7 poziții care facilitează practicarea sexului anal
 

7 poziții care facilitează practicarea sexului anal

Sexul anal poate fi plăcut atunci când sunt luate în considerare anumite practici, cum ar fi stimularea prealabilă și o bună igienă. Aflați care sunt cele mai bune poziții pentru sexul anal!
7 poziții care facilitează practicarea sexului anal
Isbelia Esther Farías López

Scris și verificat de filozoful Isbelia Esther Farías López.

Ultima actualizare: 21 decembrie, 2022

Sexul anal continuă să fie înconjurat de tot felul de prejudecăți și mituri. Mulți oameni îl consideră dureros, fără a ține cont de faptul că durerea nu este obligatorie. Există poziții care facilitează practicarea sexului anal.

Se estimeazăpână la 20% dintre cuplurile heterosexuale se angajează în sex anal în mod regulat. Nu este o practică rară, deși, există o lipsă generală de cunoștințe despre cum poate fi practicat pentru a aduce satisfacție ambelor părți. Pozițiile sexuale care facilitează practicarea sexului anal vor fi de mare ajutor.

Ce este sexul anal și cum trebuie practicat?

Sexul anal constă în introducerea penisului în anusul și rectul partenerului. Este o activitate care poate aduce multă plăcere dacă sunt luate în considerare anumite măsuri, precum:

 • igiena corespunzătoare
 • stimularea prealabilă
 • utilizarea lubrifianților corespunzători
 • utilizarea protecției
 • mișcările blânde

La fel ca în cazul oricărei activități sexuale, este esențial să folosiți protecție. În acest sens, o publicație a Serviciilor Naționale de Sănătate recomandă folosirea unui nou prezervativ dacă aveți de gând să faceți sex vaginal imediat după sexul anal. Acest lucru previne transferul bacteriilor din anus în vagin.

Este foarte important ca ambele părți să fie de acord atunci când fac sex anal. Multe femei se pot angaja în actul sexual sub presiune sau constrângere. Acest lucru a fost raportat și la bărbații care fac sex cu alți bărbați.

7 poziții care facilitează practicarea sexului anal

Dacă l-ați încercat și vi se pare prea dureros, luați în considerare aceste sfaturi și poziții pentru o experiență mai plăcută.

1. Lingurița

Cuplu care doarme îmbrățișat

Această poziție pentru sexul anal, pe lângă faptul că este foarte romantică, facilitează penetrarea. Pentru ca practica să fie mai plăcută, este important ca aceasta să fie însoțită de masturbare. Mușchii anali se relaxează și actul sexual nu provoacă durere.

Cum se pune în practică?

 • Partenerii trebuie să se întindă pe aceeași parte și cel care urmează să fie pătruns trebuie să stea cu spatele la celălalt.
 • Urmează masturbarea.
 • Când persoana se simte pregătită, penetrarea poate fi începută ușor.

2. Supusul

După cum indică și numele, persoana care este pătrunsă va avea responsabilitatea de a dirija ritmul actului, iar celălalt se va lăsa purtat de mișcările partenerului său.

Cum se pune în practică?

 • Bărbatul stă întins cu fața în sus pe pat.
 • Femeia se așază deasupra cu spatele la el și își pune mâinile pe picioarele partenerului pentru a controla ritmul de penetrare.
 • Bărbatul o va putea lua de șolduri pentru a-i ghida mișcările.

3. Pe scaun

Este una dintre cele mai bune poziții pentru a evita disconfortul la practicarea sexului anal. În această poziție, ochii nu se întâlnesc. Pentru un plus de pasiune, vă puteți lega la ochi.

Cum se pune în practică?

 • Partenerii vor sta așezați confortabil cu picioarele pe pământ.
 • Cine urmează să fie pătruns trebuie să stea deasupra partenerului său, întorcându-se cu spatele.
 • Cu picioarele așezate pe pământ, se va putea apleca puțin înainte pentru a iniția cu ușurință penetrarea.

4. Şurubul

Nu este o poziție comună pentru practicarea sexului anal. La început, poate fi dificil de executat. Cu toate acestea, poate genera o mare plăcere pentru amândoi, mai ales pentru că facilitează penetrarea.

