Dietă ca să slăbești fără înfometare - Doza de Sănătate
 

Dietă ca să slăbești fără înfometare

Această dietă sănătoasă este ideală atât pentru scăderea în greutate, cât și pentru o stare bună de sănătate, deoarece te va ajuta să slăbești fără să te înfometezi grație alimentelor de calitate folosite.
Dietă ca să slăbești fără înfometare
Sergio Alonso Castrillejo

Verificat și aprobat de farmacistul Sergio Alonso Castrillejo.

Ultima actualizare: 22 decembrie, 2022

Din ce în ce mai mulți oameni devin conștienți de importanța alegerilor alimentare corecte pentru a avea o sănătate optimă. O dietă sățioasă este o opțiune bună pentru persoanele care doresc să slăbească câteva kilograme. Așadar, ce trebuie să mănânci ca să slăbești fără înfometare?

Alimentele sățioase sunt cele care induc senzația de stomac plin mai mult timp. Controlul acestui sentiment este o problemă foarte importantă dacă vrei să slăbești. A face alegeri alimentare corecte te va ajuta să-ți fie mai puțin foame între mese. Prin urmare, este important să știi ce este o dietă sățioasă și cum să o urmezi.

Mulți oameni merg deja atât la endocrinologi, cât și la nutriționiști, pentru a stabili un plan alimentar adecvat pentru ca organismul lor să se simtă mai bine și să evite problemele cauzate de o dietă deficitară, fără scopul de a pierde în greutate sau de a câștiga masa musculară.

Oricare ar fi cazul, această dietă sățioasă este ideală atât pentru a pierde în greutate, cât și pentru a avea o sănătate optimă. Te va ajuta să pierzi în greutate fără a suferi de foame, datorită alimentelor folosite.

Dietă ca să slăbești fără înfometare

Femeie care refuză mâncarea
Alimentele bogate în fibre, proteine de calitate sau carbohidrați complecși te ajută să menții senzația de sațietate.

Alimentele folosite sunt bogate în proteine, deoarece acesta este nutrientul care ajută cel mai mult la obținerea senzației de sațietate și prevenirea foamei. În plus, proteinele favorizează arderea grăsimilor. Prin urmare, este important să le incluzi cu moderație în dieta ta pentru a pierde în greutate.

De asemenea, alimentele bogate în fibre sunt foarte sățioase. Fibrele captează substanțele nutritive din alimente și le țin mai mult timp în intestine înainte de a fi digerate. În plus, fibrele absorb și apa și își măresc dimensiunea. În consecință, te ajută să te simți sătul mai mult timp.

Alte alimente caracterizate prin capacitatea lor de a masca foamea sunt legumele cu frunze verzi sau fructele.

Din acest motiv, este important să consumi alimente proaspete, să nu le amesteci și să nu le faci piure. Lichidele sunt mai puțin sățioase și sunt absorbite mai repede decât alimentele întregi, deoarece nu trebuie să fie digerate la fel de mult.

În plus, alimentele care au un indice glicemic mai mic ajută la menținerea nivelului normal al glicemiei. În consecință, și pofta de mâncare este mai bine reglată.

Îți vom arăta câteva alimente care au unele dintre aceste caracteristici și care sunt ideale ca să slăbești fără înfometare.

Peşte

Slăbești fără înfometare cu alimente sățioase
Peștele, pe lângă faptul că oferă nutrienți foarte sănătoși, este un mod excelent de a te simți sătul mai mult timp.

Atât peștele alb, cât și cel gras sunt alimente foarte sățioase, deoarece au un conținut ridicat de proteine.

În ceea ce privește peștele alb, cum ar fi merluciul sau codul, acesta se caracterizează prin conținutul redus de grăsimi și crescut de proteine de înaltă calitate. Este un pește ușor, dar foarte sățios, ideal pentru a ține foamea la distanță.

Peștele gras, cum ar fi somonul sau tonul, conține mai multe calorii, dar oferă o porție mai mare de proteine de calitate și grăsimi sănătoase. Prin urmare, deși are mai multe calorii, este la fel de sățios și recomandat pentru pierderea în greutate și sănătate.

Ouă

Ouăle sunt un aliment foarte nutritiv care ar trebui să facă parte din dieta ta obișnuită. Deși nu oferă fibre, proteina din ouă este un standard pe care îl putem folosi pentru a compara nutrițional alte proteine din alte alimente.

Ouăle te fac să te simți sătul și oferă, de asemenea, grăsimi sănătoase mono- și polinesaturate.

Fructe și legume

Fructele te ajută să slăbești fără înfometare
Pline de apă și vitamine, fructele proaspete sunt alimente sănătoase și foarte recomandate.

O dietă sănătoasă și echilibrată ar trebui să conțină cel puțin 5 porții fructe și legume zilnic. Unele sunt mai sățioase decât altele, cum ar fi cele cu un conținut ridicat de apă.

Pepenele verde, de exemplu, este alcătuit din peste 90% apă, așa că te va face să te simți sătul. La fel, grapefruitul este un fruct foarte sățios. În plus, are efecte antioxidante.

Atât bananele, cât și merele au mai multe calorii decât celelalte fructe menționate mai sus, dar vor alunga foamea pentru o perioadă mai lungă de timp. Din acest motiv, sunt ideale pentru micul dejun sau ca gustare într-o dietă sățioasă.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • Warrilow A., Mellor D., McKune A., Pumpa K., Dietary fat, fibre, satiation, and satiety a systematic review of acute studies. Eur J Clin Nutr, 2019. 73 (3): 333-344.
  • Calder PC., Omega 3 fatty acids and inflammatory processes: from molecules to man. Biochem Soc Trans, 2017. 45 (5): 1105-1115.
  • Aune D., Giovannucci E., Boffetta P., Fadness LT., et al., Fruit and vegetable intake and the risk of cardiovascular disease, total cancer and all cause mortality a systematic review and dose response meta analysis of prospective studies. Int J Epidemiol, 2017. 46 (3): 1029-1056.

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.