Cele 9 tendințe de machiaj toamnă-iarnă
 

Cele 9 tendințe de machiaj de toamnă-iarnă

Eyelinerele inovatoare, rozul căpșună și pielea sidefată sunt câteva dintre propunerile de machiaj ale acestui sezon. Vă spunem cum să le aplicați!
Cele 9 tendințe de machiaj de toamnă-iarnă

Ultima actualizare: 07 ianuarie, 2023

Principalele tendințe de machiaj de toamnă-iarnă acoperă cu ușurință toate gusturile. Dacă vă plac culorile îndrăznețe sau preferați naturalețea pielii, cu siguranță veți găsi tehnica potrivită în cadrul propunerilor de machiaj din acest sezon.

Scopul nu este acela de a urma un tipar, ci de a ieși din rutină și de a avea un aspect proaspăt sau chiar ușor vintage. Ideea este să ne simțim bine și să ne evidențiem trăsăturile, profitând de beneficiile cosmeticelor. Cum obținem un machiaj la modă? Ce nuanțe să alegem?

Cele 9 tendințe de machiaj de toamnă-iarnă

După cum menționează un articol al Centrului Euroinnova pentru Educație Internațională, moda poate fi temporară sau nu, în funcție de schimbările pe care le experimentează o societate. Stilurile sunt transformate în funcție de mediu, iar machiajul se supune acestei tendințe.

În fiecare sezon, prin campanii de publicitate, prezentări de modă și rețele de socializare, se promovează tot ce ține de modă, inclusiv machiajul. Machiajul pentru toamnă-iarnă propune amestecarea organicului cu inovația.

Tendința constă în concentrarea asupra trăsăturilor și iluminarea acestora, folosind culori puternice, dar lăsând la vedere micile imperfecțiuni. Departe de a fi considerate defecte, acestea sunt afișate ca parte a personalității.

1. Echilibru între mat și luciu

Un aspect mat cu sclipici este ceea ce urmărește machiajul de toamnă-iarnă. Pentru aceasta sunt importante fondurile de ten, cremele BB și pudrele iluminatoare.

De asemenea, este esențial să selectați pigmenții adecvați tenului. Bazele neutre se potrivesc tuturor. Cele aurii sau galbene arată bine pe pielea măslinie. Trandafiriul corespunde tenului cu subton rece. Pentru a afla ce vi se potrivește, testați nuanțele pe gât.

În ceea ce privește strălucirea, iluminând fruntea, pomeții și nasul, veți echilibra aspectul mat al restului feței.

2. Smokey eyes și roz

Tendința de toamnă-iarnă nu exclude această tehnică, dar îmbină două culori. Folosiți roz și negru sau albastru. Tonurile metalice creează un look îndrăzneț.

Machiaj ochi și sprâncene
Rozul este perfect pentru ochi în acest sezon.

3. Sprâncene indisciplinate

Machiajul de toamnă-iarnă permite afișarea sprâncenelor naturale. Liniile drepte nu vor mai fi folosite; firele de păr sunt ciufulite și cât mai naturale. Machiajul sprâncenelor cu săpun este ideal pentru a spori efectul.

4. Maroniu și auriu

Căldura maroului este o alternativă ideală în acest sezon. Cu auriu, adăugați puțină lumină umbrelor create în zona ochilor.

5. Buze purpurii (și puțin fucsia)

Buzele roșii, mate sau lucioase, sunt din nou la modă. Se combină perfect cu machiajul discret în stil nude.

Această culoare este îndrăzneață și sofisticată.

Cat despre fucsia de pe buze, se potrivește pentru tenurile neutre. De fapt, această paletă este ideală și pentru ochi.

6. Eyeliner

Deși eyelinerul tradițional va fi întotdeauna o alternativă sigură, pentru toamnă-iarnă, alegeți culori metalice și neon.

„Ochii de sirenă” și eyelinerul grafic sunt la modă. Dacă nu vă pricepeți la desen, folosiți un creion de ochi în loc de tuș lichid; în acest fel, minimizați erorile și obțineți un look perfect.

Tendințe de machiaj toamnă-iarnă
Ochii de sirenă sunt perfecți în sezonul toamnă-iarnă.

7. Sclipici și sidef

Eyelinerele cu sclipici se folosesc în puncte strategice de pe pleoape, conferind un aer original.

Există și produse autoadezive sau care se aplică folosind lipici de gene. Academia Americană de Oftalmologie recomandă precauție la aplicare, pentru ca aceste produse să nu ajungă în canalul lacrimal, unde pot provoca iritații.

8. Gene curbate

Ondularea genelor și aplicarea rimelului sunt recomandate în orice anotimp. Alegeți culoarea negru pentru a câștiga volum și a alungi genele, în cazul în care nu vreți să folosiți extensii.

9. Contur vintage

Conturarea buzelor cu o nuanță diferită de cea a rujului este o altă practică la modă în acest sezon. În general, se folosesc nuanțe de roșu și maro. Creați un contrast vintage.

Completați-vă machiajul de toamnă-iarnă cu ținute la modă

Verde, fucsia, albastru și alb sunt culorile hainelor care vor fi în vogă toamna și iarna aceasta. Seturile cu sacou și pantaloni, rochiile și fustele în aceste tonuri completează perfect machiajul de toamnă-iarnă.

Desigur, articolele de bază, precum blugii și tricourile albe, nu pot lipsi din garderobă. Arată bine cu orice și permit adoptarea mai multor stiluri de machiaj.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.