8 flori de primăvară pentru o grădină plină de culoare
 

8 flori de primăvară pentru o grădină plină de culoare

Aflați ce bulbi sunt cei mai potriviți pentru a avea flori colorate în grădină toată primăvara!
8 flori de primăvară pentru o grădină plină de culoare

Ultima actualizare: 12 noiembrie, 2023

Odată cu sosirea primăverii, bulbii încep să înflorească, umplând orice grădină cu multă culoare și vitalitate. Dacă nu v-ați apucat încă de plantat, nu vă faceți griji. Puteți alege 8 flori de primăvară pentru o grădină plină de culoare!

Pe lângă farmecul lor natural, aceste flori atrag atenția tuturor. Contrar a ceea ce pare, ele necesită îngrijire elementară pentru a înflori. Rezultatul va fi fermecător.

8 flori de primăvară pentru o grădină plină de culoare

Există multe plante care înfloresc primăvara. Desigur, momentul potrivit pentru plantare este toamna, dar o puteți face și acum pentru a vă bucura de flori la sfârșitul primăverii.

1. Brândușa (Crocus sativus)

Brândușa pe lista de flori de primăvară
Brândușe înflorite

Brândușa este una dintre cele mai frumoase flori de primăvară. Înflorește foarte devreme. Din bulbul său se nasc flori cu șase petale în culori foarte variate: albastru, violet, galben, alb si portocaliu. Din această plantă se poate extrage sulful.

2. Stânjenelul sau Iris germanica

Stânjenel pe lista de flori de primăvară
Iris germanica

Iris germanica oferă multă culoare și eleganță. Această plantă poate atinge 50 centimetri înălțime și înflorește din primăvară până în vară. Florile sale sunt foarte frumoase. Au trei sepale curbate spre exterior, care pot avea o lungime de până la 12 centimetri.

Există diferite culori, inclusiv albastru, alb, roșu, galben și violet. Un punct cheie pentru o înflorire corectă și rapidă este plantarea bulbului într-o zonă cu lumină optimă.

3. Muscaris sau zambila struguraș

Zambile struguraș
Zambila struguraș înflorește primăvara.

Zambila struguraș are flori foarte diferite (au forma unui ciorchine de strugure). Sunt flori mici, care au sub 25 centimetri înălțime.

Cele mai bune flori au culoarea albastră, deși există și lila, galbene și albe. Bulbii trebuie să fie plantați la o adâncime de 12 centimetri, păstrând 8 centimetri între ei.

4. Laleaua

Lalele pe lista de flori de primăvară
Lalelele sunt ideale pentru plantarea de primăvară.

Laleaua nu poate lipsi din gradina. Este colorată, rezistentă și foarte elegantă.

Mulți oameni atribuie semnificații diferite lalelelor în funcție de nuanța lor. De exemplu, cele galbene reprezintă prietenie și bucurie, în timp ce cele roz sunt legate de tinerețe și maternitate.

Pentru ca lalelele să înflorească, plantați-le la o adâncime de 10 centimetri în soare direct. Păstrați substratul umed în anotimpurile uscate și tăiați florile decolorate.

5. Lăcrămioara

Flori de lăcrămioară
Lăcrămioara este o plantă toxică.

Lăcrămioara iese în evidență pe lista cu flori de primăvară deoarece are un parfum deosebit. Poate fi cultivată și în ghivece în interior.

Florile sale arată ca niște clopoței. Cu toate acestea, este considerată o plantă toxică, atât pentru copii, cât și pentru animalele de companie.

6. Anemona de iarnă

Anemone de iarnă
Eranthis hyemalis sau anemone de iarnă

Anemonele de iarnă înfloresc timpuriu. Au flori mici, solitare , de obicei galbene și în formă de cupă.

Anemonele sunt sensibile la căldură. Florile apar când temperatura ajunge la aproximativ 10 grade Celsius. Sunt iubite de polenizatori, precum albinele și fluturii.

7. Usturoiul ornamental

Usturoi ornamental pe lista de flori de primăvară
Usturoiul ornamentul poate fi cultivat cu succes în grădină.

Mulți oameni nu știu, dar usturoiul este considerat o plantă cu bulbi. De fapt, anumite specii sunt folosite în scop decorativ pentru că înfloresc frumos.

Florile usturoiului ornamental ies dintr-o tija înaltă și sunt grupate într-o sferă lila, roz sau mov . Cultivarea are loc în două moduri:

  1. Bulbi
  2. Semințe: Acestea germinează greu.

8. Laleaua imperială

Flori de lalea imperială
Fritillaria imperialis L.

Vom închide lista de flori de primăvară pentru grădină cu o adevărată bijuterie: laleaua imperială. Această plantă are flori care se remarcă prin culorile galben și portocaliu. Are o tijă cu frunze înalte în vârf și flori de dimensiuni medii, care cad ca niște clopoței. Cu cât bulbii sunt mai mari, cu atât vor înflori mai repede.

Ce flori de primăvară veți planta în gradină?

Aceste 8 becuri flori de primăvară sunt frumoase și elegante. În general, îngrijirea lor este simplă și nu necesită dedicare totală, fiind un mare avantaj dacă nu aveți mult timp la dispoziție.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.