Venele varicoase - 3 uleiuri esențiale pentru tratament - Doza de Sănătate
 

Venele varicoase - 3 uleiuri esențiale pentru tratament

Venele varicoase, pe lângă că sunt inestetice, reprezintă și o problemă gravă de sănătate, ce produce foarte mult disconfort în viața de zi cu zi.
Venele varicoase - 3 uleiuri esențiale pentru tratament
Carlos Fabián Avila

Scris și verificat de medicul Carlos Fabián Avila.

Ultima actualizare: 12 noiembrie, 2018

Venele varicoase, sau în pânză de păianjen – există ceva mai neplăcut atunci când vine vorba de aspectul picioarelor? Pe lângă faptul că sunt inestetice, acestea reprezintă și o problemă gravă de sănătate, ce produce foarte mult disconfort în viața de zi cu zi. Deseori este necesară o intervenție chirurgicală pentru a îmbunătăți circulația la nivelul picioarelor și a preveni tromboza venoasă sau formarea cheagurilor de sânge. Cu toate acestea, dacă în cazul tău problema nu este atât de vizibilă și nu suferi decât de varice dureroase pe suprafața picioarelor, următoarele uleiuri esențiale îți pot fi de mare ajutor.

1. Ulei esențial de chiparos

Uleiul de chiparos este benefic pentru venele varicoase

Uleiul esențial de chiparos se găsește în orice magazin naturist. Nu este scump și are numeroase utilizări, fiind benefic mai ales pentru piele, în vederea dezinfectării și îmbunătățirii circulației. Îți explicăm mai jos cum te poate ajuta în privința venelor varicoase.

 • Îmbunătățește drenajul limfatic. Este considerat a fi cel mai bun ulei esențial pentru tratarea varicelor.
 • Îmbunătățește circulația sanguină.
 • Este un antiseptic eficient recomandat pentru ameliorarea durerilor provocate de artrita reumatoidă și a edemelor.
 • Reduce senzația de presiune și greutate la nivelul picioarelor.
 • Este util și în cazul în care ai tenul gras, întrucât tratează acneea și orice altă inflamație sau infecție cutanată. 

Te-ar putea interesa și:

8 uleiuri pentru combaterea celulitei

Tratament cu ulei esențial de chiparos pentru venele varicoase

 • Aplică 5 picături de ulei esențial de chiparos pe o compresă rece (poți, de exemplu, să pui o cârpă umedă în frigider și să o ții timp de 10 minute).
 • Îndepărtează apoi compresa și masează-ți ușor picioarele pentru a îmbunătăți circulația. Acordă cel puțin 10 minute fiecărui picior, apoi lasă uleiul să se usuce pe piele. După o oră, fă un duș. Vei vedea cât este de relaxant.

2. Uleiuri esențiale de mentă și rozmarin

Uleiul esențial de mentă tratează venele varicoase

Combinația minunată dintre aceste două uleiuri este extrem de eficientă în ameliorarea durerilor, mai ales în zilele în care ajungi acasă obosită și cu picioarele umflate. Uleiurile esențiale de mentă și rozmarin sunt ușor de găsit și, așa cum am spus deja, extrem de utile. Iată la ce ne referim:

 • Atât uleiul esențial de mentă, cât și cel de rozmarin ajută la relaxarea musculaturii și stimulează circulația sanguină.
 • Sunt revigorante și reduc inflamațiile.
 • Au proprietăți extraordinare ce ameliorează crampele ce însoțesc adesea venele varicoase.
 • Au un efect analgezic, ameliorând imediat durerile care te supără.

Te-ar putea interesa și:

Cum se prepară ulei de mentă acasă

Tratament pentru venele varicoase cu uleiuri esențiale de mentă și rozmarin

 • Pregătește o compresă rece la fel ca în cazul tratamentului anterior. Nu trebuie decât să pui o cârpă umedă în frigider și să o lași acolo timp de 10 minute. Adaugă apoi câte trei picături de ulei esențial de rozmarin și de mentă.
 • Masează-ți picioarele pentru a stimula circulația sanguină și a reduce presiunea cauzată de varice, dar și crampele care însoțesc uneori această afecțiune. La final, încearcă să-ți odihnești picioarele timp de 20 de minute, apoi fă un duș relaxant și încheie prin a lăsa să curgă un  jet de apă rece peste picioare.

3. Uleiuri esențiale de lămâie și gălbenele

Uleiul esențial de lămâie tratează venele varicoase

Cunoști deja beneficiile acestor două uleiuri pentru piele? Dacă nu le-ai încercat încă, află cum îți pot fi de ajutor:

 • Uleiul esențial de gălbenele este ideal pentru tratarea problemelor pielii: edeme, infecții, acnee, eczeme, psoriazis.
 • Combinația dintre aceste două uleiuri esențiale reduce inflamațiile, ameliorează durerile și stimulează drenajul limfatic.
 • Ambele uleiuri au un efect revigorant pe care îl simți imediat.
 • Sunt doi antioxidanți foarte puternici, conținând o cantitate considerabilă de vitamina E ce îți face pielea moale și fină.

Tratament pentru venele varicoase cu uleiuri esențiale de lămâie și gălbenele

 • De această dată nu ai nevoie de o compresă rece. Uleiul esențial de gălbenele și cel de lămâie pot fi aplicate direct pe piele. Toarnă în palme câte trei picături din fiecare și masează-ți picioarele.
 • Vei simți imediat efectul revigorant, dar și mirosul plăcut. Combinația dintre aceste două uleiuri esențiale reprezintă un remediu rapid și eficient nu numai pentru venele varicoase, dar și pentru inflamațiile și edemele cutanate. Dacă le utilizezi zilnic, vei observa cu siguranță beneficiile oferite.

Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.