7 flori asemănătoare trandafirilor pentru grădină
 

7 flori asemănătoare trandafirilor pentru grădină

Descoperiți care sunt cele 7 flori care seamănă foarte mult cu trandafirii și care au farmecul lor aparte! Acestea adaugă culori, forme și arome grădinii.
7 flori asemănătoare trandafirilor pentru grădină

Ultima actualizare: 07 martie, 2023

Deși trandafirii sunt frumoși, există o serie de flori asemănătoare trandafirilor care au farmecul lor aparte. În acest articol, le veți descoperi pe cele mai frumoase. Astfel, veți putea să vă diversificați grădina și să o faceți să fie plină de culoare.

7 flori asemănătoare trandafirilor pentru grădină

Trandafirii sunt flori minunate, romantice și elegante. Farmecul lor constă în formă, miros și varietatea culorilor. Cunoscuți și sub numele de regii florilor, ei aparțin genului Rosa. Există circa 30.000 de soiuri. Cu toate acestea, există și flori asemănătoare trandafirilor, cu o frumusețe aparte.

1. Bujori

Flori asemănătoare trandafirilor
Florile de bujori sunt foarte asemănătoare cu trandafirii, dar sunt mult mai scumpe.

Bujorii sunt una dintre florile asemănătoare trandafirilor. Sunt frumoși și au un cost ridicat, deci denotă lux și eleganță. Se folosesc în buchetele de mireasă și în ceremonii cu totul speciale.

Dacă intenționați să vă căsătoriți sau să organizați o petrecere elegantă, îi puteți cultiva în grădină. Desigur, nu sunt plante pentru începători, deoarece necesită multă îngrijire.

Bujorii sunt sensibili la lumină, dar au nevoie de ea pentru o creștere optimă. De asemenea, necesită udare constantă și atenție pentru a evita inundarea solului, menținând substratul umed.

Sezonul de înflorire este toamna.

2. Camelii

Cameliile (în fotografia de copertă) sunt foarte frumoase și seamănă cu trandafirii. Florile sălbatice Camellia japonica au doar cinci petale, în timp ce speciile hibride au mult mai multe.

Pentru a le crește acasă, trebuie să le asigurați o zonă cu semiumbră. Substratul trebuie să fie acid, așa că trebuie să controlați foarte bine nivelul pH-ului. În faza de creștere, folosiți îngrășământ bogat în fosfor, potasiu și magneziu. Apa de irigare trebuie să fie minerală sau de ploaie.

3. Gardenii

Gardeniile sunt flori foarte frumoase de culoare albă sau galbenă. Sunt atât de asemănătoare cu trandafirii, încât emană o aromă dulce care poate deruta pe oricine.

Cultivarea lor necesită angajament, mai ales în ceea ce privește irigarea. Este necesar să le asigurați o zonă de creștere cu temperaturi cuprinse între 20 și 23 de grade Celsius. Apa nu trebuie să atingă niciodată florile.

4. Trandafiri japonezi

Trandafiri japonezi
Trandafirul japonez sau lisianthus are o mare varietate de culori.

Trandafirul japonez sau lisianthus este foarte asemănător cu trandafirii și garoafele obișnuite. Folosirea lui este foarte frecventă în aranjamentele florale.

Atunci când vi se oferă un aranjament floral din trandafiri japonezi, puneți-l în apă. Pentru o vreme, mugurii vor continua să crească. În ceea ce privește cultivarea, se poate face prin semințe și butași, a doua variantă fiind cea mai simplă. Udarea se face de două ori pe săptămână.

Florile trebuie ferite de lumina directă a soarelui, pentru că aceasta le arde.

5. Piciorul cocoșului

Aceste flori sunt asemănătoare trandafirilor și pot crește în grădină sau în ghivece. Ele au culori precum alb, galben, portocaliu, roz, roșu și violet.

Mulți se dedică hibridizării bulbilor, realizând combinații inedite. În ceea ce privește îngrijirea, aceste flori au nevoie de o cantitate mare de apă, fără a inunda substratul.

6. Impatiens

Flori Impatiens
Impatiens sunt flori care seamănă foarte mult cu trandafirii.

Impatiens au flori foarte asemănătoare cu trandafirii. Înfloresc în nuanțe de alb, violet, roz și portocaliu. Pot fi semănate direct în pământ sau în ghivece. Aceste flori nu supraviețuiesc înghețului.

Dacă le țineți în ghivece, iarna le puteți pune în casă.

7. Lalele duble

Ultimele flori asemănătoare trandafirilor sunt lalelele duble. Acestea au două rânduri de petale. Cultivarea lor este oarecum complexă, deoarece necesită nutrienți specifici și un sol foarte fertil și bine drenat. Tolerează bine frigul și au nevoie de multă lumină solară.

Trandafirii și florile asemănătoare trandafirilor pot coexista

Nu trebuie să alegeți o singură variantă. Combinați trandafirii tradiționali cu aceste flori similare. Veți obține o gamă largă de culori care vă vor încânta privirea. Consultați-vă cu un specialist pentru a alcătui un calendar adecvat de plantare. Puteți avea flori pe tot parcursul anului!


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • Chung, M. Y., Epperson, B. K., & Gi Chung, M. (2003). Genetic structure of age classes in Camellia japonica (Theaceae). Evolution57(1), 62-73.
  • Zaccai, M., & Edri, N. (2002). Floral transition in lisianthus (Eustoma grandiflorum). Scientia horticulturae95(4), 333-340.

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.