Pași și sfaturi pentru machiajul masculin
 

Pași și sfaturi pentru machiajul masculin

Corectorul, fondul de ten și rujul pentru bărbați? Acestea sunt doar câteva produse cosmetice utile în machiajul masculin. Da, machiajul poate fi folosit și de bărbați!
Pași și sfaturi pentru machiajul masculin

Ultima actualizare: 22 ianuarie, 2023

Machiajul nu este o chestiune exclusivă pentru femei. Machiajul masculin este tot mai popular. Aplicarea de fond de ten sau balsam de buze nu diminuează bărbăția. Dimpotrivă, machiajul masculin este o resursă utilă pentru a scoate în evidență frumusețea naturală a bărbaților.

Secretul este ca machiajul să fie imperceptibil. Este vorba despre o îngrijire ușoară și camuflarea imperfecțiunilor. Deși machiajul poate fi controversat pentru bărbați, încetul cu încetul pătrunde în societate, devenind ceva comun. Dacă vreți să aflați în ce constă machiajul masculin, citiți mai departe!

Machiajul masculin este parte a îngrijirii

Pentru domni, machiajul constă în mici retușuri și îmbunătățiri. Simplitatea și naturalețea sunt punctele fundamentale care ajută la ascunderea buzelor crăpate, cearcănelor și acneei, de exemplu.

Mulți bărbați ar dori să încerce machiajul, dar nu îndrăznesc. Revista Mundo Asia Pacific vorbește despre acceptarea acestei tendințe în țări precum Coreea de Sud.

Publicația subliniază faptul că în această regiune asiatică stilul tradițional macho migrează către noi valori. Seul este considerat capitala mondială a machiajului bărbătesc.

Revista Plus One a făcut un experiment în care a fotografiat 20 de bărbați cu machiaj și fără. Apoi, a arătat imaginile unui grup pentru a le evalua. Fotografiile cu machiaj au obținut cel mai bun punctaj.

Ce produse include machiajul masculin și care sunt pașii pentru aplicarea acestuia?

Machiajul masculin nu este nou. A apărut în Egiptul Antic: ochii erau conturați cu negru sau verde, iar buzele colorate roșu pentru a invoca zeii. Secole mai târziu, în Japonia și China, vopsirea unghiilor în roșu simboliza puterea. Abia în epoca victoriană au apărut restricțiile de machiaj. Cu toate acestea, aplicarea sa a persistat.

1. Demachiere, hidratare și protecție

Curățarea și hidratarea feței sunt necesare pentru ca machiajul să arate mai bine. În plus, loțiunea de protecție solara (SPF) nu poate lipsi, pentru a evita petele și îmbătrânirea prematură a pielii.

Pentru igienă, este indicat un gel de curățare. Acest pas este necesar pentru ca pielea să absoarbă mai bine produsele. Se masează în cercuri, apoi se clătește cu apă călduță.

Crema hidratantă nu trebuie să conțină uleiuri sau silicon. Se aplică folosind vârfurile degetelor, începând cu fruntea, coborând pe nas și ajungând pe obraji. Scopul este ca pielea să câștige luminozitate.

La final, se aplică protecție solară. Asociația pentru Auto-Îngrijire în Sănătate subliniază faptul că hidratarea și protecția solară previn uscarea, promovează elasticitatea și protejează împotriva radiațiilor ultraviolete (UV).

Bărbat pasionat de machiajul masculin
Chiar și în zilele înnorate, crema de protecție solară previne deteriorarea pielii.

2. Primer

Se folosește un primer potrivit tipului de ten. Porii bărbaților sunt mai mari decât ai femeilor. Primerul umple porii și catifelează pielea.

3. BB cream sau CC cream

Machiajul masculin nu necesită neapărat aplicarea unui fond de ten. Cremele BB sau CC au o compoziție mai lejeră și uniformizează nuanța pielii. Aceste creme hidratează și camuflează petele, oferind o culoare subtilă.

4. Corector pentru cearcăne

Corectorul oferă lumină zonei din jurul ochilor. Există produse solide și lichide; acestea din urmă sunt ușor de folosit și oferă un aspect plăcut.

Aplicați un strat generos. Așteptați 1 minut, apoi amestecați cu degetele, până când stratul este uniform și se integrează cu tenul.

5. Șervețele absorbante sau pudră

Machiajul bărbaților necesită pudră compactă sau liberă. Șervețele absorbante fac o treabă excelentă, fără a lăsa în urmă o senzație lipicioasă. Puteți păstra șervețele în portofel și le puteți folosi atunci când transpirați, fără a vă strica machiajul.

6. Rimel și gel pentru sprâncene

Al șaselea pas în machiaj este rimelul. Pe lângă negrul clasic, puteți alege o nuanță transparentă.

În ceea ce privește sprâncenele, folosiți o perie specială pentru a le aranja. Dacă doriți să le pigmentați, folosiți tonuri deschise.

7. Spray de fixare

Fixarea machiajului este simplă. Aplicați puțin spray pentru ca produsele să nu curgă pe parcursul zilei.

8. Balsam de buze

Terminați machiajul cu balsam de buze. Aceste batoane hidratează, hrănesc și repară, adăugând în același timp strălucire. Și formulele mate îndeplinesc aceeași funcție.

Bărbat care folosește balsam de buze
Protecția buzelor este esențială dacă vremea este uscată sau este mult vânt.

Sfaturi pentru a obține un machiaj masculin perfect

Recomandarea principală pentru ca machiajul masculin să fie subtil este selectarea nuanțelor adecvate. Acestea trebuie să corespundă tenului natural. Cereți ajutor în magazin pentru a găsi nuanța perfectă.

Alte considerații sunt următoarele:

  • Verificați cum arată nuanțele sub lumină.
  • Aplicați un strat ușor și, dacă este necesar, adăugați și unul suplimentar.
  • Dacă aveți barbă, alegeți creme speciale.
  • Bureții și pensulele de machiaj sunt de mare ajutor, dar și degetele funcționează foarte bine, mai ales când aplicați BB cream sau CC cream. Pentru pudra liberă sau compactă, folosiți o pensulă mare.

Machiajul bărbaților trebuie și el curățat

Demachierea este esențială, deoarece este modalitatea de a preveni acneea, formarea ridurilor și alte daune ce apar din cauza acumulării de reziduuri cosmetice și poluării mediului.

Șervețelele demachiante sunt o alternativă grozavă în caz de urgență, dar cel mai bine este să folosiți apă micelară, deoarece aceasta are proprietăți hidratante, tensioactive, antiinflamatorii și astringente. Alegeți produse fără alcool.

Acum că știți cum să îmbunătăți frumusețea masculină naturală folosind machiaj, îndrăzniți să încercați?


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.