11 măsuri de igienă în sexul anal
 

11 măsuri de igienă în sexul anal

Pe lângă diferitele măsuri de igienă în sexul anal, lubrifierea este foarte importantă atunci când îl practici, deoarece aceasta favorizează penetrarea și previne fisurile.
11 măsuri de igienă în sexul anal
Isbelia Esther Farías López

Scris și verificat de filozoful Isbelia Esther Farías López.

Ultima actualizare: 17 ianuarie, 2023

Cei care doresc să-l practice, trebuie să cunoască foarte bine principalele măsuri de igienă în sexul anal pentru a evita neplăcerile și problemele de sănătate.

Implementarea măsurilor de precauție și de igienă nu va afecta performanța sau intensitatea momentului. Întâlnirea sexuală va fi satisfăcătoare și memorabilă.

Ce este sexul anal?

După cum sugerează și denumirea, sexul anal este cel care implică rectul sau anusul. Un astfel de contact implică degetul, penisul, o jucărie sexuală sau chiar gura. Sexul anal este relativ comun, deși nu este pe placul tuturor. Conform rezultatelor unei investigații efectuate pe studenți, 37,9% îl practică.

În plus, studiile indică faptul că sexul anal a devenit o practică obișnuită în rândul cuplurilor heterosexuale, în ciuda faptului că există tabuuri în acest sens.

Măsuri de igienă în sexul anal

Luând măsurile adecvate pentru a evita durerea, pentru a asigura o penetrare ușoară și relaxată și pentru a evita bolile, sexul anal poate fi plăcut pentru ambele părți.

1. Spală-ți anusul

Femeie care face duș

 

Indiferent de tipul de activitate anală, este important să acorzi timp pentru igienă. Astfel, vei evita accidentele sau infecțiile după sex .

Este important să folosești apă și săpun pentru partea externă a anusului. Unii specialiști recomandă utilizarea clismei pentru curățarea adecvată a rectului. De asemenea, poți încerca să-ți faci nevoile înainte de sex.

Cum se face o clismă?

  • Se introduce un volum de lichid în anus. După dilatarea colonului, are loc expulzarea materiilor fecale reținute.
  • Acesta este cel mai folosit tip de clismă la domiciliu. Dacă vrei, poți cumpăra o trusă de clismă din farmacie.

2. Spală-te pe mâini

Mâinile trebuie spălate des. Acestea transportă bacterii și virusuri. Pentru a practica sexul anal, este recomandat ca mâinile să fie dezinfectate. Prin urmare, folosește un gel dezinfectant pentru a-ți curăța mâinile înainte și după contactul sexual.

3. Dezinfectează jucăriile

Din aceleași motive menționate mai sus, dacă urmează să folosești jucării sexuale (cum ar fi vibratoarele), acestea trebuie să fie curate.

4. Folosește lubrifiant

Prezervative colorate

 

Spre deosebire de vagin, anusul nu se lubrifiază singur. Prin urmare, utilizarea lubrifiantului este necesară pentru a reduce riscul de durere sau ruptură în momentul penetrării. De asemenea, este important ca acest lubrifiant să fie pe bază de apă.

5. Folosește prezervativul

Anusul este o zonă la fel de sensibilă sau mai sensibilă decât vaginul. Există tendința de a apărea mici fisuri și răni, care pot favoriza răspândirea bolilor cu transmitere sexuală, cum ar fi HPV. Alege un prezervativ lubrifiat. Acest lucru este recomandat mai ales dacă urmează să faci sex cu cineva care nu este partenerul tău obișnuit.

6. Nu neglija excitarea

Este esențial ca persoana care decide să facă sex anal să-și cunoască bine corpul și să fie conștientă de semnele de avertizare. Durerea indică faptul că ar trebui să aștepți ca anusul să se adapteze la noua practică.

Durerea nu trebuie să fie prezentă: este vorba de a te bucura, nu de a suferi. Durerea poate indica riscul apariției unei fisuri. Nu neglija preludiul (degetele, masajele, sărutările și mângâierile). Dacă te relaxezi, mușchii din jurul anusului vor facilita penetrarea.

7. Nu face sex vaginal după sex anal

Sexul vaginal este interzis imediat după cel anal, pentru a evita transferul bacteriilor dintr-un mediu în altul, așa cum menționează un articol intitulat Introducere în infecțiile vaginale. În primul rând, penisul trebuie spălat bine cu apă și săpun. Apoi, folosește un alt prezervativ. Dacă faci sex vaginal neprotejat după sexul anal, te poți alege cu infecții grave.

8. Nu face sex oral după sex anal

Anusul este una dintre părțile corpului în care există multe bacterii. Prin urmare, nu este recomandat să faci sex oral (felație) după sexul anal. Poți să faci acest lucru înainte.

9. Protejează-te în caz de anilingus

Anilingusul (în engleză rimming sau rim job) presupune contactul dintre gură și anus. Popular, se numește și sărut negru.

În acest caz, este esențial să folosești o protecție bucală din latex pentru a crea o barieră între gură și anus. Unele studii au raportat cazuri de infecție cu streptococ.

Aceasta nu este o practică foarte recomandată, având în vedere contactul anus-gură. Consultă un medic pentru a descoperi toate măsurile de protecție.

10. Atenție la hemoroizi

Măsuri de igienă în sexul anal

 

Unii oameni au hemoroizi interni și nu știu asta. Aceștia se numesc hemoroizi de gradul 1. Colegiul American de Gastroenterologie susține că cel mai frecvent simptom este sângele roșu aprins pe hârtie igienică.

În timpul sexului anal, penisul sau jucăria anală poate freca sau lovi hemoroizii. Acest lucru poate provoca iritații, sângerare și durere.

În cazul în care ai hemoroizi externi, tăieturi mici, fisuri în rect sau alte patologii anale, evită sexul anal. Așteaptă până te recuperezi.

11. Epilează-te dacă dorești

Unii oameni susțin că sexul cu anusul epilat este mult mai plăcut. Totuși, acest lucru depinde de gusturi. Este mai mult o chestiune de estetică.

De ce este nevoie de măsuri de igienă în sexul anal?

După cum am văzut, există diverse riscuri legate de sexul anal, de la posibilitatea de a contracta o BTS (boală cu transmitere sexuală), până la rupturi sau infecții.

De asemenea, este posibil să existe fistule, prolaps, prurit, abcese, boala pilonidă, sindromul levator, etc. În acest caz, este nevoie de și mai multă grijă.

Desigur, nu înseamnă că nu ar trebui să faci sex anal. Este pur și simplu o altă sursă de plăcere. Trebuie doar să iei măsurile de igienă corespunzătoare.

Ai îndoieli cu privire la sexul anal?

În ciuda faptului că sexul anal este un subiect tabu în societatea actuală, există specialiști în domeniul sexualității care îți pot oferi informații exacte. Din acest motiv, dacă vrei să faci sex anal, consultă un profesionist care îți poate oferi toate sfaturile necesare.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.