Remediu pentru tuse cu ceai de piper și miere - Doza de Sănătate
 

Remediu pentru tuse cu ceai de piper și miere

Combinația de piper negru și miere poate ajuta la calmarea tusei. Ambele ingrediente sunt expectorante și ajută la calmarea iritației tractului respirator. Află cum să pregătești un remediul natural pentru tuse!
Remediu pentru tuse cu ceai de piper și miere
Sergio Alonso Castrillejo

Verificat și aprobat de farmacistul Sergio Alonso Castrillejo.

Ultima actualizare: 22 decembrie, 2022

Tusea este un simptom incomod care apare adesea în cazul infecțiilor ce afectează sistemul respirator. Este reacția sistemului imunitar atunci când este atacat de viruși și bacterii. Știai că există un remediu pentru tuse cu ceai de piper și miere?

Medicina naturistă susține că ambele ingrediente reduc iritația tuburilor bronșice și încurajează expulzarea flegmei. Dar este adevărat? Citește mai departe pentru a afla!

Tratarea răcelii cu ceai de piper și miere

Infuzie folosită ca remediu pentru tuse

Se spune că lupta împotriva tusei cu ceai de piper și miere are beneficii interesante. Aceste ingrediente naturale au fost folosite din cele mai vechi timpuri ca aliați pentru îmbunătățirea sănătății respiratorii. De fapt, experții în medicina ayurvedică indică adesea utilizarea lor în caz de gripă, răceli, bronșită și alte afecțiuni.

Fiecare ingredient poate fi, de asemenea, utilizat individual pentru ameliorarea disconfortului, cum ar fi durerea în gât, flegma sau congestia toracică, printre altele. Cu toate acestea, beneficiul suprem apare atunci când le combini.

Beneficiile piperului negru

Castron cu boabe de piper
Piperina conținută în boabele de piper negru are efecte antiinflamatoare și antioxidante, fiind utilizată în scopuri multiple.

Deși toate soiurile de piper oferă beneficii pentru sănătate, în acest caz particular îți sugerăm să folosești piper negru. Acesta provine de la planta indiană nativă Piper nigrum și a fost catalogat drept „regele condimentelor” datorită proprietăților sale interesante.

Un articol publicat în Journal of Critical Reviews in Food Science and Nutrition explică faptul că piperina din piperul negru are efecte antiinflamatoare și antioxidante. Astfel, această substanță ajută la stoparea efectelor radicalilor liberi asupra celulelor și, prin urmare, previne dezvoltarea bolilor cronice.

În plus, oamenii de știință cred că aportul său regulat contribuie la absorbția adecvată a altor substanțe nutritive, ceea ce este esențial în consolidarea funcționării sistemului imunitar. Prin urmare, ajută organismul să lupte împotriva iritanților și agenților patogeni care afectează sănătatea căilor respiratorii.

Beneficiile mierii

Borcan cu miere
Acest ingredient a fost folosit din cele mai vechi timpuri pentru beneficiile sale împotriva tusei și flegmei.

Mierea este unul dintre cele mai utilizate alimente din medicina alternativă pentru ameliorarea tusei uscate și productive. De fapt, există cercetări științifice care îi susțin beneficiile. Un studiu clinic din 2010 a constatat faptul că mierea funcționează mai bine decât două medicamente utilizate în mod obișnuit pentru tratarea tusei: dextrometorfanul și difenhidramina.

Acest ingredient organic are proprietăți antibiotice care ajută la tratarea infecțiilor bacteriene, conform concluziilor studiului Mierea: proprietatea sa medicamentoasă și activitatea antibacteriană.

În plus, mierea este antivirală și antiseptică, aspect esențial pentru ameliorarea simptomelor afecțiunilor pulmonare. Acest studiu confirmă, de asemenea, faptul că are efecte antiinflamatoare.

Din toate aceste motive, mierea poate fi unul dintre cele mai bune suplimente pentru ameliorarea iritației gâtului, producția excesivă de flegmă și alte simptome care însoțesc tusea. Poate fi consumată atât de copii, cât și de pacienți adulți.

Remediu pentru tuse cu ceai de piper și miere

Femeie care bea un remediu pentru tuse
Este foarte ușor să prepari acest ceai.

Pentru a combate tusea cu un ceai de piper și miere, trebuie pur și simplu să pui cele două ingrediente în apă. De asemenea, poți adăuga lămâie și ghimbir, două ingrediente care oferă beneficii suplimentare pentru calmarea tusei.

De exemplu, cartea Herbal Medicine explică faptul că ghimbirul are proprietăți antiinflamatoare și antioxidante, în timp ce lămâile au un efect antimicrobian.

