Remediu natural pentru curățarea ficatului - Doza de Sănătate
 

Remediu natural pentru curățarea ficatului

Prepară chiar la tine acasă acest remediu natural pentru curățarea ficatului pe bază de ulei de măsline și lămâie. Acizii grași din uleiul de măsline și antioxidanții din zeama de lămâie reglează nivelul de colesterol și trigliceride, curățând ficatul și îmbunătățind sănătatea inimii.
Remediu natural pentru curățarea ficatului
Elisa Morales Lupayante

Verificat și aprobat de pedagogul în educație fizică și nutriționistul Elisa Morales Lupayante.

Ultima actualizare: 21 decembrie, 2022

În articolul de astăzi îți vom vorbi despre un remediu natural pentru curățarea ficatului pe care îl poți prepara foarte ușor și rapid. Ficatul joacă un rol important în sănătatea organismului. El filtrează sângele, curăță și extrage substanțele toxice din sânge care ar putea distruge celulele sănătoase.

În plus, ficatul este implicat în procesul digestiv, contribuind la eliminarea deșeurilor din organism care se acumulează în diferite zone din diverse motive. Dacă îți menții ficatul sănătos și asiguri funcționarea sa optimă, vei beneficia de un nivel mai ridicat de energie, o dispoziție mai bună și o piele mai frumoasă.

Dacă ficatul întâmpină dificultăți în îndeplinirea sarcinilor sale, corpul va fi intoxicat. În acest caz întregul organism este afectat, iar calitatea vieții este diminuată.

Din fericire, există un remediu natural pentru curățarea ficatului care, pe lângă faptul că revitalizează ficatul, oferă și alte beneficii pentru organism.

Află din rândurile următoare care sunt beneficiile acestuia și cum se prepară  acest remediu natural pentru curățarea ficatului, ulei de măsline cu lămâie, ce ajută la buna funcționare a ficatului și îmbunătățește starea generală de sănătate.

Uleiul de măsline cu lămâie – remediu natural pentru curățarea ficatului

Uleiul de măsline extravirgin este o grăsime benefică ce trebuie introdusă cu moderație într-o dietă sănătoasă. Conținutul său ridicat de acizi grași esențiali și antioxidanți îl transformă într-unul dintre cele mai benefice alimente pentru sănătatea organismului.

Ceea ce puțini știu este că, combinând uleiul de măsline cu zeamă de lămâie, obții un amestec cu numeroase beneficii pentru corpul tău. În cele ce urmează îți explicăm de ce acesta este un remediu atât de bun.

Este benefic pentru ficat și vezica biliară

Remediu natural pentru curățarea ficatului

Datorită proprietăților sale detoxifiante, acest remediu natural pentru curățarea ficatului, facilitează funcțiile acestuia și previne acumularea deșeurilor. De asemenea. este benefic și pentru vezica biliară.

Aceasta este o soluție excelentă dacă simți că aceste două organe sunt inflamate și nu funcționează corespunzător, deoarece remediul de față elimină toxinele care provoacă aceste simptome.

În plus, uleiul de măsline și lămâia stimulează digestia și reduc nivelul de acid din organism, prevenind diverse afecțiuni și neplăceri.

Ajută la prevenirea bolilor cardiovasculare

Acizii grași esențiali din uleiul de măsline, împreună cu antioxidanții din lămâie, au un efect pozitiv asupra sistemului cardiovascular, reducând nivelul de colesterol și trigliceride.

Datorită acestor efecte importante, consumul zilnic al remediului menționat mai sus îmbunătățește circulația și funcționarea inimii. El scade riscul dezvoltării unor afecțiuni grave precum arteroscleroza, infarctul miocardic și atacul cerebral.

Îngrijește pielea, părul și unghiile

Remediu natural cu ulei de măsline

Conținutul ridicat de antioxidanți din uleiul de măsline și din lămâie acționează ca un scut protector împotriva daunelor cauzate de radicalii liberi, cauza principală a îmbătrânirii premature a pielii și a părului.

Ambele ingrediente sunt bogate în nutrienți esențiali care întăresc unghiile și stimulează creșterea lor. Datorită proprietăților sale antiseptice și astringente, acestea reprezintă un tratament eficient împotriva problemelor cutanateși a mătreții.

Cum să prepari remediul cu ulei de măsline și lămâie

Lămâi și ulei de măsline

Acest remediu cu ulei de măsline și lămâie nu necesită și alte ingrediente. El reprezintă un amestec puternic, care însănătoșește și întinerește întregul corp.

Ingrediente

  • 1 linguriță de zeamă de lămâie (5 ml)
  • 1 lingură de ulei de măsline extravirgin (16 g)

Instrucțiuni

  • În fiecare zi înainte de micul dejun, amestecă uleiul de măsline cu zeama de lămâie și bea imediat.
  • Așteaptă cel puțin o jumătate de oră înainte de a servi micul dejun.
  • Pentru a-și detoxifica ficatul, consumă acest amestec în fiecare zi timp de o lună.
  • Acest remediu poate fi folosit și pentru îmbunătățirea digestiei și reducerea colesterolului.
  • Poți urma tratamentul de mai multe ori pe an, de fiecare dată când ai nevoie.

Dacă vrei să îl folosești în scopuri estetice,  procedeul este același. Este posibil însă să ai nevoie de o cantitate mai mare, în funcție de modul în care îl utilizezi.

Nu uita că trebuie să respecți doza recomandată. Depășirea acestei cantități poate fi contraproductivă.

După o lună de tratament, vei simți efectele pozitive ale acestui remediu natural pentru curățarea ficatului. Din acel moment, este important să continui să urmezi o dietă sănătoasă pentru a preveni apariția altor probleme hepatice.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • Katoonizadeh A. Liver Regeneration. In: Liver Pathophysiology: Therapies and Antioxidants. ; 2017. doi:10.1016/B978-0-12-804274-8.00007-2
  • Abdel-Misih SRZ, Bloomston M. Liver Anatomy. Surg Clin North Am. 2010. doi:10.1016/j.suc.2010.04.017
  • Nguyen P, Leray V, Diez M, et al. Liver lipid metabolism. J Anim Physiol Anim Nutr (Berl). 2008. doi:10.1111/j.1439-0396.2007.00752.x

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.