Cum se pune în practică?

 • Persoana care va fi penetrată trebuie să se întindă în poziție fetală, cu fesele aproape de marginea patului. Pentru a facilita poziția, cel mai bine este să țină picioarele apropiate.
 • Partenerul va controla ritmul penetrării, care va fi delicat.

5. Floarea de lotus

Femeia stă deasupra bărbatului, în timp ce acesta rămâne așezat pe podea sau pe pat, cu picioarele încrucișate (ca în yoga) și palmele sprijinite pentru a promovează echilibrul. Trebuie să existe o lubrifiere bună și o erecție fermă.

6. Scoica

Este o poziție pe care nu toate cuplurile o folosesc, deoarece este necesară o mare flexibilitate. Cu toate acestea, este una dintre pozițiile care facilitează cel mai mult practicarea sexului anal.

Femeia stă întinsă pe spate, cu genunchii la piept. Dacă este necesar, poate ține mâinile în jurul coapselor, trăgându-le spre piept, astfel încât anusul să fie într-un unghi mai bun.

Partenerul va sta în față, cu picioarele ușor depărtate pentru o mai mare stabilitate. Apoi, se va apleca înainte pentru a începe penetrarea. Poate folosi mâna pentru a direcționa vârful penisului către anus. Pentru o mai mare plăcere, viteza de penetrare va fi lentă. Penetrarea poate fi completă.

7. Pe la spate în picioare

Această poziție permite penetrarea fără probleme.

Cum se pune în practică?

 • Persoana care va fi penetrată se întoarce cu spatele la partener și se apleacă ușor în față.
 • Partenerul îi va prinde mâinile la spate.

Pentru un confort sporit, mâinile pot fi sprijinite pe un obiect aflat la înălțimea capului (o piesă de mobilier).

Sfaturi pentru practicarea sexului anal

Sexul anal este o practică ce nu trebuie să fie dureroasă. De asemenea, dacă este practicat cu delicatețe, poate ajuta cuplul să se bucure de întâlnirile sexuale și să-și întărească relația.

Spre deosebire de vagin, anusul nu are lubrifiere naturală. Din acest motiv, așa cum am menționat deja, cel mai bine este să folosiți un lubrifiant care să faciliteze penetrarea.

Țesuturile din această zonă sunt mult mai delicate, așa că pot apărea mici leziuni. Riscul de transmitere a infecțiilor, virușilor sau bacteriilor este crescut. Controlul vitezei, intensității și adâncimii de penetrare reduce semnificativ aceste riscuri.

În același mod și așa cum subliniază experții, utilizarea protecției este obligatorie. Multe cupluri heterosexuale omit acest sfat din cauză că nu poate exista o sarcină. Chiar și așa, există riscul de a contracta o boală cu transmitere sexuală. Aplicați aceste recomandări pentru a practica sexul anal în siguranță!


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


 • Cleveland Clinic. (3 de marzo de 2022). Is anal sex safe?. https://health.clevelandclinic.org/anal-sex-safety/
 • Phillips, T. R., Constantinou, H., Fairley, C. K., Bradshaw, C. S., Maddaford, K., Chen, M. Y., Hocking, J. S., & Chow, E. P. F. (2021). Oral, Vaginal and Anal Sexual Practices among Heterosexual Males and Females Attending a Sexual Health Clinic: A Cross-Sectional Survey in Melbourne, Australia. International Journal of Environmental Research and Public Health, 18(23), 12668. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/34886391/
 • Stewart, J., Douglas, G., O’Rourke, T., & Gammel, C. (2021). Promoting safer sex in the context of heterosexual anal intercourse: A scoping review. Journal of Clinical Nursing, 30(15-16), 2111–2130. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/33377555/
 • Verstraelen, H., Verhelst, R., Vaneechoutte, M., & Temmerman, M. (2010). The epidemiology of bacterial vaginosis in relation to sexual behaviour. BMC Infectious Diseases, 10(1). https://bmcinfectdis.biomedcentral.com/articles/10.1186/1471-2334-10-81

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.