De ce bărbații caută femei mult mai tinere decât ei?
 

De ce bărbații caută femei mult mai tinere decât ei?

Te-ai întrebat vreodată de ce bărbații caută femei mult mai tinere decât ei? Motivele sunt de multe ori surprinzătoare.
De ce bărbații caută femei mult mai tinere decât ei?
Bernardo Peña

Verificat și aprobat de psihologul Bernardo Peña.

Ultima actualizare: 11 ianuarie, 2023

Nu contează dacă este vorba de criza vârstei a doua, de modă sau de stima de sine. Adesea, bărbații caută femei mult mai tinere decât ei. Deși fiecare poate avea un motiv diferit, există anumiți factori care îi fac să ia această decizie. Există motive socio-culturale, psihologice și chiar biologice.

Căutarea unui partener mai tânăr asigură apariția urmașilor și un interval mai mare de timp pentru procreare, dar este acesta unul dintre motive? Descoperă mai jos!

De ce bărbații caută femei mult mai tinere decât ei?

Se spune că femeile aleg bărbații maturi pentru că se simt protejate, dar este valabil și invers? Potrivit unui studiu, pe măsură ce bărbații îmbătrânesc, preferința lor pentru femeile mai tinere devine mai accentuată.

Fără îndoială, acesta este un subiect foarte controversat, dar nu vrem să-i judecăm pe bărbați, ci doar să analizăm motivele. De ce tind să aleagă femei mai tinere?

1. Vor să-și retrăiască tinerețea

Alegerea unui partener mai tânăr poate însemna și o schimbare a obiceiurilor, a hainelor sau stilului de viață. Bărbații își ascund părul alb, poartă haine la modă sau aleg activități pentru tineri.

Când un bărbat în vârstă de 40 sau 50 de ani se întâlnește cu o femeie de 20 sau 30 de ani, vrea să se potrivească în lumea ei. Poate că nu recunoaște, dar din punct de vedere psihologic vrea să fie egal cu partenera sa.

Acest lucru poate fi benefic, deoarece bărbatul poate decide să facă sport, evitând astfel problemele legate de stilul de viață sedentar. În plus, acest studiu a constatat că bărbații și-au maximizat condiția fizică prin căsătoria cu femei cu 15 ani mai tinere decât ei.

2. Cred că fetele tinere pot fi manipulabile

Există o clasă de bărbați toxici, care caută fete tinere pentru a le seduce și manipula, profitând de inocența și naivitatea lor. Acești bărbați vor să se simtă superiori, mai ales în materie de dragoste și sexualitate. Prin urmare, dacă au în față o femeie mai tânără, o tratează ca pe un elev ascultător.

Acești bărbați au un complex de superioritate, considerând că femeile tinere sunt manipulabile și impresionabile. Cu toate acestea, s-ar putea să aibă o surpriză: în zilele noastre, multe femei tinere știu foarte bine ce își doresc.

3. Nu au probleme cu ceasul biologic

Cuplu discutând la cafea

Bărbații și femeile pot avea copii după pubertate. Cu toate acestea, după încorporarea lor în câmpul muncii, acest lucru este amânat. De fapt, conform studiilor, până la vârsta de 30 de ani, 70% dintre femei folosesc contracepția. Desigur, acest lucru nu este mereu la fel. Multe femei aleg să devină mame tinere, la fel cum mulți bărbați aleg să devină tați în această etapă.

Vârsta de reproducere a femeilor este mai scurtă. Menopauza poate începe între 45 și 50 de ani. În schimb, bărbații pot procrea și după 60 de ani.

În plus, studiile arată faptul că bărbații se concentrează mai mult pe caracteristicile care țin de capacitatea de reproducere decât femeile. Tinerețea este un indicator excelent al fertilității.

4. Nu sunt judecați de societate

Societatea nu are probleme cu bărbații care cuceresc femei mult mai tinere decât ei. La o adunare între prieteni sau cunoștințe, probabil vor fi felicitați. Așadar, bărbații sunt încurați să caute femei tinere. În schimb, acest lucru nu este valabil dacă femeia este cea în vârstă.

5. Tec printr-o criză

La fel cum femeile ajung la menopauză, bărbații trec prin ceea ce cunoaștem sub denumirea de andropauză. Potrivit unui studiu realizat de o echipă de la Spitalul Clínico Universitario de Valencia, după vârsta de 50 de ani, bărbații înregistrează o scădere semnificativă a testosteronului. În timpul tranziției, caută un partener mai tânăr pentru a avea un stimul mai puternic din punct de vedere sexual.

6. Își stimulează ego-ul

Faptul că un bărbat decide să intre într-o relație cu o femeie mai tânără îi poate permite să demonstreze mai multe lucruri:

  • Încă funcționează sexual.
  • Încă este atractiv sau dezirabil și poate provoca gelozie fostei partenere.

Ambele motive întăresc stima de sine și ajută la creșterea ego-ului, care pot fi scăzute la atingerea unei anumite vârste din cauza unor aspecte legate de disfuncțiile sexuale, așa cum menționează mai multe studii.

7. Vor să experimenteze ceva nou

În relațiile de lungă durată apare obișnuința. Uneori, acest lucru poate pune capăt vieții de cuplu. Bărbații încearcă să retrăiască entuziasmul de la începutul unei relații alături de femei mult mai tinere. Este o iluzie, dar pot scăpa de plictiseală o anumită perioadă de timp.

8. Trăiesc mai mult

Bărbații care caută femei mult mai tinere decât ei se îngrijesc

 

Potrivit unui raport al Organizației Mondiale a Sănătății , femeile tind să trăiască mai mult decât bărbații. Conform datelor din 2016, femeile trăiesc în medie cu 5 ani mai mult decât bărbații. Poate din acest motiv bărbați doresc să aibă iubite mai tinere: vor să experimenteze diferite lucruri înainte de a muri.

9. De ce femeile tinere acceptă relațiile cu bărbați în vârstă?

Până acum am expus motivele bărbaților. Însă, conform rezultatelor acestui studiu, și femeile preferă partenerii mai în vârstă. Multe tinere sunt seduse de calitățile bărbaților în vârstă, mai exact experiența, înțelepciunea, securitatea, faima, bogăția sau puterea.

10. Vârsta nu contează

Deoarece generalizarea poate duce la erori, motivele de mai sus nu se aplică în orice situație. Există persoane cărora nu le pasă de diferența de vârstă atunci când încep o relație.

Indiferent de vârstă, nimic nu justifică infidelitatea

Faptul că un bărbat vrea să fie cu o femeie mai tânără este alegerea lui, dar nu poate face acest lucru în paralel cu relația oficială. Infidelitatea nu este niciodată justificată. Dacă există probleme în relație sau dacă bărbatul vrea să experimenteze lucruri noi, cel mai bine este să discute cu partenera actuală despre preferințele sale.

Există opțiunea despărțirii. Chiar dacă este dureros, este cel mai corect mod de a-i acorda celuilalt posibilitatea de a o lua de la capăt și de a găsi un partener mai potrivit.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.