Exerciții pentru vene varicoase - Doza de Sănătate
 

Exerciții pentru vene varicoase

Exercițiile următoare sunt un ajutor semnificativ pentru a preveni apariția inesteticelor vene varicoase, cât și pentru a scăpa de ele.
Exerciții pentru vene varicoase
Karla Henríquez

Verificat și aprobat de doctorul Karla Henríquez.

Ultima actualizare: 22 decembrie, 2022

Problema apariției de vene varicoase este una dintre cele mai cunoscute afecțiuni ale circulației sângelui, pentru aceasta sunt însă exerciții de prevenire și tratare.

Este răspândită în special la femei, însă poate apărea și la bărbați. În general, inesteticele vene varicoase sunt cauzate de dilatații ale unor vene, dilatații care fac imposibilă circulația corectă a sângelui.

În cazul în care aceste vene varicoase nu sunt tratate în mod corespunzător, această afecțiune poate deveni o problemă gravă de sănătate. În următorul articol îți vom prezenta câteva exerciții pentru a preveni apariția de vene varicoase, dar și pentru a scăpa de acestea.

Aceste exerciții sunt un ajutor semnificativ atât pentru a preveni apariția acestor vene varicoase, cât și pentru a scăpa de ele, în cazul în care au apărut deja (sau ai varice). Aceste exerciții pot lua locul unei persoane care te îngrijește și găsește soluția problemei tale. Sunt foarte simple, iar multe dintre ele pot fi încercate acasă.

Mersul pe jos

Cel mai des întâlnit factor care cauzează apariția venelor varicoase este viața sedentară. Statul mult pe scaun sau lipsa mișcării pot cauza probleme circulatorii, iar în timp, oferă o situație favorabilă formării venelor varicoase. Așadar, îți recomandăm una dintre cele mai folositoare și simple activități pentru a-ți menține picioarele active.

Mers pe jos contra venelor varicoase

Mersul pe jos, bineînțeles, este o idee excelentă. Mersul pe jos în fiecare zi timp de 30 de minute ajută enorm ca sângele să circule în mod corect și scade posibilitatea de a avea vene varicoase. De asemenea, acesta este un exercițiu extraordinar pentru a te menține în formă și pentru a-ți controla și scădea greutatea. De aceea sunt recomandate plimbările în parc sau în drum spre cumpărături.

Stretching-ul previne apariția de vene varicoase

Imitarea mersului pe jos

O altă modalitate la îndemână și ușoară pentru a face mișcare este stretching-ul. Pentru a face acest exercițiu ai nevoie doar de un scaun.

Așează-te pe scaun, sprijină cu fermitate călcâiele pe podea și ridică vârfurile picioarelor, apoi coboară-le și ridică-le din nou. Ceea ce face acest exercițiu este imitarea mișcării pe care o face piciorul în timpul mersului. Repetă această mișcare de 20 de ori pe fiecare picior.

Imitarea mersului pe bicicletă

Mersul pe bicicletă sau imitarea acestei mișcări este o opțiune grozavă. Este evident că acest exercițiu se poate face fie pe bicicletă de cameră sau normală, fie stând pe spate cu picioarele în sus. În primul exemplu ai posibilitatea de a face o plimbare sau să faci unele sesiuni mai complexe.

Încearcă spinning-ul,  un exercițiu cardio foarte puternic, care se realizează cu ajutorul unei biciclete statice. Dacă dorești să practici acest exercițiu acasă, trebuie să te așezi pe spate și să ridici picioarele la 45º . Acum imită mișcarea de pedalare.

Mersul pe bicicletă combate apariția venelor varicoase

Mișcările circulare pentru vene varicoase

Mișcările circulare sunt un ajutor imens în combaterea acelor vene varicoase.  Pentru a face aceste mișcări trebuie să te așezi pe spate și să ridici unul dintre picioare într-un unghi de aproximativ 45º. Din această poziție începe să efectuezi mișcări circulare în sensul acelor de ceas. După 20-25 de repetări, schimbă piciorul și exersează aceeași mișcare.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.