Remediu natural pentru menținerea tinereții - Doza de Sănătate
 

Remediu natural pentru menținerea tinereții

Ingredientele din următorul remediu natural împreună cu obiceiurile sănătoase pot influența în mod pozitiv sănătatea pielii și a părului, ajutându-ne astfel să încetinim procesul de îmbătrânire.
Remediu natural pentru menținerea tinereții
Bernardo Peña

Verificat și aprobat de psihologul Bernardo Peña.

Ultima actualizare: 29 decembrie, 2022

Femeile au fost întotdeauna preocupate să-și păstreze tinerețea. În ciuda acestui fapt, suntem conștiente că este un adevăr pe care va trebui să o acceptăm cu toții într-o bună zi. Știm că trecerea timpului lasă urme vizibele pe corpul nostru. Însă, pentru a se bucura de viață pentru cât mai mult timp, femeile încearcă să aibă o stare de sănătate cât mai bună și să încetinească procesul de îmbătrânire, totul pentru menținerea tinereții.

Există numeroase metode de întinerire care îmbunătățesc aspectul feței și al corpului, oferind în același timp o stare mai bună de sănătate. Însă aceste tehnici implică diverse proceduri și tratamente foarte scumpe. Din fericire, există și alternative naturiste care te ajută să obții rezultate pozitive pe termen lung. 

Sfaturi pentru menținerea tinereții

La majoritatea femeilor, semnele îmbătrânirii apar între vârstele de 30 și 35 de ani, în funcție de stilul de viață al fiecăreia. Deși unele dintre aceste semne sunt complet normale, altele ar putea fi „amânate” pentru câțiva ani. Aceste indicii se dezvoltă în timp. Așadar, ai posibilitatea să identifici factorii esențiali care te ajută să arăți și să te simți mai tânără

Menținerea tinereții cu puțin vin roșu
 • Adoptă o alimentație sănătoasă: Alimentația joacă un rol important în menținerea sănătății și a tinereții. O nutriție sănătoasă include cât mai multe fructe, legume, cereale integrale, carne slabă, pește și acizi grași Omega-3.
 • Dormi suficient: Odihna și somnul de calitate sunt esențiale pentru sănătatea organismului, cea fizică și cea psihică deopotrivă. În timp ce dormi, corpul revitalizează celulele și îndeplinește anumite funcții importante care nu pot fi duse la capăt în niciun alt moment al zilei.
 • Bea un pahar de vin roșu în fiecare zi: Consumul moderat de vin roșu oferă organismului antioxidanți, fier, vitaminele A, C și complexul de vitamine B. Aceste substanțe, împreună cu alimentația corectă, îmbunătățesc sănătatea și mențin tinerețea pielii.
 • Bea mai multă apă: Apa este esențială pentru sănătatea fizică și mentală. Trebuie să-ți menții celulele hidratate pentru a se putea regenera și a îndeplini o pleiadă de funcții importante. Astfel, tinerețea îndelungată la care tânjești nu mai este un vis imposibil.
 • Evită excesul de alcool, tutunul și drogurile: Aceste obiceiuri dăunătoare îți fură ani buni din viață și te împiedică să ai o înfățișare tinerească. Pur și simplu otrăvesc organismul și accelerează procesul de îmbătrânireca să nu mai spunem câte boli provoacă.

Rețeta întineririi

Menținerea tinereții cu un remediu din miere

Această rețetă este un elixir al tinereții care conține numai ingrediente naturale: semințe de in, usturoi și lămâie. Este un tratament pentru femei cu beneficii incredibile pentru aspectul și sănătatea pielii și a părului.

Ingrediente

 • 100 ml ulei din semințe de in
 • 2 lămâi de dimensiuni medii
 • Un cățel mare de usturoi
 • 500 grame de miere de albine

Mod de preparare

 • Nu curăța usturoiul – pune-l în blender împreună cu lămâia. Adaugă mierea și uleiul din semințe de in și apoi pasează-le până obții un amestec fin.
 • Pune amestecul în frigider și ia câte o linguriță de trei ori pe zi, cu o jumătate de oră înainte de masă.

Cum ajută acest elixir la menținerea tinereții?

Uleiul din semințe de in conține acizi grași esențiali care oferă numeroase beneficii pentru piele și pentru starea generală de sănătate. Acesta conține o cantitate considerabilă de acizi grași Omega-3, dar și acid linoleic (Omega-6), acid oleic (Omega-9) și acid palmitic.

Acest ulei este și cea mai mare sursă vegetală de lignani, un antioxidant puternic care, în combinație cu lămâia, ajută la detoxifierea ficatului și a bilei. Un ficat sănătos este sinonim cu o stare generală de sănătate foarte bună și o tinerețe îndelungată.

Pe de altă parte, lămâia este bogată în vitamina C, o substanță care întărește sistemul imunitar și vasele sanguine. În plus, usturoiul curăță sângele, scade colesterolul, protejează inima și oferă numeroși antioxidanți care stimulează regenerarea celulară.

Acest tratament simplu conține substanțe nutritive esențiale care te ajută la menținerea tinereții și sănătății. Consumat în mod regulat, contribuie la prevenirea îmbolnăvirii și la îngrijirea pielii din interior.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.