Exerciții de respirație pentru somn mai bun - Doza de Sănătate
 

Exerciții de respirație pentru somn mai bun

Tulburările de somn afectează în mod direct calitatea vieții oamenilor. Există multe tehnici și mecanisme pentru a le face față. În acest articol, descoperă cele mai bune exerciții de respirație pentru a-ți îmbunătăți somnul!
Exerciții de respirație pentru somn mai bun

Ultima actualizare: 09 august, 2022

În mod tradițional, oamenii numără oi ca să adoarmă. Dar avem o opțiune mai bună: exerciții de respirație pentru somn mai bun. În acest fel, vei menține o igienă bună a somnului și vei evita insomnia, cea mai frecventă tulburare nocturnă.

Igiena somnului

Femeie care nu poate să doarmă
Păstrarea ceasurilor cu alarmă și a dispozitivelor electronice la distanță te va ajuta să adormi.

Dinamica lumii de astăzi, plină de stres și dispozitive tehnologice, crește masiv prevalența anxietății și a depresiei. Acest lucru poate duce la insomnie. În mod similar, intoxicația alcoolică sau excesul de cofeină sunt dăunătoare.

Odihna insuficientă afectează foarte mult sănătatea. Scade performanța, crește oboseala și duce la simptome care pot declanșa afecțiuni grave. Astfel de afecțiuni includ leziuni ale sistemului imunitar, leziuni endocrine, disfuncții sexuale, iritabilitate, pierderea concentrării sau pierderea memoriei.

Din fericire, este posibil să contracarăm aceste simptome. Tot ce trebuie să faci este să înveți o serie de exerciții de respirație pentru a-ți îmbunătăți somnul.

Oprește televizorul și telefonul

Înainte de a începe, este esențial să verifici condițiile dormitorului tău. Trebuie să fie întunecat, ordonat și liniștit. Plasează ceasul deșteptător în afara câmpului vizual, deoarece poate crește anxietatea și obsesia de a adormi.

Este esențial să oprești televizorul, telefonul mobil și lumina. Acest lucru îți va ajuta corpul să se pregătească pentru odihnă. Dormitul cu aerul condiționat pornit este, de asemenea, nesănătos.

O recomandare importantă este să eviți consumul de lichide înainte de culcare, deoarece trezirea pentru a merge la baie îți întrerupe somnul. Nu lua cu tine în pat lucrurile în așteptare sau listele de sarcini.

Trezirea odată cu lumina soarelui îți resetează ceasul biologic. Dacă este posibil, expune-te la soarele dimineții timp de o oră. Acest lucru este ideal pentru persoanele care au probleme de somn.

Exerciții de respirație pentru somn mai bun

 

Exerciții de respirație pentru somn odihnitor
Respirația favorizează calmul, te oxigenează și te pregătește pentru un somn odihnitor.

Anumite exerciții te vor ajuta să contracarezi stresul pe care îl provoacă activitatea zilnică. Este o chestiune de câteva minute pentru a respira, a te relaxa și a-ți oxigena corpul și creierul.

Respirație diafragmatică

Specialiștii în exerciții de respirație recomandă cel mai des respirația diafragmatică. Aceasta îmbunătățește metabolismul și atenția și canalizează stresul. De asemenea, oferă beneficii pentru sistemul imunitar, digestie, sex și reproducere. În plus, întărește mușchii abdominali.

Ființele umane sunt obișnuite să respire cu partea superioară a plămânilor. Dar respirația diafragmatică le permite oamenilor să-și cunoască corpul și să fie mai conștienți de momentul actual. De asemenea, sporește relaxarea.

Poți face exercițiul recomandat pentru a stimula respirația diafragmatică culcat sau în poziție verticală. Pune o mână pe piept și cealaltă pe stomac, inspiră pe nas și expiră pe gură. Este important ca stomacul să se umfle și pieptul să rămână imobil.

Acest tip de respirație este, de asemenea, o modalitate excelentă de a combate stresul legat de muncă. Trei respirații diafragmatice sau abdominale, care îți relaxează umerii, gâtul și fruntea, vor fi suficiente pentru a te face să te simți mai bine. Creierul va funcționa într-un mod mai relaxat, iar productivitatea va crește.

Respirație focalizată

Femeie care stă întinsă pe saltea
Trebuie să te concentrezi asupra aerului care intră și iese din plămâni pentru a obține o stare de relaxare.

Întins pe spate și cu atenția concentrată asupra respirației, inspiră profund pe nas. Ține aerul trei secunde și expiră pe gură. Repetă exercițiul de opt ori, odihnindu-te cinci minute între serii.

Respirație pătrată

Aceasta constă în respirația pe nas în timp ce numeri până la patru. Ține aerul timp de patru secunde și expiră încă patru secunde. Numără din nou până la patru, ținându-ți respirația și repetă de opt ori.

Respirație 4-7-8

Fată ce practică exerciții de respirație pentru somn mai bun
Numărarea respirațiilor îți va distrage atenția de la problemele externe.

Deschide gura și expiră tot aerul. Apoi, închide gura și inspiră pe nas în timp ce numeri până la patru. Ține aerul până când numeri până la șapte. Deschide gura și numără până la opt în timp ce expiri pe gură încet, dar cu un sunet șuierător. Repetă această tehnică de respirație de patru ori.

Respirație alternativă pe nări

În primul rând, încrucișează picioarele și așază mâna stângă pe genunchi. Elimină complet aerul din plămâni și abdomen. Cu degetul mare drept, închide nara dreaptă și inspiră prin stânga. Ulterior, deschide nara dreaptă și expiră prin ea. Fă acest lucru timp de cinci minute și termină expirând prin nara stângă.

Pentru a controla atacurile de panică

Exercițiul ideal pentru a contracara atacurile de panică constă în inhalarea timp de șase secunde și expirarea aerului pentru încă șase secunde pe parcursul unui minut. Apoi, ține aerul timp de 10 secunde și începe din nou ciclul până când atacul de panică dispare.

Dacă înveți aceste exerciții de respirație pentru somn mai bun, insomnia ta va dispărea treptat. Astfel, te vei bucura de un somn odihnitor. Vei avea o calitate mai ridicată a vieții.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.