Decorațiuni cu discuri de vinil: 5 idei - Doza de Sănătate
 

Decorațiuni cu discuri de vinil: 5 idei

Poți refolosi vechile discuri de vinil pentru a decora camerele de zi, dormitoarele și alte spații din casă. Ai așa ceva acasă? Îți vom oferi 5 idei interesante pentru a le folosi.
Decorațiuni cu discuri de vinil: 5 idei

Ultima actualizare: 21 decembrie, 2022

Decorarea cu discuri de vinil a devenit o tendință, mai ales în rândul persoanelor care iubesc stilul vintage sau retro. Datorită designului lor particular, sunt perfecte pentru redecorarea multor spații din casă fără a cheltui mulți bani. Vrei să înveți cum să faci decorațiuni cu discuri de vinil? Citește acest articol pentru a afla câteva modalități interesante de utilizare a discurilor de vinil.

Redarea muzicii pe discuri de vinil este, pentru mulți oameni, un lucru din trecut. Cu toate acestea, mulți oameni le păstrează într-un dulap ca suveniruri. Din acest motiv, este obișnuit să vezi oameni care le folosesc ca decorațiuni, în special în locuri precum camera de zi, dormitorul și holul.

Decorațiuni cu discuri de vinil: 5 idei

Marele avantaj al decorării cu discuri de vinil este că această resursă îți permite să creezi opere de artă interesante. Materialul din care sunt confecționate este foarte versatil și îl poți modela fără probleme. În plus, este dur și se remarcă destul de bine pe multe suprafețe. Ia notă de aceste idei grozave!

1. Decorațiune mobilă cu discuri de vinil

Decorațiuni cu discuri de vinil atârnate
Dacă legi mai multe discuri, poți face o decorațiune mobilă pentru agățat de tavan sau de ușă.

Dacă ai discuri de vinil de diferite dimensiuni, această idee simplă este ideală pentru a decora camera de zi, biroul sau holul. Este ușor de realizat și poți agăța decorațiunea de tavan sau de ușă pentru a crea un sunet relaxant.

Ce ar trebui să faci?

 • Pentru început, ia aproximativ 5 sau 10 discuri de vinil, de preferință de diferite dimensiuni.
 • Apoi, prinde-le pe un suport cu ajutorul unui șnur gros.
 • Pentru a termina, agăță decorațiunea oriunde arată bine.

2. Decorează masa cu discuri de vinil

Vrei să ai suporturi de farfurii originale și ieftine? Îți va plăcea această idee interesantă cu discuri de vinil! Trebuie doar să utilizezi discurile pe post de covorașe pentru farfurii și tacâmuri. Le poți folosi chiar și pentru a decora masa la o ocazie specială.

Ce ar trebui să faci?

 • Colectează mai multe discuri de vinil și decorează-le după bunul plac.
 • Apoi, folosește-le pentru a aranja masa.

3. Rafturi pentru sticle de vin

Decorațiuni cu discuri de vinil pentru sticle de vin
Poți modela discuri de vinil pentru a crea un suport unic pentru sticlele de vin. Treci la treabă!

Nu strică niciodată să ai un loc special pentru organizarea sticlelor de vin. Dacă nu ai încă unul, folosește discurile de vinil pentru a crea rafturi pentru sticlele de vin. Este un proiect destul de simplu pe care îl poți folosi pentru a decora bucătăria, camera de zi sau sala de ședințe.

Ce ar trebui să faci?

 • În primul rând, ia un disc mare și înmoaie piesa în apă clocotită.
 • Pe măsură ce materialul se înmoaie, începe să-l modelezi cu atenție.
 • Mai târziu, când vinilul se întărește, prinde discul de suprafața dorită.
 • Asigură-te că îl atașezi bine pentru a evita accidentele.

4. Cuier din discuri de vinil

Realizarea unui suport pentru haine este o modalitate simplă de a decora o încăpere. Pe lângă faptul că oferă un aspect vintage casei, este o piesă funcțională, deoarece va servi pentru a agăța pălării, genți, jachete și alte accesorii.

Ce ar trebui să faci?

 • Pentru a începe, cumpără lipici pentru mobilier sau batoane de silicon pentru pistolul de lipit, discuri de vinil și cârlige.
 • Apoi, începe să lipești discurile, dându-le orice formă vrei.
 • Pentru a termina, lipește agățătoare și pune panoul pe perete.

5. Rame pentru tablouri

Ramă foto
Înlocuiește ramele tradiționale cu discuri de vinil și oferă-i casei tale un aspect retro.

Ultima idee de decorațiuni cu discuri de vinil te va ajuta să scoți în evidență amintirile familiei în dormitor, camera de zi sau birou. Datorită formei lor particulare, discurile de vinil sunt lucrul perfect pentru a înlocui ramele foto tradiționale.

Ce ar trebui să faci?

 • În primul rând, vopsește discurile de vinil cu o vopsea acrilică specială. Dacă vrei, poți folosi vopsea uretanică, de preferință în tonuri pastelate pentru a oferi discurilor un aspect mai retro.
 • Apoi, decupează fotografiile dacă este nevoie și lipește-le pe centrul discului.
 • În cele din urmă, așază rama oriunde dorești.

Concluzie

Poți scutura de praf acele discuri de vinil vechi pentru a crea obiecte decorative pentru locuință. După cum poți vedea, ai nevoie doar de niște consumabile de bază care să-ți permită modelarea discurilor pentru realizarea proiectelor de mai sus. În plus, îți poți folosi creativitatea pentru a oferi proiectelor o notă personalizată.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.