De ce să bei apă pe stomacul gol? - Doza de Sănătate
 

De ce să bei apă pe stomacul gol?

Știi deja că apa simplă este izvor de bunăstare, dar știai că apa pe stomacul gol este extrem de benefică pentru sănătatea organismului? Află toate beneficiile uimitoare ale consumului de apă pe stomacul gol!
De ce să bei apă pe stomacul gol?
Karla Henríquez

Verificat și aprobat de doctorul Karla Henríquez.

Ultima actualizare: 21 decembrie, 2022

Obișnuiești să bei apă pe stomacul gol? Acest obicei este adânc înrădăcinat în cultura majorității japonezilor. Deși genele au o influență majoră, unii dintre ei susțin că acest obicei i-a ajutat să rămână supli, în formă și sănătoși.

Un lucru este sigur: apa băută în timpul pauzei alimentare reprezintă un remediu pentru o mare varietate de afecțiuni. Așadar, ce se întâmplă cu adevărat atunci când bei apă pe stomacul gol? Hai să aruncăm o privire.

De ce să bei apă pe stomacul gol?

1. Ajută la eliminarea toxinelor din organism

Copil care primește un pahar cu apă

Apa stimulează în mod natural mișcările intestinale. În timpul nopții, corpul tău trece printr-un proces de reparație și detoxifiere. Din această cauză, atunci când bei apă pe stomacul gol, îți ajuți corpul să scape de toxinele dăunătoare, astfel încât să poată fi revigorat și sănătos.

Consumul unei cantități considerabile de apă te poate ajuta, de asemenea, să crești producția de celule musculare și celule sanguine. Acest lucru te va ajuta să-ți detoxifiezi mai ușor organismul.

2. Îmbunătățește funcționarea metabolismului

De ce să bei apă pe stomacul gol pentru siluetă

Apa simplă consumată pe stomacul gol îți va crește rata metabolică cu cel puțin 24%. Dacă urmezi o dietă strictă, o rată mai mare a metabolismului înseamnă o funcționare mai bună a sistemului digestiv și o slăbire mai rapidă.

Vei putea să urmezi dieta mai ușor, digerând mai rapid produsele alimentare. A bea apă simplă imediat după ce te-ai trezit dimineața te poate ajuta, de asemenea, să îți cureți colonul. Adoptând acest obicei, organismul tău va absorbi mult mai eficient substanțele nutritive.

3. Ajută la pierderea în greutate

Dacă bei apă pe stomacul gol, vei elimina rapid toxinele din corp și vei îmbunătăți funcționarea sistemului digestiv. Acest lucru te va face să te simți mai puțin flămând și îți va reduce drastic pofta de mâncare.

De asemenea, consumul de apă pe stomacul gol te va ajuta să eviți creșterea în greutate cauzată de mâncatul în exces din cauza anxietății și altor factori.

4. Elimină aciditatea și ameliorează indigestia

Indigestia tinde să fie provocată de acidul din stomac. Dacă suferi în mod regulat de indigestie acidă, consumul de apă pe stomacul gol poate ajuta la ameliorarea problemei.

La ingerarea apei pe stomacul gol, acidul este împins în jos și diluat. Acest lucru ajută la eliminarea acidității gastrice și îți pregătește stomacul pentru a servi micul dejun.

5. Îmbunătățește aspectul și sănătatea pielii

Deshidratarea este una dintre cauzele principale ale apariției ridurilor și ale porilor dilatați. Din acest motiv, apa băută pe stomacul gol îți va fi de mare ajutor.

Două pahare de apă pe stomacul gol cresc fluxul de sânge sub piele și o fac mai radiantă. În plus, aportul de apă pe parcursul zilei te ajută să elimini toxinele care, în caz contrar, ar ajunge la suprafața pielii și ar provoca acnee.

5. Îmbunătățește sănătatea, strălucirea și textura părului

Tânără care știe că trebuie să bei apă pe stomacul gol

Pe lângă faptul că îți afectează pielea, deshidratarea poate avea un efect negativ și asupra creșterii părului. Consumul de apă simplă este foarte important dacă vrei să ai un păr sănătos atât la interior, cât și la exterior.

Apa constituie aproximativ un sfert din greutatea totală a unei rădăcini a firului de păr. Dacă nu bei suficientă apă, părul tău va deveni foarte fin și fragil. Aceasta înseamnă că ar trebui să bei cantități suficiente de apă zilnic. Dacă faci acest lucru pe stomacul gol, veți putea îmbunătăți sănătatea și aspectul părului într-un timp foarte scurt, cu foarte puțin efort.

7. Previne pietrele la rinichi și infecțiile vezicii urinare

A bea apă pe stomacul gol este foarte important atunci când vine vorba de sănătatea vezicii urinare și a rinichilor. Făcând acest lucru, corpul poate dilua mai ușor acidul care provoacă pietre la rinichi.

Cu cât bei mai multă apă, cu atât îți vei proteja mai bine corpul de diferite tipuri de infecții produse de acumularea de toxine în vezica urinară.

8. Îți întărește sistemul imunitar

Aportul de apă ajută la curățarea și echilibrarea sistemului limfatic. Acest lucru face ca sistemul tău imunitar să funcționeze mult mai bine.

Un sistem imunitar puternic te va menține sănătos și te va ajuta să eviți o mare varietate de boli. Acest lucru se traduce printr-o scădere a frecvenței cu care te îmbolnăvești.

Cum ar trebui să bei apă pe stomacul gol?

  • Tot ce trebuie să faci este să bei trei sau patru pahare de apă după ce te ridici din pat dimineața.
  • Nu trebuie să te speli pe dinți sau să mănânci înainte de a bea apă.
  • Așteaptă 45 de minute înainte de a mânca ceva.
  • Încearcă să bei apa cu cel puțin 30 de minute înainte de a mânca și apoi să nu bei nimic timp de două ore după masă.

Deși a bea patru pahare de apă pe stomacul gol poate părea un lucru dificil, te vei obișnui în scurt timp cu acest obicei benefic. Începe cu o cantitate pe care corpul tău o poate tolera. Apoi, crește treptat cantitatea până când vei putea bea patru pahare de apă pe stomacul gol.

Încearcă!


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.