Frosted lips: machiajul pentru buze folosit de Kylie Jenner
 

Frosted lips: machiajul pentru buze folosit de Kylie Jenner

Buzele lucioase, cunoscute și sub denumirea de frosted lips, se remarcă prin aspectul lor proaspăt si strălucitor. Cum puteți realiza acest machiaj?
Frosted lips: machiajul pentru buze folosit de Kylie Jenner

Ultima actualizare: 19 noiembrie, 2023

Cine a spus că tendințele în modă nu revin greșește foarte mult. În lumea frumuseții, totul este ciclic, iar predilecția pentru stilul de machiaj din anii ’90 este influențată în mare măsură de vedete. După ce am văzut sprâncene subțiri și farduri metalice pe rețelele de socializare, a venit timpul ca atenția să se îndrepte către buze. Kylie Jenner a adoptat tehnica de machiaj frosted lips.

În urmă cu doar câțiva ani, acest mod de a machia buzele ocupa primul loc pe lista lucrurilor interzice în materie de frumusețe. Cu toate acestea, odată cu apariția unor noi stiluri, precum machiajul nude, tehnica frosted lips a revenit pe scena fashionistelor.

Frosted lips: tehnica preferată a supermodelelor din anii ’90

Frosted lips se remarcă prin aspectul proaspăt și strălucitor. Acest efect se obține prin aplicarea de luciu de buze satinat sau perlat peste rujul cremos. Look-ul final variază în funcție de lumină și unghiul din care buzele sunt privite.

Această tehnică nu este una nouă. A apărut în anii ’60, când tinerele s-au inspirat din stilul de machiaj iconic al modelului britanic Twiggy. Modelul folosea tonuri nude, albe sau corai înghețat.

În anii ’90, acest tip de machiaj a atins apogeul datorită modelului american Pamela Anderson. Alte personaje influente care au adoptat stilul au fost Kate Moss și Naomi Campbell.

Ce nuanțe folosește tehnica frosted lips?

Culorile precum maroul strălucitor și roșul cărămiziu au fost populare atât în cadrul mișcării grunge, cât și printre modelele vremii. Rozul frosted a devenit nuanța preferată a divelor pop la începutul anilor 2000.

În prezent, Kylie Jenner este unul dintre principalii promotori ai buzelor lucioase. Prin intermediul rețelelor de socializare și al companiei sale de cosmetice, tânăra Kardashian promovează stilul frosted lips.

Când puteți aplica tehnica frosted lips?

Această tehnică este versatilă. Puteți purta buze lucioase seara în oraș, la o întâlnire romantică sau chiar în viața de zi cu zi. Cheia este încrederea în sine și atitudinea!

Luați notițe! Produsele de care aveți nevoie pentru frosted lips

Nu aveți nevoie de o trusă de machiaj profesională, ci de trei sau patru produse pe care cel mai probabil le aveți dea în geanta de cosmetice!

Produse necesare pentru a folosi tehnica frosted lips:

  1. Creion de buze în tonuri neutre: Optați pentru un creion în nuanțe de roz pal, nude sau maro strălucitor.
  2. Ruj cremos: Alegeți un ruj cremos care să se potrivească cu fardul de ochi: roz, bleu sau lavandă, în funcție de stilul personal.
  3. Luciu de buze transparent: Luciul foarte strălucitor este esențial în acest caz. Puteți improviza folosind un fard sidefat șampanie, alb, auriu sau roz

Obțineți buze lucioase în doar 4 pași cu tehnica frosted lips!

Pentru buze senzuale în stilul lui Kylie Jenner, trebuie doar să urmați acești pași:

1. Pregătire

Începeți prin a pregăti buzele. Îndepărtați pielea uscată exfoliindu-le ușor. Aplicați un balsam de buze hidratant.

2. Conturare

Conturul buzelor este cheia unui aspect impecabil. Folosiți un creion într-o nuanță similară cu rujul ales. Începeți prin a contura arcul lui Cupidon, apoi urmați conturul natural al buzelor. Evitați să aplicați prea multă presiune.

Dacă vreți să obțineți un aspect mai plin, precum Kylie, treceți ușor de linia naturală a buzelor, dar nu exagerați. Finalizați prin estomparea liniei pentru o tranziție perfectă spre rujul preferat.

3. Aplicarea rujului

Alegeți un ruj cremos în nuanțe luminoase si aplicați-l cu precizie. Puteți folosi o pensulă de buze pentru un aspect profesional și definit.

4. Aplicarea luciului de buze sau a fardului sidefat

Pentru a obține acel aspect 3D pe care îl adorați, aplicați luciul de buze sau fardul sidefat cu multă grijă. Dacă folosiți fard de pleoape, nu aplicați prea mult produs pentru a evita cocoloașele inestetice.

Gata! Ați aplicat cu succes tehnica frosted lips.

Îndrăzniți să folosiți această tehnică de machiaj?

Fără îndoială, tehnica pe care Kylie Jenner a popularizat-o a cucerit pe toată lumea grație versatilității sale. Nu vă fie teamă să experimentați o gamă largă de culori pentru a găsi nuanțele care se potrivesc cel mai bine stilului și nuanței pielii voastre.

Această tehnică de machiaj a buzelor, care a fost favorita supermodelelor în anii ’90 și ’00, este adusă din nou la viață de surorile Kardashian. Îndrăzniți să purtați frosted lips?


Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.