Durerile articulațiilor – remediu cu sare și ulei - Doza de Sănătate
 

Durerile articulațiilor – remediu cu sare și ulei

Remediile naturiste, cum ar fi următorul tratament cu sare și ulei, sunt foarte eficiente și au un efect de durată. Cel mai mare avantaj al lor este faptul că nu afectează negativ organismul.
Durerile articulațiilor – remediu cu sare și ulei
Carlos Fabián Avila

Verificat și aprobat de medicul Carlos Fabián Avila.

Ultima actualizare: 22 decembrie, 2022

Durerile articulațiilor afectează din ce în ce mai multe persoane. Principalele cauze ale acestui fenomen sunt faptul că nu avem suficient timp pentru a face mișcare și creșterea speranței de viață. Trăim mai mult, iar mușchii și oasele noastre sunt mai solicitate decât înainte. Drept consecință, ele se uzează.

Majoritatea persoanelor apelează la medicamente pe bază de chimicale (ibuprofen, acetaminofen) pentru a ameliora durerile articulare. Însă aceste medicamente sunt nocive pentru stomac și ficat, cel de-al doilea organ putând fi afectat inclusiv de produsele destinate protejării primului.

Vestea bună este că natura ne-a oferit resursele necesare pentru a trata durerile articulațiilor, fără a afecta negativ celelalte organe. În articolul de azi vrem să îți prezentăm un remediu puternic pe bază de sare și ulei, care te poate ajuta să combați osteoporoza și alte probleme osoase și musculare.

Următorul remediu este foarte accesibil și ușor de preparat. Nu trebuie decât să îl ții într-un recipient de sticlă și să îți rezervi câteva minute pentru a-l aplica.

Proprietățile incredibile ale uleiului de măsline

Uleiul de măsline este bogat în polifenoli, substanțe ce acționează asemenea antioxidanților. Când acest lichid auriu pătrunde în organism, îmbătrânirea celulară este încetinită. Astfel, durerile articulațiilor apar mai greu.

Acest produs conține și oleocantal, un compus care previne activarea enzimelor ce provoacă inflamații. Trei linguri de ulei de măsline reprezintă echivalentul a o zecime de medicamente antiinflamatoare.

De asemenea, acizii grași mononesaturați din componența uleiului de măsline reglează nivelul de stres, oferind protecție inimii. Nu uita, o circulație sanguină adecvată este esențială pentru a menține sănătatea tuturor organelor, sângele transportând nutrienți către diferitele regiuni ale organismului.

Proprietățile incredibile ale sării de mare

Pentru a prepara următorul remediu pe bază de ulei și sare ce combate durerile articulare, te sfătuim să optezi pentru sare de mare. Acest tip de sare oferă niște beneficii cu adevărat incredibile.

În primul rând, sarea de mare conține un nivel ridicat de magneziu, putând fortifica țesuturile. Acest produs previne descompunerea țesuturilor, indiferent dacă ea este provocată de timp sau boli.

Mai mult, mineralele din componența sării sunt foarte benefice pentru sistemul imunitar. Cu ajutorul lor, oasele și mușchii se vor vindeca mai repede. Așadar, impactul anumitor acțiuni solicitante (mersul pe jos, plimbările lungi cu mașina, statul jos sau în picioare pentru mai multe ore) va fi mai scăzut.

Nu în ultimul rând, sarea de mare îmbunătățește sănătatea sistemului circulator. Pe lângă faptul că reduce tensiunea arterială, aceasta poate elimina excesul de sodiu din sânge.

Cum se prepară acest tratament cu sare și ulei pentru a combate durerile articulațiilor?

Sarea de mare te ajută să combați durerile articulare

Ingrediente

  • 1 cană (200 ml) de apă
  • 20 linguri (320 g) de ulei de măsline
  • 10 linguri (100 g) de sare de mare

Mod de preparare

  • Mai întâi, pune cele 20 de linguri de ulei de măsline și 10 linguri de sare de mare într-un recipient.
  • Amestecă ingredientele bine, apoi masează regiunile afectate cu remediul obținut pentru 3 minute.
  • La început, acest masaj scurt va fi suficient. Treptat, trebuie să îi crești durata.
  • Obiectivul tău este să ajungi la un masaj de 20 de minute. Dacă nu ai suficient timp, nu îți face griji. Încearcă totuși să îți rezervi cel puțin 10 minute pentru acest tratament.
Puțin ulei de măsline te ajută să tratezi durerile articulare

Aplică tratamentul de mai sus pentru o perioadă de 10 zile. Rezultatele obținute nu se vor lăsa așteptate și vor fi de durată. Vei putea din nou să te miști cu ușurință, iar durerea resimțită va fi redusă semnificativ.

Cu ajutorul acestui remediu tradițional, îți vei revitaliza celulele, îți vei îmbunătăți circulația sanguină și vei oferi susținere sistemului tău imunitar.

Unele persoane experimentează roșeață după ce se masează cu unguentul de mai sus și îl îndepărtează.

  • Ca să eviți această neplăcere, îndepărtează unguentul cu un prosop cald și umed.
  • Apoi, freacă regiunea vizată cu un prosop uscat cu pudră de talc.

Aceste măsuri simple previn roșeața, astfel încât să poți continua tratamentul fără nicio problemă.

Nu ezita să încerci acest tratament ca să scapi de durerile articulațiilor!

Tratamentul cu sare și ulei prezentat mai sus merită încercat. Nu este greu de preparat, se aplică ușor, iar rezultatele obținute nu te vor dezamăgi. Dacă nu obișnuiești să te încrezi în medicina naturistă, fă o excepție pentru acest remediu. Nu ai nimic de pierdut, ci doar de câștigat.

Spune-ne în secțiunea de comentarii dacă ești mulțumit de el!


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.