Rețetă de fursecuri cu ovăz: 3 variante delicioase

27 iunie 2019
Ovăzul este o cereală foarte bogată în nutrienți. Atunci când îl incluzi în meniurile tale, consumi o mare cantitate de minerale și fibre ce ajută la înlesnirea digestiei și controlul nivelului de zahăr în sânge. Îți prezentăm o rețetă de fursecuri cu ovăz în trei variante delicioase!

Pentru a începe ziua plin de vitalitate și energie, prepară o rețetă de fursecuri cu ovăz sănătoase și delicioase. Următoarele variante ale rețetei sunt ideale pentru orice parte a zilei, dar se potrivesc cel mai bine la micul dejun sau ca gustare între mese, atât pentru adulți, cât și pentru copii.

Fursecurile bogate în ovăz

Fursecurile preparate cu mult ovăz sunt ideale pentru o dietă bogată în fier și vitamine. Conținutul ridicat de fibre al ovăzului aduce și el o mulțime de beneficii organismului. Ovăzul ajută la reglarea digestiei și la echilibrarea nivelului de zahăr în sânge.

Pe lângă aspectul nutrițional, fursecurile de ovăz au și un gust minunat. Savoarea acestora poate fi asociată cu dulceața fructelor uscate, cu miere sau cu aroma ciocolatei. Pentru copii, poți face un mic artificiu: adaugă bomboane mici glazurate.

Rețetă de fursecuri de ovăz

Următoarele trei rețete de fursecuri de ovăz vor fi pe placul întregii familii. De asemenea, acestea îți vor oferi energie și te vor ajuta să te menții activ în zilele în care ești foarte ocupat.

Îți recomandăm și:

Rețete de smoothie cu lapte de ovăz

1. Rețetă de fursecuri cu ovăz, nuci și miere

Fursecuri cu ovăz și merișoare

Ingrediente

  • 1  cană de fulgi de ovăz (150 g)
  • 1 cană de nuci tocate (150 g)
  • 2 linguri de miere (50 g)
  • 1 cană de făină de grâu (120 g)
  • 1 cană de unt (200 g)
  • 2 lingurițe de praf de copt (10 g)
  • 2 lingurițe de pudră de scorțișoară (10 g)
  • 1 1/2 linguriță de sare (7.5 g)
  • 1/2 cană de zahăr sau îndulcitorul preferat (100 g)

Mod de preparare

  1. Mai întâi, amestecă toate ingredientele până obții un aluat tare de forma unei bile de dimensiuni mari.
  2. Apoi, înfășoară aluatul în folie de plastic și pune-l la răcit în frigider timp de o oră.
  3. Scoate aluatul din frigider și împarte-l în sfere mici egale ca dimensiune. Apasă-le cu mâna până capătă forma de fursecuri. Pune-le într-o tavă pe care ai întins în prealabil hârtie de copt.
  4. Coace fursecurile în cuptor timp de 20 de minute la 175°C.
  5. Scoate-le din cuptor și lasă-le la răcit pe un grătar. Savurează-le alături de băutura preferată!

2. Rețetă de fursecuri de ovăz cu ciocolată

Ingrediente

  • 1 1/2 cană de fulgi de ovăz (150 g)
  • 1/2 cană de fulgi de ciocolată (75 g)
  • 1/2 cană de zahăr brun (100 g)
  • 1 ou
  • 1/2 cană de zahăr alb sau îndulcitorul natural preferat (100 g)
  • 1/2 pahar de lapte (100 ml)
  • 1 linguriță de extract de vanilie (5 g)
  • 1/2 pahar de ulei de măsline (100 ml)
  • 1/2 cană de făină (50 g)
  • 1 praf de sare

Mod de preparare

  1. Încălzește cuptorul la 175°C.
  2. Cu ajutorul unei spatule, amestecă toate ingredientele într-un bol mare.
  3. Apoi, cu ajutorul unei linguri, formează bile de aceeași dimensiune și grosime. Pune-le într-o tavă căptușită în prealabil cu hârtie de copt sau într-un vas din silicon.
  4. Coace-le timp de 20 de minute la 175°C.
  5. Atunci când încep să devină aurii pe margini, testează-le cu o scobitoare pentru a te asigura că nu sunt crude în interior.
  6. Dacă fursecurile sunt coapte, scoate-le din cuptor. Dacă nu, acoperă-le cu o folie de aluminiu și coace-le încă 2 minute. Ai grijă să nu le arzi deoarece acest lucru se poate întâmpla foarte ușor.
  7. Scoate-le din cuptor și lasă-le să se răcească în aceeași tavă. Apoi, pune-le pe un grătar, având grijă să nu se rupă.

Încearcă și:

4 rețete cu fulgi de ovăz delicioase și sănătoase

3. Rețetă de fursecuri cu ovăz pufoase

Fursecuri cu ovăz

Ingrediente

  • 1/2 cană de unt sau margarină (100 g)
  • 1/2 cană de zahăr (100 g)
  • 1 cană de făină de grâu (120 g)
  • 1 ou
  • Extract de vanilie sau scorțișoară
  • 1/2 cană de fulgi de ovăz

Mod de preparare

  1. Încălzește cuptorul la 175°C și folosește funcția de convecție.
  2. Bate untul sau margarina cu zahărul într-un bol mare până obții un amestec cremos.
  3. Apoi, adaugă oul și continuă să bați.
  4. Adaugă extractul de vanilie sau scorțișoara.
  5. Adaugă fulgii de ovăz.
  6. Încorporează făina cernută ușor, în ploaie.
  7. Frământă aluatul cu ambele mâini până obții o sferă compactă care nu se lipește.
  8. Pune sfera obținută în frigider.
  9. Întinde aluatul cu ajutorul unui sucitor pe o masă tapetată în prealabil cu făină. Întinde-l până ajunge la grosimea de 1 cm.
  10. Taie fursecurile în formele dorite. Apoi, pune-le într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
  11. Coace fursecurile cu ovăz timp de 15 minute până devin aurii.
  12. Scoate-le cu grijă din cuptor și lasă-le să se răcească înainte de a le servi. De asemenea, pentru a arăta mai frumos la servire, le poți adăuga glazură, scorțișoară, etc.