Mama plânge de emoție când își lasă fiul la școală pentru prima dată
 

Mama plânge de emoție când își lasă fiul la școală pentru prima dată

Această mamă a simțit o emoție specială când și-a dus fiul la școală și nu a putut să nu plângă. Descoperiți povestea!
Mama plânge de emoție când își lasă fiul la școală pentru prima dată

Ultima actualizare: 08 mai, 2023

Începerea școlii este un moment plin de emoție pentru cei mici. Aceștia vor trăi experiențe noi, dar vor fi și triști pentru că vor fi despărțiți pentru câteva ore de rudele lor. În plus, este un moment special și pentru părinți. Aceștia sunt copleșiți de sentimente pe măsură ce își dau seama cât de repede trec anii. Mama plânge mereu de emoție când își lasă fiul la școală pentru prima dată!

Părinții simt o oarecare teamă atunci când se gândesc la noile interacțiuni și responsabilități ale copiilor lor. Așa s-a întâmplat și cu o mamă din Mexic când l-a văzut pe cel mic intrând pe poarta școlii. În acest articol, vă împărtășim toate detaliile acestei povești. Nu le ratați!

Mama plânge de emoție când își lasă fiul la școală pentru prima dată

Mersul la școală a fost amânat pentru mulți copii. Pandemia a făcut ca toate cursurile să se mute în mediul online. Cu toate acestea, situația a revenit la normal în multe țări. La fel se întâmplă și în Mexic. Așa că a sosit ziua când o mamă și-a dus fiul la școală pentru prima dată. S-au pregătit și au plecat la timp pentru a nu întârzia.

Au ajuns la ușa instituției la ora indicată. Unul dintre profesori le-a urat bun venit și l-a luat de mână pe băiețel pentru a-l duce în clasă. Copilul nu a fost afectat emoțional. Dimpotrivă, copilul a fost sigur și calm.

Cu toate acestea, mama a simțit o mulțime de emoții. În consecință, ea a zâmbit sincer, dar nu și-a putut reține lacrimile. Până de curând, își ținea copilul mereu în brațe. Acum, copilul devine independent.

Fără îndoială, acele lacrimi au reflectat mândria pe care o simțea. Toate mămicile sunt pline de sensibilitate când vine vorba de dezvoltarea micuților lor.

Mama plânge când își duce fiul la școală

 

Povestea a devenit virală

Când mama a început să plângă, Jahzeel Castro a înregistrat totul. Ea a dorit să imortalizeze acel moment pentru totdeauna. În plus, a cerut permisiunea și a distribuit videoclipul pe contul său TikTok. Acesta a fost urmărit de foarte mulți oameni. Clipul a fost distribuit masiv. În prezent, are peste 400.000 de aprecieri și în jur de 7 milioane de vizualizări.

În plus, a generat numeroase comentarii de încurajare. O femeie a declarat că se regăsește în acel clip. O altă mamă a spus că și ea a plâns când a trăit acel moment. O altă persoană a concluzionat că această tranziție este tristă și frumoasă în același timp.

Urmăriți videoclipul pentru a vedea reacția mamei.

 

Sfaturi pentru începerea școlii

Mersul la școală pentru prima dată generează bucurie, dar și o oarecare îngrijorare cu privire la schimbarea rutinei. Prin urmare, este esențial să acordați atenție câtorva recomandări care facilitează tranziția.

În primul rând, părinții trebuie să știe că trebuie să-i pună pe cei mici să studieze lucruri simple acasă chiar înainte de începerea școlii. Acest exercițiu îi pregătește pentru toate sarcinile pe care le vor avea de îndeplinit la școală.

În al doilea rând, înainte de începerea cursurilor, copilul trebuie să viziteze sala de clasă cu scopul de a se familiariza cu acel spațiu și de a nu se simți ciudat în prima zi de școală. Nu în ultimul rând, este important să cunoașteți învățătorul din timp pentru a dezvolta o relație de încredere și prietenie.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • Ministerio de Educación de Colombia. Desarrollo infantil y competencias en la primera infancia [Internet]. Colombia: Ministerio de Educación de Colombia; 2009. [citado 09 de septiembre de 2022].

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.