Laptele auriu – o băutură medicinală incredibilă - Doza de Sănătate
 

Laptele auriu – o băutură medicinală incredibilă

Printre altele, laptele auriu are abilitatea de a preveni căderea părului, mătreața și iritația scalpului.
Laptele auriu – o băutură medicinală incredibilă

Ultima actualizare: 12 decembrie, 2018

Principalul ingredient al laptelui auriu este curcuma (turmericul), un condiment celebru datorită numeroaselor sale proprietăți benefice. Rețeta pentru a prepara laptele auriu poate varia, dar pasta de curcuma trebuie să rămână ingredientul de bază.

Poți prepara laptele auriu fie cu lapte de vacă, fie cu lapte vegetal. Această băutură este foarte sănătoasă și oferă beneficii semnificative pentru bunăstarea organismului.

Care sunt beneficiile laptelui auriu?

Laptele auriu are ca ingredient de bază curcuma

Ingredientul activ al laptelui auriu este curcuma, care este bogată în nutrienți și oferă diverse proprietăți benefice. Curcuma conține curcumin, un polifenol care poate îndeplini peste 150 de funcții terapeutice.

De asemenea, curcuminul are proprietăți antioxidante, antiinflamatoare și anticancerigene. Efectele sale sunt asemănătoare celor ale cortizonului, dar acest polifenol nu produce niciun efect secundar nedorit.

Curcuma este și un antibiotic natural celebru, având abilitatea să prevină infecțiile, să îmbunătățească circulația sanguină și să stimuleze eliminarea mucusului. Cei care suferă constant de răceli, congestie nazală sau oboseală ar trebui să încerce să consume curcuma.

Laptele auriu poate lupta împotriva artritei și a osteoartritei, precum și a altor probleme de sănătate care provoacă dureri articulare sau musculare. Această băutură acționează ca un analgezic, ameliorând durerile de cap și alte simptome cauzate de stres.

Consumul de lapte auriu poate stopa dezvoltarea bolii Alzheimer. Mai mult, acesta poate preveni tulburările cognitive asociate cu înaintarea în vârstă.

Îți recomandăm să citești și:

Smoothie cu banane și curcuma care curăță ficatul

Alte beneficii importante ale laptelui auriu:

Laptele auriu este benefic pentru sistemul imunitar
 • Oferă beneficii antioxidante, antiseptice și analgezice.
 • Întărește sistemul imunitar și ajută la prevenirea bolilor.
 • Luptă în mod natural împotriva cancerului.
 • Ține sub control nivelul de colesterol și previne blocarea arterelor.
 • Este benefic pentru sănătatea sistemului digestiv.
 • Stimulează purificarea și detoxifierea ficatului.
 • Reglează metabolismul și stimulează pierderea în greutate.
 • Reduce tensiunea arterială.
 • Susține sănătatea cerebrală și memoria.
 • Remediază problemele cutanate.
 • Este util împotriva tulburărilor neurologice.
 • Reduce nivelul de trigliceride.

Următoarea rețetă îți pune la dispoziție și beneficiile piperului, care conține un ingredient activ numit piperină ce facilitează absorbția altor ingrediente active – inclusiv a curcuminului din componența turmericului.

Datorită faptului că este relaxant, revigorant și previne îmbătrânirea prematură, poți să consumi laptele auriu pentru a-ți menține frumusețea. Această băutură este recomandată pentru a susține sănătatea podoabei capilare deoarece previne căderea sa, luptă împotriva mătreții și ameliorează iritațiile scalpului.

Te sfătuim să consumi lapte auriu înainte de culcare pentru a avea un somn mai odihnitor.

Laptele auriu te ajută să ai un somn odihnitor

Cum se prepară laptele auriu?

Pentru a prepara laptele auriu, trebuie să urmezi doi pași de bază. La final, vei obține o băutură delicioasă și foarte sănătoasă.

Pasul 1: Prepară pasta de curcuma

Ingrediente

 • ¼ cană (30 g) de curcuma măcinată
 • ½ linguriță (2,5 g) de piper negru măcinat
 • ½ cană (125 ml) de apă filtrată

Instrucțiuni

Pune toate ingredientele într-o cratiță și încălzește-le ușor, amestecând bine. După ce ai obținut o pastă groasă, lasă preparatul să se răcească, toarnă-l într-un borcan și depozitează-l în frigider.

Pasul 2: Prepară laptele auriu

Ingrediente

 • 1 cană (250 ml) de lapte de migdale (poți utiliza și lapte de soia, de cocos sau – atât timp cât nu suferi de intoleranță la lactoză – de vacă)
 • 1 linguriță (5 ml) de ulei de cocos
 • ¼ linguriță (1,25 g) de pastă de curcuma
 • Miere

Instrucțiuni

Pune toate ingredientele într-o cratiță. Încălzește-le la foc mediu și amestecă constant până obții un amestec omogen. Ia amestecul de pe foc înainte să atingă punctul de fierbere. Când s-a răcit ușor, adaugă mierea (după gust) și servește băutura delicioasă obținută.

S-ar putea să te intereseze...
Remediu natural cu miere și curcuma
Doza de Sănătate
Citește pe Doza de Sănătate
Remediu natural cu miere și curcuma

Combinația de miere și curcuma este un remediu natural cu proprietăți antiinflamatoare și antibacteriene care întăresc sistemul imunitar.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


 • Harper, N., Saigal, H., & Orpin, S. (2016). The golden goddess of spices: A cure for Bowen disease? British Journal of Dermatology.
 • Jurenka, J. S. (2009). Anti-inflammatory properties of curcumin, a major constituent of Curcuma longa: A review of preclinical and clinical research. Alternative Medicine Review. https://doi.org/10.1002/ptr.4639
 • Kumar, K. S., & Bhowmik, D. (2010). Medicinal uses and health benefits of Honey: An overview. J Chem Pharm Res.

Conținutul acestei publicații are scop pur informativ. În niciun moment nu ar trebui să faciliteze sau să înlocuiască diagnosticele, tratamentele sau recomandările oferite de către un specialist. Consultă un specialist de încredere dacă ai îndoieli și cere acordul acestuia înainte de a începe orice procedură.