornamente în exces.

Comunitatea Shakers se baza pe mobilarea simplă a caselor, cu piese realizate manual. Nu avea nevoie de un design strălucitor, ci transforma lemnul în mobilier util și frumos. Despre asta este stilul shaker modern. Este vorba despre decorarea unui spațiu folosind cât mai puține lucruri, de preferință realizate manual.

Stilul shaker acasă în bucătărie
Lemnul conferă căldură spațiilor, mai ales în bucătărie.

Cum să implementezi stilul shaker acasă?

Potrivit unei teze publicate de Universitatea din Belgrano, obiectivul este sporirea efectului vizual fără a recurge la elemente pur decorative.

Pentru a implementa stilul shaker acasă, este esențial să ai în vedere următoarele caracteristici:

  • Minimalism: betonul atrage privirile.
  • Simplitate: acordă prioritate mobilierului cu linii definite.
  • Caracter practic: evită excesul de mobilier.
  • Funcționalitate: scump nu înseamnă și necesar.
  • Discreție: culorile trebuie să aparțină unei palete sobre.

Sfaturi pentru a folosi stilul shaker acasă

Acordă atenție detaliilor care oferă liniște și care se potrivesc cu gusturile tale pentru a le încorpora în designul interior . Câteva idei pentru a-ți personaliza casa sunt:

Alege lemnul

Lemnul este protagonistul stilului shaker. Caută mobilier din cireș, pin, arțar sau orice lemn care poate fi sculptat, care prezintă detalii fine artizanale și durabilitate.

Ușile, obloanele și pardoselile din acest material, lăcuite sau lustruite, sunt caracteristice stilului shaker.

Folosește culorile simple

Culorile acestui stil evocă cerul, apa și alte elemente naturale. Albastrul, verdele, ocru, gri și nuanțele de alb se potrivesc perfect cu stilul shaker. Albul este recomandat pentru birou sau zona de bucătărie, mai ales când camerele sunt spațioase.

În mod ideal, gama de culori trebuie să se potrivească cu lemnul. Vopseaua de pe pereți trebuie să transmită seninătate și să completeze lumina naturală.

Gândește minimalist

Respectând conceptul „mai puțin înseamnă mai mult”, încearcă să ai cât mai puține obiecte și distribuie-le în locuri strategice. Dacă spațiul este mic, trebuie să știi să profiți de el.

Folosește puține accesorii

A avea puțină mobilă înseamnă o curățare ușoară. Stilul shaker promovează igiena permanentă, atât a bunurilor, cât și a casei. Nu există acumulare de praf sau pete.

Curățenia nu este negociabilă.

Nu folosi fețe de masă, perdele, huse sau orice țesătură care încarcă mediul. Patchwork-ul și covoarele din lână sau bumbac sunt permise, atât timp cât sunt puține. Uită de mesele pline de decorațiuni și vaze.

Stilul shaker acasă în birou
Alege un birou minimalist din lemn prelucrat manual.

Concentrează-te pe funcționalitate

Stilul shaker trebuie să ofere eleganță, dar mai ales funcționalitate. Vorbim despre lucruri ușor de mutat. Mobilierul poate avea roți sau poate fi demontabil. Mutarea devine mult mai simplă.

Un exemplu suplimentar de funcționalitate este montarea unui cuier pentru a atârna pălării, șepci, chei și paltoane. În loc să pui fotolii mari în cameră, ia în considerare scaunele sau balansoarele, combinate cu o canapea discretă.

Donează mobilierul auxiliar și folosește dulapuri simple și spațioase. Acest sfat este esențial pentru menținerea ordinii și eliberarea spațiilor.

Impactul stilului shaker asupra designului modern

Revista Centrului de Studii în Design și Comunicare din Argentina evidențiază angajamentul social pe care stilul shaker îl implică. Mișcarea care s-a născut într-un alt secol se îmbină cu designul interior actual, unind eleganța și aerul practic pentru a simplifica viața de zi cu zi. Încearcă și tu stilul shaker acasă!


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.