Descoperă o cremă pentru prăjituri ușor de preparat
O cremă pentru prăjituri este foarte ușor de preparat, deoarece nu conține foarte multe ingrediente și nu implică etape lungi și complicate. Dimpotrivă, poți obține un rezultat foarte bun cu ușurință. Din acest motiv, multe persoane folosesc crema pentru a-și completa gustul deserturilor cu efort minim.
Pune-ți șorțul și începe să prepari dulciurile de care, cu siguranță, îți este poftă de ceva vreme. Dacă știi că faci torturi deosebite, sigur vei dori să le împărtășești cu cei dragi. Cremele pot oferi un plus de savoare prăjiturilor tale.
Cu siguranță știi că prepararea torturilor și a prăjiturilor necesită o anumită experiență. Însă etapa preparării cremelor pentru decorare este mult mai simplă și nu ai nevoie de multe cunoștințe. Cu toate acestea, este important să reții că decorarea prăjiturilor cu astfel de creme implică multă creativitate, mai ales dacă vrei să le oferi o notă personală. Decorarea este o etapă importantă a domeniului cofetăriei, deoarece oferă un aspect deosebit prăjiturilor și torturilor.
Rețetă de cremă pentru prăjituri
Atunci când decorăm un tort, este preferabil să folosim ingrediente care nu necesită refrigerare. Din acest motiv, ciocolata sau laptele condensat nu sunt variante ideale, cu excepția cazului în care prăjitura se consumă imediat.
Crema pentru prăjituri pe care o prezentăm astăzi este cea mai utilizată în domeniul cofetăriei și al patiseriei datorită texturii sale fine și cremoase. Crema poate fi folosită la decorarea unei varietăți mari de deserturi și este ușor de preparat.
De obicei, o cremă pentru prăjituri conține făină, lapte și ouă. Pe lângă acestea, se adaugă ingrediente precum coaja rasă de lămâie sau esențe cu diferite arome. Metodele de preparare sunt foarte divers. Diferența dintre ele constă în tipurile de ingrediente folosite și metoda adăugării acestora în timpul preparării.
Îți recomandăm și:
Rețeta pe care o prezentăm în cele ce urmează este utilă pentru a prepara o cremă simplă cu ingrediente accesibile. După modelul rețetei, poți să adaugi și alte arome și ingrediente pentru a obține mai multe variații.
Ingrediente
- 3 gălbenușuri de ou
- 4 căni de lapte (1 l)
- O jumătate de cană de zahăr (80 g)
- O linguriță de esență de vanilie (5 ml)
- Coaja rasă a unei lămâi
- O jumătate de cană de amidon de porumb (90 g)
Mod de preparare
- Toarnă laptele într-un vas și lasă să se încălzească la foc mic.
- Adaugă zahărul și răzătura de lămâie și amestecă bine ingredientele.
- Folosește un alt vas pentru a amesteca gălbenușurile cu amidonul de porumb.
- După ce laptele începe să fiarbă, toarnă amestecul în vasul cu gălbenușurile și amidonul.
- După ce ai amestecat bine, pune-l înapoi la foc mic. Bate amestecul până obții o cremă consistentă.
- La final, adaugă esența de vanilie și amestecă din nou.
- După răcire, poți aplica crema obținută pe prăjituri sau torturi.
Când ești gata, pune tortul pe o suprafață stabilă. Cu ajutorul unei linguri de lemn, pune crema deasupra tortului și întinde-o. Apoi, unge tortul și pe margini cu o spatulă până obții forma dorită. Poți folosi crema și pentru straturile de tort, pentru decorarea brioșelor sau a oricăror alte prăjituri.
Probabil crezi că o culoare albă este prea simplă pentru tortul tău. În acest caz, poți utiliza coloranți naturali pentru a-l personaliza. De exemplu, dacă vrei un tort cu o cremă de culoare albastră, iar pe deasupra presari niște ornamente colorate sau migdale tăiate, vei obține, în mod sigur, un tort deosebit.
Citește și:
Alege culorile pe care le vei utiliza în funcție de forma pe care vrei să o dai tortului. Îți recomandăm să folosești o pungă pentru ornat cu diferite duze. Creează forme de flori, trandafiri, frunze, litere, tot ce-ți trece prin minte.
Câteva recomandări suplimentare
Acum că ai descoperit cum să prepari o cremă pentru prăjituri, mai avem câteva sugestii de care să ții cont la prepararea cremei. De asemenea, îți dezvăluim câteva idei pentru a îmbunătăți rețeta.
Primul sfat ar fi să utilizezi întotdeauna cantitățile precizate în rețetă. Astfel, vei ști sigur că vei obține consistența și gustul dorit.
De asemenea, evită să prepari crema în recipiente din aluminiu, fiindcă acestea îi pot altera textura. Îți recomandăm să folosești recipiente din plastic sau din sticlă.
Mai avem două recomandări legate de ingrediente: cerne amidonul înainte să îl adaugi pentru a evita cocoloașele și adaugă esența de vanilie abia la final, nu în timp ce încălzești amestecul. Dacă o adaugi în această etapă, esența se poate evapora.
În ultimul rând, există o mulțime de ingrediente pe care le poți folosi la o cremă pentru prăjituri în scopul de a încerca și alte arome. De exemplu, poți adăuga unt, untură, răzătură de portocale în loc de lămâie, baton de scorțișoară, ciocolată, etc. Nu uita să le utilizezi în proporții care nu vor altera gustul tortului.
Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.
- Gafour, W., & Aly, E. (2020). Organoleptic, textural and whipping properties of whipped cream with different stabilizer blends. Acta Scientiarum Polonorum Technologia Alimentaria, 19(4), 425-433. Disponible en: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/33179482/
Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.