Ceapă tăiată în șosete - de ce sa dormi cu ea - Doza de Sănătate
 

Ceapă tăiată în șosete - de ce sa dormi cu ea

Fiecare organ intern are un punct corespunzător la nivelul tălpii. Astfel, dacă tai niște felii de ceapă și le ții pe picioare, te bucuri de numeroase beneficii pentru sănătate, atât la nivel intern, cât și extern. 
Ceapă tăiată în șosete - de ce sa dormi cu ea
Renata Sylwia Kosierb Fernández

Verificat și aprobat de nutriționistul Renata Sylwia Kosierb Fernández.

Ultima actualizare: 21 decembrie, 2022

Ai ținut vreodată o ceapă tăiată prin preajmă pentru a preveni răceala? Dacă nu, probabil ai auzit măcar de acest remediu.

Toți sunt surprinși sau chiar amuzați când aud de acest truc. Însă sunt și mai surprinși atunci când află că acesta chiar funcționează.

Succesul său se datorează efectului purificator al cepei asupra aerului,  pe care îl face mai ușor de respirat. Așadar, atunci când ai o tuse persistentă, această legumă este un leac aproape miraculos.

Singurul dezavantaj este mirosul emanat în toată camera. Pentru a neutraliza mirosul, există numeroase odorizante naturale și chimice pe care le putem folosi.

Ceapa are proprietăți extraordinare, drept pentru care este extrem de apreciată în medicina tradițională. În cultura fiecărui popor există diverse rețete care o au ca ingredient principal.

Astăzi îți explicăm care sunt beneficiile obiceiului de a dormi cu bucăți de ceapă tăiată în șosete.

De ce trebuie ținută ceapa pe picioare?

Picioarele sunt o parte a corpului destul de neglijată atunci când vine vorba de sănătate. În general, nu le acordăm atenție decât atunci când ne dor sau amorțesc din cauza problemelor circulatorii.

Însă uităm că există numeroase terminații nervoase în tălpi care sunt conectate cu organele vitale din corp.

Aceste puncte de legătură poartă denumirea de meridiane și corespund punctelor reflexogene folosite în acupunctură. Au o încărcătură electrică foarte mare, iar atunci când sunt stimulate, permit accesul către întregul corp.

Bucățile de ceapă se aplică pe tălpi

Astfel, dacă îți pui ceapă tăiată pe tălpi, transferi toate proprietățile lor benefice (detoxifiante, antiseptice, etc.) către organele interne, îmbunătățind funcțiile acestora.

Beneficiile dormitului cu ceapă pe tălpi

Să vedem care sunt avantajele acestui remediu:

1. Combate infecțiile

Ceapa este un antibiotic natural. Dacă o ții pe tălpi, acest beneficiu este „transportat” către oricare parte a corpului în care este localizată o infecție.

Desigur, acest remediu nu poate înlocui antibioticele prescrise de către medic. Însă acesta mărește eficiența tratamentului și accelerează vindecarea.

2. Stimulează eliminarea toxinelor

Toxinele sunt reziduuri din sânge care ne afectează sănătatea atunci când se acumulează în cantități mari. Acidul fosforic din ceapă funcționează ca un magnet pentru substanțele toxice, stimulând eliminarea acestora din organism.

Aplicarea regulată a acestui tratament îți îmbunătățește starea de sănătate pe termen lung.

3. Îți hidratează organismul

Știai că o ceapă este compusă din 90% apă? Energia electrică din meridiane distribuie apa necesară organismului, iar hidratarea atinge un nivel optim.

Tratamentul cu ceapă are numeroase beneficii

Prin urmare, le recomandăm să doarmă cu ceapă în șosete persoanelor care nu reușesc să bea suficientă apă pe parcursul zilei, fie pentru că nu au acest obicei, fie pentru că programul nu le permite.

4. Îți întărește sistemul imunitar

Ceapa este o sursă bogată de vitamina E și C, două elemente esențiale pentru o imunitate puternică. În plus, aceste vitamine sunt și antioxidanți excelenți, ceea ce înseamnă că încetinesc procesul de îmbătrânire a celulelor.

Astfel, obții un tratament anti-îmbătrânire fără să apelezi la chimicale și la intervenții chirurgicale.

Cum să aplici tratamentul cu ceapă tăiată

Poți folosi ceapă roșie sau albă pentru acest tratament
  • Cele mai bune sortimente de ceapă pentru acest tratament sunt ceapa albă și ceapa roșie. Alege orice variantă dorești.
  • Taie ceapa în felii și pune-le pe scobitura tălpii, întrucât aici sunt localizate punctele care trebuie stimulate.
  • Încalță-te cu o pereche de șosete pentru a le menține fixate și culcă-te liniștit/ă!

Așa cum am menționat mai sus, cel mai mare dezavantaj al acestui remediu este mirosul care rămâne imprimat în piele. Pentru a-l elimina, îți recomandăm să-ți freci picioarele cu un obiect din oțet inoxidabil. 

Deși pare greu de crezut, aceasta este o metodă eficientă de a îndepărta acest miros neplăcut.

Dacă mirosul se resimte și în cameră, prepară o infuzie de citrice și cuișoare. Pune acest lichid pe noptieră sau într-un raft, iar mirosul va dispărea.

Există în comerț diverse odorizante de cameră care te pot ajuta în acest scop, însă varianta naturală prezentată mai sus este mai durabilă.

Remediul cu ceapă este foarte eficient. Poți să îl aplici o dată pe săptămână pentru a-ți recăpăta energia după o săptămână grea și obositoare. Însă îți recomandăm să îl folosești în fiecare noapte.

Acesta nu are efecte secundare. Doar beneficii.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.