Cură de detoxifiere de 7 zile cu smoothie-uri verzi - Doza de Sănătate
 

Cură de detoxifiere de 7 zile cu smoothie-uri verzi

Orice cură de detoxifiere presupune să bei 2 litri de apă pe zi pentru a-ți îmbunătăți funcția renală și a stimula curățarea organismului.
Cură de detoxifiere de 7 zile cu smoothie-uri verzi
Elisa Morales Lupayante

Verificat și aprobat de pedagogul în educație fizică și nutriționistul Elisa Morales Lupayante.

Ultima actualizare: 04 martie, 2018

Descoperă o cură de detoxifiere de 7 zile care oferă beneficii incredibile pentru sănătate!

Curele de detoxifiere fac posibilă curățarea organismului. O asemenea rutină elimină toxinele, curăță corpul din interior spre exterior, mărește bunăstarea și nivelul de energie, îmbunătățește aspectul fizic și te ajută să ai o greutate sănătoasă.

În articolul de azi îți propunem o cură de detoxifiere de 7 zile cu smoothie-uri verzi. Nu ezita să o încerci!

Ce sunt curele de detoxifiere?

Curele de detoxifiere se urmează pentru perioade scurte de timp și au rolul de a elimina toxinele din organism cu ajutorul alimentelor și al suplimentelor naturale. Aceste planuri pot fi de mai multe feluri: cu sucuri, cu smoothie-uri, cu plante medicinale, cu super-alimente, etc.

Există și anumite diete-minune care ne promit rezultate incredibile consumând doar un anumit aliment pentru o perioadă de timp determinată. În opinia noastră însă, o cură de detoxifiere ar trebui să fie sănătoasă și hrănitoare, completând o dietă echilibrată. Astfel, vei obține treptat rezultate, fără a-ți prejudicia bunăstarea sau a face sacrificii inutile.

Care sunt beneficiile pentru sănătate oferite de curele de detoxifiere?

Fructe și legume în cură de detoxifiere de 7 zile
 • Curele de detoxifiere elimină toxinele acumulate în organism, care pot cauza boli.
 • Îmbunătățesc funcționarea organelor interne, inclusiv a ficatului și a rinichilor.
 • Echilibrează sistemul digestiv și combat tulburările intestinale.
 • Oferă energie și vitalitate.
 • Combat tulburări nervoase ca anxietatea, depresia sau stresul.
 • Previn insomnia în mod natural și ne ajută să ne odihnim mai bine noaptea.
 • Fortifică mijloacele naturale de apărare a organismului, astfel încât acesta să poată să combată patogenii.
 • Tratează probleme cutanate precum eczema și psoriazisul.
 • Reduc simptomele bolilor cronice.

Cea mai bună modalitate de a te menține frumoasă

Printre beneficiile oferite de această cură de detoxifiere de 7 zile se numără și unele externe. Cu alte cuvinte, pielea, părul și unghiile tale vor avea de câștigat. Pe lângă a elimina toxinele, nutrienții din componența smoothie-urilor verzi pe care le vei bea vor:

 • Echilibra nivelul de sebum de pe piele și păr, oferind strălucire și finețe
 • Elimina toate tipurile de impurități și acneea

În plus, antioxidanții din componența lor previn îmbătrânirea și apariția ridurilor.

Smoothie-urile verzi

Cură de detoxifiere de 7 zile cu kiwi și mere ce îți protejează sănătatea

Culoarea acestor băuturi nu ar trebui să te sperie. Deși sunt verzi, gustul lor este dulce datorită combinației de legume și fructe. Persoanele care le gustă sunt surprinse nu doar de aroma lor delicioasă, ci și de faptul că au un impact pozitiv asupra sănătății încă din prima zi.

Rețetă

Următoarele cantități sunt suficiente pentru o singură zi. Va trebui să prepari smoothie-ul zilnic.

 • 1 mână (200 g) de legume cu frunze verzi
 • 2 felii de fructe
 • 2 linguri (24 g) de ovăz
 • 1 lingură (14 g) de ulei de cocos extravirgin
 • 1 linguriță (5 g) de iarbă de grâu sub formă de pulbere
 • 1 linguriță (4 g) de spirulină sub formă de pulbere
 • 2 pahare (400 ml) de apă

Pași pentru a urma această cură de detoxifiere de 7 zile

Cură de detoxifiere de 7 zile cu sucuri de fructe și legume

Ca să poți consuma smoothie-uri detoxifiante timp de o săptămână întreagă, te sfătuim să combini diverse legume și fructe.

Luni

Începe-ți săptămâna cu un smoothie verde clasic, preparat cu spanac și căpșuni.

 • Această băutură este bogată în fier, acid folic și vitamina C, drept pentru care te ajută să combați și să previi anemia și oboseala.

Marți

Smoothie-ul pentru ziua de marți este ușor picant și revigorant datorită principalelor sale 2 ingrediente: rucola și ananas. Băutura rezultată este detoxifiantă, îmbunătățește funcția digestivă și stimulează eliminarea fluidelor acumulate în exces.

Miercuri

Miercuri îți propunem un smoothie mai neobișnuit și exotic, preparat cu mangold și mango. Acesta este bogat în beta-caroten, are proprietăți antioxidante și remineralizante puternice și, în plus, susține funcționarea intestinelor.

Joi

Ca să prepari smoothie-ul pentru joi, profită de acele legume cu frunze verzi pe care nu obișnuiești să le mănânci. Pentru a le îmbunătăți gustul, combină-le cu fructe.

Te sfătuim să încerci un smoothie cu frunze de ridichi și pere. Această băutură detoxifiantă puternică îmbunătățește funcția hepatică și renală.

Cură de detoxifiere de 7 zile cu suc de spanac

Vineri

Weekendul se aproprie, drept pentru care este cazul să-ți încarci organismul cu energie cu ajutorul năsturelului și al merelor. Această combinație excelentă este benefică pentru ficat.

Sâmbătă

Pentru ziua de sâmbătă îți propunem un smoothie foarte hrănitor, preparat cu frunze de sfeclă și avocado. Băutura rezultată oferă o cantitate semnificativă de vitamine, acizi grași esențiali și minerale.

Duminică

Nu în ultimul rând, îți propunem să-ți închei săptămâna cu un smoothie mov cu fetică și merișoare. Această ultimă băutură previne infecțiile tractului urinar și îmbunătățește vederea.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


 • Elena Jovanovski. Effect of Spinach, a High Dietary Nitrate Source, on Arterial Stiffness and Related Hemodynamic Measures: A Randomized, Controlled Trial in Healthy Adults. Clin Nutr Res. 2015 Jul; 4(3): 160–167. Published online 2015 Jul 31. doi: 10.7762/cnr.2015.4.3.160.

 • National Center for Complementary and Integrative Health. “Detoxes and cleanses”: what you need to know. Septiembre 2019.
 • Romilly E. Hodges. Modulation of Metabolic Detoxification Pathways Using Foods and Food-Derived Components: A Scientific Review with Clinical Application. J Nutr Metab. 2015; 2015: 760689. Published online 2015 Jun 16. doi: 10.1155/2015/760689


Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.