Machiajul picioarelor: ce este și cum se aplică
 

Machiajul picioarelor: ce este și cum se aplică

Pentru a scoate în evidență picioarele bronzate, nu este necesar să stați la soare sau să mergeți la solar. Există produse cosmetice care accelerează procesul fără a deteriora pielea.
Machiajul picioarelor: ce este și cum se aplică
Leonardo Biolatto

Verificat și aprobat de medicul Leonardo Biolatto.

Ultima actualizare: 22 decembrie, 2022

Purtarea de pantaloni scurți, fuste și rochii dezvăluie lipsa bronzului. De ce nu încercați machiajul picioarelor? Cu această alternativă, vă colorați pielea fără a apela la măsuri extreme, precum expunerea excesivă la soare sau ședințele costisitoare la solar.

Cosmeticele pentru colorarea picioarelor prezintă un risc mai mic decât cabinele pline de radiații sau autobronzantele din comerț. Sunt pigmenți care colorează pielea în nuanța dorită.

Prin machiaj, obțineți un aspect de bronz natural în cel mai scurt timp. Nu implică cheltuieli mari și oferă mai multe beneficii.

Ce este machiajul picioarelor și cum se aplică?

Machiajul picioarelor se bazează pe utilizarea unor substanțe care unifică tonul extremităților. Ascunde petele, varicele, cicatricile sau imperfecțiunile. Consistența și funcționalitatea sa sunt similare cu cele ale fondului de ten.

Acest tip de articol se vinde sub formă de stick sau cremă; astfel, se poate distribui într-un strat subțire care ascunde atât paloarea, cât și neregularitățile pielii.

Pentru a-l îndepărta, trebuie doar să vă spălați cu apă și săpun. Un alt punct în favoarea sa? Se găsește în farmacii sau în magazinele de produse cosmetice.

Folosirea acestui machiaj nu presupune multă muncă. Recomandarea principală estepregătiți pielea, astfel încât să accepte mai bine culoarea și să arate natural.

Machiajul picioarelor înainte de plajă

În continuare, vă arătăm o serie de pași pentru ca aspectul picioarelor să fie cel dorit.

1. Exfolierea

Revista Farmacia Profesională explică faptul că exfolierea este importantă pentru a scăpa pielea de impurități, pentru a-i conferi netezime și pentru a o face să arate mai tânără. Mulți oameni consideră că tenul este singura zonă pe care ar trebui să o exfolieze, dar picioarele, precum și restul corpului, necesită același tratament.

Nu aplicați niciodată machiaj fără exfoliere. Este pasul inițial, prin care eliminați celulele moarte. Exfoliați pielea cu o zi înainte sau în aceeași zi în care aplicați machiajul. Sunt benefici exfolianții naturali care conțin zahăr, fulgi de ovăz, cafea sau lămâie.

2. Curățarea și hidratarea

După exfoliere, faceți un duș și folosiți o cremă hidratantă, deoarece aceasta acționează ca primer , netezind pielea astfel încât culoarea să adere uniform.

Conform sugestiei Clinicii Mayo, atunci când pielea non-facială este foarte uscată, cel mai bine este să utilizați o cremă densă sau un ulei, chiar și unul pentru bebeluși. Formulele uleioase rezistă mai mult și previn evaporarea apei.

3. Aplicarea produsului

Cu pielea curată și hidratată, urmează aplicarea machiajului. Pentru a face acest lucru, folosiți mâinile sau un burete pentru a ajuta la distribuirea fină a cremei.

Dozați cantitatea de pigment, astfel încât să nu existe excese.

Încercați să estompați cât mai mult posibil produsului, pentru a evita diferențele de culoare. Este indicat ca bureții să fie mari, deoarece acoperă mai mult și reduc timpul de aplicare.

4. Detaliile fine

După 5 minute de lucru pe ambele picioare, machiajul va fi așezat. Dacă lipsește puțin în unele zone, adăugați produs până ajungeți la colorația preferată.

Machiajul picioarelor: avantaje

Fără îndoială, iese în evidență înlocuirea solarului. Acesta oferă acel aspect auriu pe care mulți și-l doresc, dar produce probleme de sănătate din cauza radiațiilor ultraviolete (UV).

Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente (FDA) numește solarul o amenințare. Instituția menționează că radiațiile UV, de la soare sau din surse artificiale, cresc riscul de cancer de piele. Melanomul, cea mai frecventă formă a bolii, este legat de arsurile solare severe.

Există și alte avantaje ale machiajului picioarelor:

  • Aspect natural: pigmentarea nu este exagerată, așa că nimeni nu va observa că purtați machiaj.
  • Mai puțin timp pentru bronzare: în câteva minute, aveți picioare bronzate.
  • Numeroase nuanțe: în funcție de marcă, găsiți diferite palete de culori pentru a selecta ceea ce vi se potrivește.
  • Lipsa petelor și rezistență: aceste produse cosmetice sunt rezistente la apă, așadar nu vă vor păta hainele și nu vor lăsa urme pe scaune.
  • Rezultate imediate: imediat ce crema sau stick-ul atinge pielea, are loc schimbarea culorii. Acest lucru nu se întâmplă la autobronzante.
Femeie la solar
Bronzarea la solar este periculoasă din cauza radiației UV. Machiajul este mult mai sigur.

Machiajul picioarelor: o alegere bună

Atunci când achiziționați produse pentru machiajul picioarelor, este esențial să țineți cont de aspecte precum calitatea. Cosmeticele trebuie să fie aprobate de dermatologi.

Verificați și culoarea, pentru ca aspectul să nu fie artificial. Dacă alegeți un stick, aplicarea este mai rapidă. Cu toate acestea, cremele aplicate cu buretele prezintă o acoperire mai bună.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.



Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.