Ingrediente

  • 2 căni de apă (500 ml)
  • 1 linguriță de piper negru măcinat recent (5 g)
  • Miere (15 g)
  • Sucul obținut din 1/2 lămâie
  • 1 linguriță de ghimbir (5 g)

Mod de preparare

  • Pune cănile cu apă într-o oală la fiert.
  • Când apa ajunge la punctul de fierbere, adaugă lingurița de piper negru, sucul de lămâie și ghimbirul.
  • Acoperă băutura și las-o să se odihnească la temperatura camerei timp de 10 minute.
  • Apoi, strecoar-o cu un filtru fin și adaugă mierea.

Mod de consum

  • Împarte băutura în 3 porții pe care le vei consuma pe tot parcursul zilei.
  • Începe prin a bea o ceașcă de ceai pe stomacul gol și repetă doza înainte de mesele principale.
  • Consumă remediul până când tusea ta este complet sub control.

Important! Înainte de a folosi acest remediu pentru tuse…

Deși acest remediu pentru tuse este eficient, în unele cazuri nu este recomandat. Evită să-l bei dacă ai boli intestinale, cum ar fi boala Crohn și colonul iritabil.

De asemenea, ar trebui să mergi la medic dacă ești gravidă, alăptezi sau urmezi orice tratament medical. Nu consuma mai mult decât cantitatea indicată, deoarece aportul excesiv poate fi dăunător.

Și, bineînțeles: dacă ai îndoieli, mergi la medic înainte de a bea acest ceai. Dacă tusea persistă în timp, trebuie să mergi la cabinetul medicului pentru ca specialistul să-ți confirme că aceasta nu este un simptom al unei probleme de sănătate mai grave.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • Srinivasan, K. (2007). Black pepper and its pungent principle-piperine: A review of diverse physiological effects. Critical Reviews in Food Science and Nutrition. https://doi.org/10.1080/10408390601062054
  • Veda, S., & Srinivasan, K. (2009). Influence of dietary spices – Black pepper, red pepper and ginger on the uptake of β-carotene by rat intestines. Journal of Functional Foods. https://doi.org/10.1016/j.jff.2009.10.002
  • Rédei, G. P. (2008). Black Pepper (Piper nigrum). In Encyclopedia of Genetics, Genomics, Proteomics and Informatics. https://doi.org/10.1007/978-1-4020-6754-9_1875
  • Shadkam, M. N., Mozaffari-Khosravi, H., & Mozayan, M. R. (2010). A Comparison of the Effect of Honey, Dextromethorphan, and Diphenhydramine on Nightly Cough and Sleep Quality in Children and Their Parents. The Journal of Alternative and Complementary Medicine. https://doi.org/10.1089/acm.2009.0311
  • Paul, I. M., Beiler, J., McMonagle, A., Shaffer, M. L., Duda, L., & Berlin, C. M. (2007). Effect of honey, dextromethorphan, and no treatment on nocturnal cough and sleep quality for coughing children and their parents. Archives of Pediatrics and Adolescent Medicine. https://doi.org/10.1001/archpedi.161.12.1140
  • Oduwole, O., Meremikwu, M. M., Oyo-Ita, A., & Udoh, E. E. (2014). Honey for acute cough in children. Evidence-Based Child Health. https://doi.org/10.1002/ebch.1970
  • Bogdanov, S. (2014). Honey Composition. In The Honey Book. https://doi.org/10.1016/j.sjbs.2016.12.010
  • Journal Critical Reviews in Food Science and Nutrition. Volume 47, 2007 – Issue 8. Black Pepper and its Pungent Principle-Piperine: A Review of Diverse Physiological Effects. https://www.tandfonline.com/doi/abs/10.1080/10408390601062054?journalCode=bfsn20
  • J Altern Complement Med. 2010 Jul;16(7):787-93. A comparison of the effect of honey, dextromethorphan, and diphenhydramine on nightly cough and sleep quality in children and their parents. doi: 10.1089/acm.2009.0311.
  • Asian Pac J Trop Biomed. 2011 Apr; 1(2): 154–160. Honey: its medicinal property and antibacterial activity. doi: 10.1016/S2221-1691(11)60016-6
  • Pharmacognosy Res. 2017 Apr-Jun; 9(2): 121–127. Honey and Health: A Review of Recent Clinical Research. doi: 10.4103/0974-8490.204647
  • Herbal Medicine: Biomolecular and Clinical Aspects. 2nd edition. Chapter 7The Amazing and Mighty Ginger. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK92775/
  • Dhanavade, Dr. Maruti & Jalkute, Dr. Chidambar & Ghosh, Jai & Sonawane, Kailas. (2011). Study Antimicrobial Activity of Lemon (Citrus lemon L.) Peel Extract. British J. of Pharmacology and Toxicology. 2. 119-122. https://www.researchgate.net/publication/236217959_Study_Antimicrobial_Activity_of_Lemon_Citrus_lemon_L_Peel_Extract/citation/download

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.