Picioare puternice: etapa de tonificare - Doza de Sănătate
 

Picioare puternice: etapa de tonificare

Picioarele puternice si corect tonificate reprezintă atât un exemplu de frumusețe cât și o metodă de a arăta celorlalți că urmezi un stil de viață sănătos.
Picioare puternice: etapa de tonificare
Carlos Fabián Avila

Verificat și aprobat de medicul Carlos Fabián Avila.

Ultima actualizare: 15 august, 2023

Dacă vrei să ai picioare puternice și frumoase, exercițiile pentru picioare trebuie să facă parte din programul tău de frumusețe.

Pe lângă faptul că e nevoie să ai grijă de suplețea și fermitatea picioarelor, este foarte important să nu neglijezi faptul că această parte a corpului este foarte solicitată și sănătatea ei este esențială pentru sănătatea și buna funcționare a întregului organism.

Indiferent dacă stai mult în picioare sau stai jos, picioarele tale obosesc, slăbesc, își pierd tonusul muscular și te dor, lucru foarte neplăcut.

În general, aceasta se întâmplă din cauza compresiei excesive a vaselor de sânge și a lipsei de mișcare, care provoacă, la rândul ei, retenția de lichide, apariția venelor varicoase, umflarea picioarelor și alte probleme.
Cea mai bună metodă de a lupta împotriva tuturor acestor probleme este tonificarea picioarelor și odată cu aceasta îmbunătățirea circulației sangvine și limfatice, eliminarea toxinelor și a excesului de lichide.

Poți face acest lucru cu ajutorul unor exerciții speciale, foarte eficace.

De ce este bine să ai picioare puternice?

Picioarele tonificate și puternice nu sunt doar frumoase, dar susțin și sănătatea întregului organism. Iată care sunt câteva dintre beneficiile tonificării picioarelor care ar trebui să te motiveze să începi imediat să lucrezi exerciții pentru acestea:

 • Exercițiile pentru întărirea picioarelor ajută și la tonificarea lor. Vei avea o musculatură mai bine conturată la nivelul gambelor, feselor și în zona spatelui.
 • Exercițiile pentru întărirea și tonificarea picioarelor sunt foarte sănătoase pentru că îmbunătățesc circulația venoasă și limfatică, esențiale pentru eliminarea toxinelor și a excesului de lichide reținute de organism.
 • Exercițiile fizice creează bună dispoziție, previn accidentele, îmbunătățesc mobilitatea articulațiilor și, în general, revitalizează tot organismul.
 • Reduc oboseala, făcând ca picioarele tale să devină mai puternice și mai agile.
 • Dacă ai picioare puternice, te vei simți mai bine, fapt ce îți va crește stima de sine.

Care sunt cele mai bune exerciții care te ajute să-ți întărești și tonifici picioarele?

În primul rând, pentru a evita accidentele, este foarte important ca înainte să începi exercițiile să te încălzești și să faci stretching. De asemenea, este recomandat să faci câteva exerciții de stretching și la sfârșitul programului.

Genuflexiuni

Genuflexiuni pentru picioare puternice

Acesta este unul dintre cele mai bune exerciții pentru întărirea și tonificarea picioarelor, pe care le poți face acasă, pentru că, pe lângă faptul că sunt foarte simple, sunt și foarte eficace.

 • Poziția inițială: Stai cu spatele drept și privirea în față, cu picioarele depărtate la o distanță egală cu lățimea umerilor.
 • Exercițiu: Respiră, îndoaie genunchii ușor și lasă coapsele să coboare spre gambe. Poți lăsa brațele să atârne pe lângă corp sau le poți flexa la ceafă. Revino la poziția inițială. Repetă de câteva ori.

Fandări

Alte exerciții foarte simple și eficace pentru picioare puternice, ușor de făcut acasă, sunt fandările.

 • Poziția inițială: Stai dreaptă, cu picioarele apropiate, mâinile în șold și spatele și capul drepte.
 • Exercițiu: Pășește cu un picior în față și flexează genunchii treptat până formează un unghi de 90 de grade. Menține timp de 2-3 secunde, apoi revino la poziția inițială. Fă același lucru și cu celălalt picior. Repetă de mai multe ori cu fiecare picior.

Exerciții pe stepper

Picioare stepper

Stepperul este ideal pentru fortificarea și tonificarea picioarelor, dar nu toată lumea are un astfel de aparat acasă. Poate fi înlocuit însă cu o scară.

 • Poziția inițială: Stând în picioare, cu spatele și capul drepte, pune un picior pe stepper.
 • Exercițiu: Îndreaptă-ți piciorul de pe stepper, sprijinindu-te în același timp pe acesta și ridicând celălalt picior în aer. Revino la poziția inițială. Fă același lucru și cu celălalt picior. Repetă acest exercițiu de mai multe ori.

Alergarea pe loc

Alergarea pe loc este un exercițiu foarte simplu și nu ar trebui să lipsească  din programul tău zilnic de sport.

 • Poziția inițială: Stai  drept, cu picioarele depărtate la o distanță egală cu lățimea umerilor și cu brațele îndoite spre piept.
 • Exercițiu: Aleargă ridicând călcâiele alternativ ca și cum ai încerca să-ți atingi fesele. Repetă de 30 de ori ritmic și apoi odihnește-te.

Podul

Picioare podul

Podul este unul dintre cele mai bune exerciții pentru întărirea picioarelor, dar ajută și la tonificarea musculaturii  Este, de asemenea, foarte bun și pentru întărirea feselor.

 • Poziția anterioară: Întinde-te pe o saltea sau pe ceva asemănător. Îndoaie genunchii și fixează tălpile pe podea.
 • Exercițiu: Ridică bazinul până formează un pod. Repetă de câteva ori.

Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.