Rețetă de aripioare în sos barbecue
Rețeta de aripioare în sos barbecue este una dintre cele mai apreciate mâncăruri. Este un preparat foarte popular, deoarece aroma sa este delicioasă și poate avea numeroase garnituri. Unii preferă aceste aripioare ca aperitiv.
De obicei, când vine vorba de aripioare în sos BBQ, cel mai ușor este să mergem la restaurant și să le comandăm. Dar dacă le pregătim acasă? În acest fel, le vom oferi o notă personală.
De asemenea, sunt mai ușor de pregătit decât vă imaginați. Urmați acești pași simpli pentru a pregăti aripioare în sos BBQ și veți vedea că în mai puțin de o oră vă veți surprinde invitații!
Recomandăm și: Rețetă de Shakshuka: mâncare vegetariană delicioasă și ieftină
Rețetă de aripioare delicioase în sos barbecue
Conform referințelor Wikipedia, aripile la grătar provin din Statele Unite. Sunt cunoscute sub denumirea de buffalo wings, iar rețeta tradițională constă în două ingrediente: un sos iute (oțet și ardei iute) și margarină sau unt.
Aripioarele sunt cunoscute în întreaga lume pentru că au un gust pur și simplu delicios. În acest caz, le dăm o notă cu totul specială, deoarece pregătim propriul sos BBQ din condimente și sos de roșii.
Notă: preparatul este bogat în calorii, de aceea este important să moderați porțiile pe care le consumați.
Ingrediente
- 5 căței de usturoi
- 1 kg aripioare de pui
- 1 ceapă albă (60 g)
- Sare și piper după gust)
- 1/4 cană de apă (60 ml)
- Ulei de măsline (după gust)
- 60 ml de miere
- 2 linguri de muștar (20 g)
- 1 lingură de unt (10 g)
- 1/4 cană de sos de roșii (125 g)
- 2 linguri de zahăr brun (10 g)
Pregătire
- Ceapa și cățeii de usturoi se toacă foarte fin.
- Într-o tigaie, puneți untul și puțin ulei de măsline. Adăugați ceapa și usturoiul și căliți la foc mediu.
- Odată ce ceapa și usturoiul s-au rumenit, adăugați toate celelalte ingrediente (mai puțin aripioarele), sare și piper. Amestecați constant.
- Ajustați aroma, adăugând sare și piper.
- Gătiți acest preparat timp de 20 de minute până când sosul se îngroașă.
- Pregătiți o tavă pentru copt și aranjați pe ea aripioarele de pui. Adăugați puțină sare și piper.
- Folosind o pensulă, puneți sosul BBQ pe aripioare. Asigurați-vă că nu folosiți tot sosul, deoarece veți avea nevoie de el mai târziu.
- În cuptorul preîncălzit la 180°C, puneți tava cu aripioare și coaceți-le aproximativ 20 de minute.
- Apoi, întoarceți aripioarele și adăugați mai mult sos. Coaceți-le încă 10 minute.
- Întoarceți-le din nou și adăugați un alt strat de sos BBQ.
- Coaceți încă 5 minute și… gata!
Un preparat alternativ
Uneori nu avem un cuptor disponibil sau vrem doar să sărim peste coacere. Adevărul este ca aripioarele se pot prepara și fără a folosi cuptorul, iar aroma obținută este foarte asemănătoare. Vă oferim câteva sfaturi simple în cazul în care nu aveți un cuptor disponibil.
- Încingeți untul cu uleiul de măsline la foc mic.
- Adăugați aripioarele de pui și sare și piper după gust. Lăsași-le câteva minute, până încep să se rumenească.
- Vă recomandăm să pregătiți sosul BBQ într-o altă tigaie. Turnați sosul în tigaia cu aripioarele de pui.
- Așteptați până când sosul se îngroașă.
Aceasta pare a fi cea mai ușoară cale, nu? Această rețetă este mai potrivită dacă vă grăbiți.
Recomandăm: Rețetă de mușchi Wellington: varianta originală
Câteva sugestii pentru a savura aripioare în sos barbecue
Aripioarele în sos BBQ sunt un preparat clasic al restaurantelor cu mâncare americanăși sunt aproape întotdeauna servite cu cartofi prăjiți. Desigur, pot exista unele variații.
De exemplu, le puteți savura și cu felii de cartofi copți. Mai mult, dacă vreți o variantă mai sănătoasă, alegeți piure de cartofi sau o garnitură de orez alb.
Dacă sunteți în căutarea unei opțiuni și mai sănătoase, vă puteți bucura de aripioare însoțite de o salată sau de câteva legume la abur. Bucurați-vă de aripioare delicioase în orice moment al anului!
Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.
- FEN, & de la Nutrición, F. F. E. (n.d.). GUÍA NUTRICIONAL DE LA CARNE. FEN. Fundación Española de la Nutrición. Recuperado de: https://www.fen.org.es/publicacion/guia-nutricional-de-la-carne
- Food Data Central. (2019). Chicken, broilers or fryers, wing, meat only, raw. U. S. Department of Agriculture. Recuperado de: https://fdc.nal.usda.gov/fdc-app.html#/food-details/173632/nutrients
- Harmon, J. E. (n.d.). Atlas of popular culture in the northeastern US – buffalo wings. Ccsu.edu. Recuperado de: https://web.ccsu.edu/faculty/harmonj/atlas/buffwing.htm
- Landa, A. (1998). A Fuego lento. Nerea. Recuperado de: https://books.google.es/books?id=WNyQrKGooxgC&dq=fuego+lento+y+permitir+que+se+vuelva+espesa+salsa&lr=&hl=es&source=gbs_navlinks_s
- Organización Mundial de la Salud (OMS). (n.d.) Consumo de carne roja y procesada y el cáncer (Informe OMS) . Agencia Catalana de Seguridad Alimentaria. Recuperado de: https://acsa.gencat.cat/es/Publicacions/dossiers-informatius/consum-de-carn-vermella-i-processada-i-el-cancer-informe-oms/
- Wylde, B., & Bsc, D. (2018). THE BEGINNER’S GUIDE TO BETTER DIGESTION: BEATING THE BLOAT. Revista de Medicina Alternativa, 39, 16–21. Recuperado de: https://www.proquest.com/docview/2262684169?fromopenview=true&pq-origsite=gscholar
Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.