Fursecuri hrănitoare cu ovăz, nucă de cocos și semințe

În loc să cumperi dulciurile nocive din comerț, prepară următoarele fursecuri hrănitoare la tine acasă. Pe lângă faptul că este sănătos, acest desert este sățios, sărac în zahăr și îți va oferi plusul de energie de care ai nevoie.

Dulciurile reprezintă o tentație aproape irezistibilă, atât la micul dejun, cât și ca gustări și deserturi. Din acest motiv, în articolul de azi îți prezentăm o rețetă de fursecuri hrănitoare cu ovăz, nucă de cocos și semințe. Aceste 3 ingrediente sănătoase sunt bogate în vitamine, minerale, acizi grași, proteine și fibre.

Citește în continuare și nu ezita să prepari următoarele fursecuri hrănitoare cu ovăz, nucă de cocos și semințe. Cu ajutorul lor, o să te simți plin de energie toată ziua!

Protejează-ți sănătatea cu fursecuri hrănitoare cu ovăz, nucă de cocos și semințe

Aceste fursecuri hrănitoare cu ovăz sunt foarte sățioase

Aceste fursecuri hrănitoare sunt mult mai sănătoase decât orice dulciuri din comerț deoarece nu conțin făină rafinată. Ca să le prepari, ai nevoie de nucă de cocos, ovăz și semințe. La final, vei obține un preparat plin de vitamine, minerale, acizi grași și fibre.

Nu ai nevoie de margarină sau uleiuri vegetale nesănătoase. În schimb, vei folosi ulei de nucă de cocos, precum și o cantitate minimă de zahăr. Toată familia ta va adora fursecurile de mai jos, iar ele îți vor crește nivelul de energie. De asemenea, ele sunt sățioase, așadar nu vei fi tentat să faci exces.

3 ingrediente energizante

Ingredientele necesare pentru a prepara aceste fursecuri hrănitoare sunt foarte energizate datorită conținutului lor ridicat de proteine vegetale.

Nuca de cocos

Fursecuri hrănitoare cu ovăz și nucă de cocos

Nuca de cocos este un fruct minunat și poate înlocui făina în mai multe rețete pentru desert.

  • Aceasta conține vitamine, minerale, și oligoelemente. Poți să îi consumi pulpa și apa sau o poți folosi pentru a prepara un lapte vegetal gustos.
  • Nuca de cocos prezintă și o cantitate semnificativă de grăsimi sănătoase care, pe lângă faptul că nu îngrașă, activează metabolismul, stimulând arderea caloriilor.

Uleiul de nucă de cocos a devenit foarte popular în ultimul timp pentru că, spre deosebire de majoritatea uleiurilor, nu oxidează la temperaturi ridicate. Dacă nu reușești să îl găsești în magazine, poți opta pentru ulei de măsline.

Ovăzul

Ovăzul este una din cele mai sănătoase și hrănitoare cereale existente și nu ar trebui să lipsească din nicio dietă.

  • Fiind bogat în fibre, ovăzul oferă o senzație de sațietate și îmbunătățește mișcările intestinale.
  • Acesta este bogat în mucilagiu, o componentă care reglează digestia.
  • O porție zilnică de ovăz îți va aproviziona organismul cu energie și îți va regla sistemul nervos. Această cereală te va ajuta să îți îndeplinești sarcinile zilnice și te va relaxa în momentele stresante, atunci când anxietatea te copleșește.

Multe persoane întâmpină dificultăți în a digera ovăzul crud. Din acest motiv, următoarele fursecuri hrănitoare reprezintă o modalitate excelentă de a consuma ovăz fără a experimenta probleme gastrice.

Semințele

Semințele constituie ingredientul-cheie al acestei rețete. Acest tip de super-aliment este bogat în nutrienți esențiali pentru orice dietă echilibrată. Te sfătuim să optezi pentru:

  • Semințe de in și chia: sunt bogate în acizi grași omega-3, ajută intestinele să funcționeze corespunzător, reglează nivelul colesterolului și al trigliceridelor și oferă o senzație de sațietate.
  • Semințe de susan: sunt foarte bogate în calciu.
  • Semințe de anason: pe lângă faptul că facilitează digestia, fursecurile obținute vor avea un gust dulce special datorită acestui ingredient.

Te sfătuim să pisezi semințele, astfel încât să fie mai ușor de digerat. Folosește-le ca și făina pentru a prepara produse coapte sau salate, supe, tocănițe, pâine și nu numai.

Cum să prepari aceste fursecuri hrănitoare cu ovăz, nucă de cocos și semințe

Aceste fursecuri hrănitoare cu ovăz sunt ușor de preparat

Ingrediente

  • 1 cană (200 g) de ovăz instant
  • ½ cană (100 g) de făină de grâu (sau făină de orez, dacă suferi de intoleranță la gluten)
  • 1 cană (100 g) de nucă de cocos rasă
  • 2/3 căni (100 g) de semințe pisate (de in, de chia, de susan, de anason)
  • ½ cană (100 g) de zahăr
  • 2 ouă
  • Extract de vanilie
  • ¾ căni (150 g) de ulei de nucă de cocos sau de măsline
  • Praf de copt

Instrucțiuni

  • Mai întâi, preîncălzește cuptorul la 246 °C (475 °F).
  • Amestecă ovăzul, făina, nuca de cocos rasă și semințele pisate într-un castron.
  • Adaugă zahărul și amestecă.
  • Modelează amestecul într-o bilă, cu o adâncitură în centru în care vei adăuga ouăle.
  • Cu mâinile curate, frământă toate ingredientele pentru a obține o cocă.
  • Adaugă extractul de vanilie și frământă din nou.
  • Nu în ultimul rând, adaugă praful de copt.
  • Separă coca în mai multe mingi micuțe, pune-le pe o hârtie de copt și turtește-le.
  • Coace-le la 190 °C (375 °F) timp de o jumătate de oră.
  • După ce ai scos fursecurile din cuptor, poți presăra scorțișoară și/sau zahăr deasupra lor.
  • De îndată ce s-au răcit, poți să le servești.
Te-ar mai putea interesa