Ovăz și mere verzi – beneficiile acestui smoothie - Doza de Sănătate
 

Ovăz și mere verzi – beneficiile acestui smoothie

Combinația dintre fulgi de ovăz și mere verzi nu te ajută numai să-ți reglezi greutatea corporală, ci este o alegere excelentă pentru micul dejun pentru întreaga familie!
Ovăz și mere verzi – beneficiile acestui smoothie

Ultima actualizare: 20 noiembrie, 2018

Un smoothie din fulgi de ovăz și mere verzi – ai încercat vreodată această rețetă? Mulți doctori și nutriționiști recomandă această băutură simplă, benefică pentru sănătate și pentru scăderea în greutate. Astăzi îți vom prezenta toate proprietățile sale uimitoare.

Combinația dintre fulgi de ovăz și mere verzi nu te ajută numai să-ți reglezi greutatea corporală, ci este o alegere excelentă pentru micul dejun pentru întreaga familie! Nu vrei să ratezi această oportunitate, nu-i așa?

Multiplele beneficii ale combinației de ovăz cu mere verzi

Fulgi de ovăz

1. Reglează metabolismul

Ovăzul este un super-aliment, extrem de benefic pentru sănătate, dacă este consumat zilnic. Prin combinarea sa cu merele verzi, te bucuri de și mai multe avantaje. Vrei să știi care este cel mai important? Faptul că îți reglează metabolismul.

 • Combinația dintre fibrele din ovăz și pectina din merele verzi ajută la activarea metabolismului pentru detoxifierea organismului și arderea grăsimilor.
 • Având în vedere acest efect asupra metabolismului, nutriționiștii recomandă consumul unui smoothie din fulgi de ovăz și mere verzi în fiecare dimineață. Îți va oferi o senzație de sațietate și o doză considerabilă de fibre, accelerându-ți în același timp metabolismul.

2. Scade colesterolul

Nu sta pe gânduri – bea cu încredere acest smoothie! Dacă medicul ți-a spus că ai un nivel ridicat de colesterol (LDL), adaugă fulgi de ovăz și mere verzi în dieta ta. Așa cum știi deja, poți să scazi nivelul de colesterol rău prin alimentație, fără să fie nevoie să apelezi la medicamente. Deci, ține cont de următoarele lucruri:

 • Fibrele din fulgii de ovăz ajută organismul să absoarbă mai multe toxine și să elimine colesterolul rău din sânge.
 • Merele verzi funcționează în același fel. Datorită conținutului de pectină și de polifenoli, acestea elimină colesterolul rău și echilibrează nivelul de colesterol bun (HDL) din sânge. În acest fel poți preveni numeroase boli de inimă.
 • Combinația dintre merele verzi și ovăz ajută la reglarea tensiunii arteriale, datorită cantității scăzute de sodiu și a conținutului ridicat de potasiu.

3. Ajută la slăbit

Am tot spus de multe ori că fulgii de ovăz sunt buni pentru slăbit. Astăzi îți recomandăm o altă modalitate de a le amplifica proprietățile: combinându-i cu mere verzi! Iată ce beneficii îți oferă acest smoothie simplu și delicios:

 • Ține sub control nivelul de zahăr din sânge. Această combinație este ideală pentru bolnavii de diabet și, așa cum am menționat deja, reglează metabolismul.
 • Acest smoothie satisface poftele alimentare, fiind ideal pentru micul dejun. În acest fel vei renunța și la gustările dintre masa de dimineață și cea de prânz.
 • Fulgii de ovăz și merele verzi stimulează producția unei enzime numite lecitină. Ajută la detoxifierea organismului, elimină grăsimea și curăță arterele.
 • Acest smoothie este foarte benefic și pentru digestie. Datorită absorbției lente a acestor carbohidrați de către organism, te vor ajuta să te simți sătul pentru o perioadă mai lungă de timp, favorizând și producția de acizi gastrici care facilitează digerarea alimentelor și combat constipația. În fiecare zi corpul tău își va regla toate funcțiile, va combate retenția de apă și va arde grăsimile într-un mod mai eficient.

4. O sursă excelentă de vitamine

Acest smoothie preparat din fulgi de ovăz și mere verzi este un adevărat „cocktail de vitamine”, ideal pentru a-ți începe ziua. Nu este bun numai pentru tine, ci pentru toți membrii familiei, inclusiv copii și vârstnici. Vrei să știi ce altceva mai conține?

 • O doză mare de vitamine din complexul B, cum ar fi niacină, tiamină și riboflavină. Acestea ajută la refacerea țesuturilor din corp, cum ar fi cele musculare, transformă zahărul în energie pentru a-ți activa metabolismul și contribuie la sintetizarea proteinelor.
 • Acest smoothie oferă și o cantitate mare de aminoacizi esențiali, dar și numeroase minerale: magneziu, fier, fosfor, sodiu și calciu. Toate acestea sunt vitale pentru sănătatea organismului tău!

Cum se prepară acest smoothie din ovăz și mere verzi?

Smoothie din fulgi de ovăz și mere verzi

De ce ai nevoie?

 • 1 cană cu apă (200 ml)
 • 3 linguri de fulgi de ovăz (60 grame)
 • 1 măr verde
 • Câteva picături de zeamă de lămâie
 • 2 cuburi de gheață

Mod de preparare

 • Acest smoothie trebuie consumat dimineața la micul dejun. Are un gust delicios și oferă numeroase beneficii care te ajută să treci cu bine peste prima parte a zilei.

Te-ar putea interesa și:

Fulgi de ovăz pentru micul dejun

 • Înmoaie fulgii de ovăz peste noapte într-o cană cu apă. În acest fel vor fi gata de a fi consumați a doua zi de dimineață. Taie mărul verde în patru bucăți mari. Nu le curăța de coajă, întrucât aceasta conține numeroase fibre și nutrienți.
 • Adaugă în blender feliile de măr, fulgii de ovăz și apa în care i-ai înmuiat. Pasează toate ingredientele împreună cu cuburile de gheață până obții un lichid fin. Cu siguranță va fi pe placul tău și al întregii familii!

Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.