Curăță-ți casa cu salvie!
 

Curăță-ți casa cu salvie!

Curățarea casei îți va permite să elimini energiile negative. În acest articol, îți vom spune cum să faci un ritual de curățare cu salvie!
Curăță-ți casa cu salvie!

Ultima actualizare: 21 ianuarie, 2023

Denumirea salviei provine din latinescul salvare, care înseamnă „a salva”. De-a lungul istoriei, salvia a fost folosită în căutarea bunăstării fizice, mintale și emoționale. Prin urmare, în acest articol, vei învăța cum se curăță casa cu salvie.

De la uz medicinal tradițional, la soiuri care provoacă efecte halucinogene, această plantă are o multitudine de aplicații. Nu-ți face griji, te vom învăța cum să o folosești pentru a scăpa de energia negativă!

Ce este salvia?

Salvia este un arbust din familia mentei care provine din sudul Europei. A fost folosit de-a lungul istoriei ca expectorant și tratament pentru de răceală.

În plus, este considerată un aliat al femeilor în timpul menstruației. În mod tradițional, este prescrisă pentru a ajuta la atenuarea dismenoreei, care este durerea intensă din timpul sângerării menstruale.

Studiile științifice au arătat posibilitatea utilizării salviei ca antihipertensiv. Salvia are capacitatea sa de a reduce tensiunea arterială. Deocamdată, studiile au fost realizate pe animale, nu și pe oameni.

În plus, salvia este decorativă și aromatică și se folosește în scop cosmetic. Este utilă pentru a purifica mediile și a alunga energia negativă, conform datelor anecdotice.

Tradiția fumigației cu salvie

Salvia a fost folosită de diferite civilizații pentru a purifica mediul, a încuraja înțelepciunea și a crește imunitatea. Așa s-a născut tradiția de a arde frunzele uscate ca și cum ar fi tămâie, pentru a atrage energia pozitivă.

Cum se curăță casa cu salvie
Salvia are diverse întrebuințări. Unele sunt studiate de știință, altele sunt doar anecdotice.

Beneficiile curățării casei salvie

Cu siguranță vrei să descoperi presupusele beneficii ale curățării casei cu salvie. Iată câteva dintre cele mai interesante:

 • Unii susțin că salvia poate alunga energia negativă: se spune că fumul de salvie alungă energiile negative și vibrațiile neplăcute.
 • Poate ajuta la creșterea conexiunii spirituale: mulți susțin că salvia sporește conexiunile spirituale datorită tuyonei existente în plantă, o substanță care este asociată cu ascuțirea simțurilor.
 • Îmbunătățește dispoziția: se folosește tradițional pentru calmare.
 • Elimină mirosurile neplăcute: salvia produce un miros plăcut care te va face să te simți și mai bine acasă.
 • Te ajută să dormi mai bine: datorită proprietăților sale calmante, salvia va crea o stare de liniște care îți va permite să adormi mai repede. Acest lucru nu este atribuit unui efect direct al plantei asupra insomniei, ci relaxării asociate, așa cum au arătat unele cercetări.

Contraindicații ale utilizării salviei

În ciuda acestor beneficii, planta are anumite contraindicații. Nu utiliza salvia mai mult decât este necesar atunci când îți cureți casa.

Dacă ești însărcinată, trebuie să ai în vedere că utilizarea salviei este asociată cu contracții uterine și alte dezechilibre hormonale din cauza prezenței tuyonei.

Curăță-ți casa cu salvie!

Dacă nu ai mai încercat această practică de curățare a energiilor, urmează instrucțiunile pas cu pas pentru a-ți purifica locuința cu salvie!

Materiale necesare

 • Un buchet de salvie uscată
 • Ață pentru a lega salvia
 • Un recipient pentru a colecta cenușa
 • Lumânări și chibrituri
 • Un castron sau alt recipient cu nisip
 • Un evantai, o pană sau un instrument pentru a împrăștia fumul rezultat

Ghid pas cu pas pentru a-ți curăța casa cu salvie

 1. Strânge materialele necesare și deschide o fereastră pentru ca fumul să nu se acumuleze.
 2. Nu te grăbi și concentrează-te asupra ritualului de purificare.
 3. Gândește-te și simte ceea ce vrei pentru casa ta. Înainte de ardere, spune cu voce tare care sunt intențiile tale și ce vrei.
 4. Aprinde buchetul de salvie folosind un chibrit sau o lumânare. Este foarte important să începi ritualul de la ușa casei și să răspândești fumul treptat. Mergi în sensul acelor de ceasornic.
 5. Dacă ai scări, urcă-le sau coboară-le și purifică spațiul în care te conduc.
 6. Purifică-ți obiectele personale. Apropie salvia și înconjoară obiectele cu mișcări circulare.
 7. Când termini, stinge flacăra în vasul cu nisip până când fumul dispare.
Salvie pentru frumigație
Ritualurile de purificare trebuie făcute din convingere personală, așa că este important să urmezi ghidul pas cu pas.

Curățarea cu salvie este primul pas către menținerea unei energii pozitive

Deși efectuezi un ritual de purificare, este important să acorzi atenție procesului și măsurilor de siguranță. Nu lăsa salvia să ardă singură și nu o apropia prea mult de suprafețele sau substanțele inflamabile. Ai grijă cu fumul și nu-l inhala direct!

Aceasta este o tehnică utilă și simplă pentru a purifica diferite zone: casa, noul birou, mașina, etc. O poți folosi chiar și la ocazii speciale, cum ar fi Revelionul sau zilele de naștere. Fă acest ritual de fumigație pentru purificare anual sau ori de câte ori crezi că este necesar!


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


 • Ramírez, Jorge, Mauricio Palacios, and Oscar Gutiérrez. “Estudio del efecto antihipertensivo de la Salvia scutellarioides en un modelo de ratas hipertensas.” Colombia Médica 37.1 (2006): 53-60.
 • Romero, Ana, María Roda, and Celia Mª Vázquez. “Sumidad de salvia para los trastornos menstruales.” (2013).
 • Vázquez, José Fanny González. “Interés farmacéutico de la” Salvia officinalis” y de la” Euphrasia officinalis”.” Cuadernos del Tomás 1 (2009): 157-171.

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.