Prepară lasagna ușor cu ajutorul acestor două rețete
Scris și verificat de nutriționistul Eliana Delgado Villanueva
Să pregătești o lasagna gustoasă este mai ușor decât crezi. Deseori te poți simți copleșită, având impresia că este mult mai complicat. Prepară lasagna ușor cu ajutorul acestor simple sfaturi.
Lasagna este preparat cu specific italian, care a devenit popular și în restul lumii datorită gustului deosebit și multitudinii de posibilități de combinare a ingredientelor. Pentru acest preparat se folosesc foi pătrate sau dreptunghiulare de făină de grâu și griș, peste care se pune umplutura de carne și legume, iar rezultatul se finalizează cu sos bechamel și brânză mozzarella.
Nu este greu să obții o lasagna gustoasă și delicioasă. Descoperă două rețete simple și oricând la îndemână.
Prepară lasagna ușor
1. Lasagna cu legume
Dacă nu ai experiență în bucătărie, dar vrei să prepari lasagna la tine acasă, este bine să începi cu această rețetă. Poți învăța rapid modul de pregătire a ingredientelor și timpul necesar pentru coacere.
Legumele, precum cele din rețeta de mai jos, sunt ceva mai ușor de pregătit decât carnea, așadar sunt o opțiune bună pentru cei care sunt începători în bucătărie.
După ce capeți puțină experiență, poți încorpora în rețetă carne roșie sau albă, după preferințe.
Ingrediente
- 2 căni mici de ciuperci tocate mărunt (175 g)
- un praf de piper și câteva fire de oregano
- 1/2 cană de brânză cu conținut scăzut de grăsime (95 g)
- 8 foi de lasagna prefierte (250 g)
- 1 lingură de ulei de măsline (45 ml)
- 4 căni mari de spanac (600 g)
- 1 roșie tăiată fâșii (85 g)
- 3 căței de usturoi zdrobiți (15 g)
- 1/2 cană de dovlecei (50 g)
- 1 ceapă medie (45 g)
- 1 lingură de sare
Mod de preparare
- Încălzește o tigaie cu puțin ulei de măsline la foc mic.
- Adaugă dovleceii cu un praf de sare și puțin piper.
- Lasă totul la foc mic timp de 5 minute.
- Adaugă ceapa și lasă amestecul pentru încă 5 minute. Pune și celelalte ingrediente în tigaie, cu excepția ciupercilor și cățeilor de usturoi.
- Într-un vas separat, fierbe frunzele de spanac în apă cu sare pentru două minute, la foc mare.
- Pune foile de lasagna într-o tavă, preferabil de sticlă.
- Ia legumele de pe foc.
- Pasta de tomate nu ar trebui amestecată cu legumele sau cu brânza mozzarella. Așează ingredientele în straturi, după cum urmează: foi de lasagna, un strat de umplutură (legume, brânză, pastă de tomate), apoi sosul bechamel.
- Pune tava în cuptorul încins la 180°C timp de 20-25 de minute.
- După ce se răcorește, servește cu plăcere!
2. Lasagna tradițională
Prepară lasagna ușor cu o rețetă tradițională pentru un meniu delicios. Pe lângă gustul bun, poți începe să experimentezi cu diverse ingrediente, în ziua de astăzi existând o multitudine de variații ale rețetelor de lasagna.
Umplutura este foarte importantă, fie că preferi carnea de vită sau de pui. Acordă o atenție deosebită ingredientelor și cantităților oferite de rețetă.
Ingrediente
- 1/2 lingură de ulei de măsline (50 ml)
- 2 1/2 căni de sos bechamel (275 ml)
- 3 căni de brânză mozzarella (400 g)
- 2 căni de suc de roșii (250 ml)
- o cutie de foi de lasagna (400 g)
- 1 cană pastă de tomate (115 ml)
- 1 linguriță de piper (45 g)
- carne de vită (500 g)
- 1/2 lingură de sare
- 1/2 ceapă (50 g)
- sos Worchestershire
Mod de preparare
- Gătește carnea de vită tocată într-o tigaie, la foc mic, cu sare, piper, puțin sos Worchestershire, ceapă, pastă de tomate și ardei grași timp de 20 de minute sau până se prăjește carnea.
- Cât timp se gătește umplutura, pune foile de lasagna la fiert separat.
- Când umplutura este gata, așează ingredientele în straturi: foi de lasagna, umplutură, sos.
- Intercalează carnea cu straturi de brânză și bechamel.
- Repetă până termini ingredientele și acoperi întreaga suprafață a tăvii.
- Lasă preparatul în cuptorul încins la 180°C timp de 25 de minute.
- După ce s-a răcit, poftă bună!
După cum ai observat, nu este deloc dificil să prepari o lasagna. Trebuie doar să fii atent și să îndrăznești să faci primul pas.
După ce capeți puțină experiență, poți să înlocuiești carnea de vită cu pește (ton) sau poți folosi foi de lasagna ceva mai speciale, din spanac, nu din făină. Prepară lasagna ușor și vei adăuga valoare nutritivă mesei tale, pe lângă gustul deosebit.
Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.
- Delgado, C. Las recetas de los grandes maestros. St. Martin’s Press, 1992.
- Slavin JL, Lloyd B. Health benefits of fruits and vegetables. Adv Nutr. 2012;3(4):506–516. Published 2012 Jul 1. doi:10.3945/an.112.002154
- Llopis, M. Cocina de las pastas. SELECTOR, 1995.
- Sánchez, F. Cocina y repostería, recetario. Editorial Paraninfo, 2006.
- Kimura, K. S., de Souza, M. L. R., Gasparino, E., Mikcha, J. M. G., Chambó, A. P. S., Verdi, R., … Goes, E. S. dos R. (2017). Preparation of lasagnas with dried mix of tuna and tilapia. Food Science and Technology, 37(3), 507–514. https://doi.org/10.1590/1678-457x.24816
Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.